Skip to main content

Posts

Showing posts from July 13, 2012

Just my random thought but kind of a deep issue.

Aku peliklaah tgk org yg kapel2 ni. (dari dulu lagi pelik sebenarnya, so malas nak ckp hal tu )



Tapi yang aku nak bicarakan kat sini yg LAGI PELIK bila orang alim, ade background sek agama lebih2 lagi pernah menjawat ex-Badar kat sekolah dulu, dan tibe2 dia 'kapel senyap2'.



Maksud kapel syp2 ni org lain tatau diorang bercinta, sbb diorg bercinta sesama diorg tanak kecoh2 sampai ke pengetahuan org lain, tapi still mesej, ckp rindu2,call, smpai nangis2 between each other. But how could they do that while Allah knows and watching everything about 'cinta routine non-halal' korg. Paling aku tak gemar orang yg style berkopiah bagai pastu cari cinta perguna agama. Konon nak dakwah tp sebenarnya nak rosakkan hati org yg didakwah tu. Tak tau nak cakap ape dgn golongan cani.



And how dare you give your heart veryyyyy easily to someone that are not suppose and not sure they will become your halal husband / wife ? Nak ke kite dapat saki baki cinta bakal suami/isteri kit…