Skip to main content

Posts

Showing posts from June 13, 2018

Jodoh

Bila tengok kawan2 semua kebanyakkannya dah kahwin, terdetik di hati aku bila pula turn aku? Bila aku dapat rasa makan nasi minyak sendiri?. Bila agaknya moment indah berada di pelamin kahwin dengan bakal suami tercinta?



Bakal suami? Siapa agaknya bakal suami aku tu? Kenapa sampai sekarang dia tak muncul2? Batang hidung pun tak nampak. Ya Allah, kenapa susah sangat aku nak terjumpa si dia yang bakal melayari bahtera perkahwinan bersama sehingga akhir hayat. Sehingga hujung waktu aku akan setia bila aku dah ketemu si dia.



Tapi problemnya aku tak ketemu lagi. Kadang2 terbit di hati rasa rasa cemburu melihat kawan2 dan adik sendiri dah menjadi kepunyaan orang. Tengok diorang mesra2, berpimpin tangan, dan ada tempat mengadu berkongsi segalanya. Sedangkan kita keseorangan. Sepi melanda diri.



Setakat ni ade empat lelaki yang pernah hadir dalam hidup aku. Tapi keempat2nya gagal. Gagal bermaksud aku bertepuk sebelah tangan. Means aku yang sorang2 perasan. Diorang ade yang dah kahwin ade anak …