Skip to main content

Posts

Showing posts from October 27, 2012

Dilema Long Sem dan Short Sem :/

Aku nak bagi salam tadi tapi aku cancel sebab aku nak anggap macam tak ada siapa yang baca blog ni. Tapi pada masa yang sama aku nak ada orang bagi feedback and opinion masing2 untuk tolong aku solvekan problem kali ini sebab aku dalam dilema. :/


Sebenarnya aku adalah graduating student di mana kami-kami semua sepatutnya dah kena masuk Gomb (sila baca = Gombak ) pada sem lepas. Akan tetapi disebabkan ada special case seperti fail subject pastu repeat paper, redo paper di mana nak naikkan pointer dan masalah kesihatan macam kes aku dan lain-lain lagi , membuatkan kami sedikit lambat masuk ke main campus nak dibandingkan dengan mereka2 yang sudah di tahun pertama degree.


Untuk pengetahuan semua, aku ada balance lagi 3 subjek foundation iaitu subjek Psychology, Contemporary Issue dan Religion in Malaysia. Dimana subjek-subjek tersebut adalah killer subject dan agak tough untuk dibawa pada waktu short sem , 11/11/2012 ini.  Aku nak masuk Gomb awal, so aku dah appeal surat untuk UIA so th…