April 8, 2016

Tak tau nak tulis tajuk apa

Assalamualaikum dan hai semua.

Cewah semua macam lah ada yang baca blog aku sekarang ni. Apa pun, aku dah lama tak datang singgah blog ni. Kalau datang pun yang the latest aku tgk blog aku tulis pasal depression.

Sekarang aku dah tak depress dah . Tapi nak kata happy pun tak juga. Dia sedang2 . Hidup aku mendatar je sejak kebelakangan ni. Sekarang aku kerja kat ofis ayah aku di Kota Damansara. . Apa yg aku buat kat ofis ayah aku? Aku menaip kerja2 pejabat dan site visit Haji Ghazali tu, kawan ayah .Lepas tu buat surat dan invois. Angkat call orang telefon. Tu je la, gaji pulak dalam rm800. Berbaloi la dengan setimpal kerja aku yang tak berapa nak ada kat ofis tu.

Bila ada masa terluang aku ngadap korean variety dan movie. Sampai nak khtam We Got Married aku layan. Pasangan Sung Jae dan Joy tu cute betul lah. Selain itu, runningman of course lah ada dalam list.

Aku kerja kat sini pun macam tak kerja je. Staff pun ade sikit gila. 5 orang, 2 lelaki, tiga perempuan termasuk aku. Aku duduk dalam bilik ayah aku jadi jarang keluar dan bercakap dgn staff2 lain. Macam kera sumbang dah aku. Yelah, kalau nak cakap pun, nak cakap apa. Tak ada idea.

Start masuk kerja pukul 9 sampai zuhur, aku makan dan solat kat masjid. Lepas tu lepak masjid jap sampai tertidor2. Then , terus gi Ceragem. Ceragem ni pusat rawatan dari Korea, cara Timur punya style. Dia ada katil mengurut berhaba . Sambil baring katil tu akan urut badan kita. Masa try mula2 sakit, skrg dah biasa dah. Sedap pulak tu.

Tapi kan dengan life aku yang macam ni, rasa hambar je. kat ofis tak bercakap, kat ceragem malu2 pendiam. Bila aku nak expesskan diri aku kalau macam tu. Otak tak berhubung sangat sebab dah lama tak bercakap. Kalau cakap pun dengan adik aku , tu pun sekerat2 je.

Sebenarnya aku rindu nak dengar mak bercerita macam -macam dengan aku. Rasa jauh hati je dengan mak. Ni semua salah aku lah ni. Cakap ikut emosi sangat. Nasihat mak tak nak dengar, Rindu lah nak rapat dengan mak balik semula.

Sekarang aku dah 24, dah boleh kahwin dah. Tapi nampak gaya macam lambat lagi je kahwin , jodoh nya tak nampak batang hidung. Aku rasa tak nak kahwin lah sebab bila kahwin kita seolah-olah kahwin dengan keluarga pasangan kita juga. aku dah lah berat mulut, nak menyembang pun malas. Nanti aku nak cakap apa dengan mak mentua dan ipar duai. Haishh tu fikir kemudian lah.

Okaylah tu je nak luah . Lama sangat dah tak menulis tu pasal point tak tersusun. Lantaklah janji aku dah luah apa yg terbuku di hati. okay salam.





No comments: