Skip to main content

Posts

Showing posts from January 24, 2018

Baitul Quro Rabii'

Assalamualaikum w.b.t.


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih.


Hai semua, apa khabar iman? apa khabar diri? Semoga semuanya sihat-sihat dan dalam keadaan baik belaka. Aku pun alhamdulillah sudah tentu baik-baik juga. Walaupun aku ada masalah sakit belakang atau dikenali dengan nama saintifik dia scoliosis dan sakit kena makan ubat untuk sembuhkan bipolar aku, aku still kuat semangat nak menuntut ilmu kat Baitul Quro ni.

Secara jujurnya aku nak cerita aku seronok sangat dapat join kelas ilmu agama disini di Sungai Udang, Melaka.  Meh aku cerita apa yang terjadi pada diri aku bila aku masuk sini. Sebelum aku masuk sini aku nak share ngan korang satu doa ini.

''Ya Allah, ketemukanlah aku dengan hamba2Mu yang juga mencari redhaMu, Satukanlah hati-hati kami dalam perjuangan mencari syurgaMu, dan ketemukanlah kami kelak di syurga nanti.. "

Doa ini buat kan aku menitis air mata sebab sangat tepat dengan keadaan yang aku hadapi sekarang. (i mean masa itu) Aku rasa…