Skip to main content

Tak tau nak tulis tajuk apa

Assalamualaikum dan hai semua.

Cewah semua macam lah ada yang baca blog aku sekarang ni. Apa pun, aku dah lama tak datang singgah blog ni. Kalau datang pun yang the latest aku tgk blog aku tulis pasal depression.

Sekarang aku dah tak depress dah . Tapi nak kata happy pun tak juga. Dia sedang2 . Hidup aku mendatar je sejak kebelakangan ni. Sekarang aku kerja kat ofis ayah aku di Kota Damansara. . Apa yg aku buat kat ofis ayah aku? Aku menaip kerja2 pejabat dan site visit Haji Ghazali tu, kawan ayah .Lepas tu buat surat dan invois. Angkat call orang telefon. Tu je la, gaji pulak dalam rm800. Berbaloi la dengan setimpal kerja aku yang tak berapa nak ada kat ofis tu.

Bila ada masa terluang aku ngadap korean variety dan movie. Sampai nak khtam We Got Married aku layan. Pasangan Sung Jae dan Joy tu cute betul lah. Selain itu, runningman of course lah ada dalam list.

Aku kerja kat sini pun macam tak kerja je. Staff pun ade sikit gila. 5 orang, 2 lelaki, tiga perempuan termasuk aku. Aku duduk dalam bilik ayah aku jadi jarang keluar dan bercakap dgn staff2 lain. Macam kera sumbang dah aku. Yelah, kalau nak cakap pun, nak cakap apa. Tak ada idea.

Start masuk kerja pukul 9 sampai zuhur, aku makan dan solat kat masjid. Lepas tu lepak masjid jap sampai tertidor2. Then , terus gi Ceragem. Ceragem ni pusat rawatan dari Korea, cara Timur punya style. Dia ada katil mengurut berhaba . Sambil baring katil tu akan urut badan kita. Masa try mula2 sakit, skrg dah biasa dah. Sedap pulak tu.

Tapi kan dengan life aku yang macam ni, rasa hambar je. kat ofis tak bercakap, kat ceragem malu2 pendiam. Bila aku nak expesskan diri aku kalau macam tu. Otak tak berhubung sangat sebab dah lama tak bercakap. Kalau cakap pun dengan adik aku , tu pun sekerat2 je.

Sebenarnya aku rindu nak dengar mak bercerita macam -macam dengan aku. Rasa jauh hati je dengan mak. Ni semua salah aku lah ni. Cakap ikut emosi sangat. Nasihat mak tak nak dengar, Rindu lah nak rapat dengan mak balik semula.

Sekarang aku dah 24, dah boleh kahwin dah. Tapi nampak gaya macam lambat lagi je kahwin , jodoh nya tak nampak batang hidung. Aku rasa tak nak kahwin lah sebab bila kahwin kita seolah-olah kahwin dengan keluarga pasangan kita juga. aku dah lah berat mulut, nak menyembang pun malas. Nanti aku nak cakap apa dengan mak mentua dan ipar duai. Haishh tu fikir kemudian lah.

Okaylah tu je nak luah . Lama sangat dah tak menulis tu pasal point tak tersusun. Lantaklah janji aku dah luah apa yg terbuku di hati. okay salam.





Comments

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…

Tak ada tajuk . Tapi ada makna :)

Testing testing ! Akhirnya aku update gak blog neh. Tah kenapa aku rasa sejak 3 post yang the latest aku rasa macam tatau nak post apa . Pakat tulis je secara random. Cam tak ada point sangat laa nak sampaikan. Hehehe. Maybe sebab dah sambung belajar. Kekangan masa sikit.





The girlss Sagarianz . Hari tu kitorang pergi pameran Crafty kat JayaOne, Petaling Jaya. :)


Tempat ni cantik gak uh. Hehee.



Sebenarnya nak bagitauu ni , yang aku dah berjaya pakai tudung labuh balik ! Yeaaay !! Alhamdulillah. Rasa seronok yang tak terhingga sebab rinduu sangat penampilan doludolu. Nak nangis rasa sebab masih ada keinsafan dalam diri. *Asal kau , syahida ?? Perlulaa sampai nak nangis ? Mestilaah , ingat senang ke nak bermujahadah ni ? Takpe , Innallah ma'ana. ^_^ Sesungguhnya Allah bersama kita .




Sejak kebelakangan ni aku selalu layan lagu Istikharah Cinta by Sigma . Lagu yang terpasang kat blog aku inilaa. ^_^ Ni lirik dia :


Istikharah Cinta

Album : Istikharah Cinta
Munsyid : Sigma

Bersaksi cinta diat…