Skip to main content

Posts

Showing posts from July 25, 2014

27 Ramadhan 1435

Assalamualaikum wbt .

Apa khabar iman hari ni ? Apa kah makin meningkat , mendatar atau menurun ? Tepuk dada tanya iman. Boleh jadi kamu bertambah baik ketika Ramadhan, boleh jadi kamu kurang baik ketika Ramdhan. Semuanya hanya satu, nafsu. Andai kamu lebih baik ketika Ramadhan , jika kamu ikhlas maka insyaAllah kamu akan istiqamah. Namun, andai kamu kurang baik ketika Ramadhan , moga dibuka pintu rahmat dan keampunan agar kamu ingat, bahawa mungkin ini Ramadhan yang terakhir ?


Secara jujurnya aku nak katakan yang Ramadhan kali ini merupakan Ramadhan yang sangat bermakna buat aku. First time aku rasa macam aku sayang nak lepaskan Ramadhan pergi. Rasa takde feel nak raya. Bile dengar lagu raya berkumandang kat radio, rasa bersalah nak enjoy nak2 kita masih lagi dalam bulan puasa. Serius cakap. Tapi sedar tak , sebenarnya bukan kita yang meninggalkan Ramadhan, Ramadhan yang berlalu pergi bawa diri tinggalkan kita. Rugilah kita kalau tak grab peluang beribadah yang ada. Sebab apa ? Sebab…