Skip to main content

Posts

Showing posts from March 28, 2018

The Power of Sedekah dan Istighfar.

Hai semua assalamualaikum.

Harini aku nak share tentang pengalaman aku, sedekah serta istighfar.. Dulu masa aku kerja kat ofis ayah aku di Kota Damansara. Setiap kali lepas solat zuhur di Masjid , aku mesti sedekahkan dekat tabung masjid tu. Paling banyak pun rm20 . Hari-hari aku sedekah. Tapi aku tak nampak apa kelebihan yang aku dapat sepanjang tempoh itu. Aku just percaya yang rezeki aku belum tibanya lagi. . Hidup aku berlalu macam tu je dan aku still bersedekah setiap kali solat kat situ.


Lepas itu sejak awal tahun haritu aku melazimi istighfar setiap kali lepas solat taubat sbeelum tidor 100 kali. Aku istighfar setiap malam. Pun macam tu, tiada apa yang berlaku.


Dan baru-baru ini, aku nampak dan rasa sedikit demi sedikit bahawa rezeki aku melimpah ruah contohnya bila aku keluar makan dengan kawan atau orang lain, mesti diorang offer akan belanja aku makan. Mesti punya. Aku tak payah keluar duit sesen pun. Contohnya aku pernah keluar makan dengan Kak Salihah, dia belanja aku makan p…