Skip to main content

Ya Allah !



Kenapa tajuk Ya Allah ? Sebab banyak kali aku taip tajuk , padam. Pastu taip padam balik. Taip lagi, padam. Padam , taip. Tension arrghhh ! last2 terpacul 'Ya Allah' dari mulut aku. Then lahirlah tajuk post blog 'Ya Allah'.

(Ya Allah , geram dengan diri sendiri yang tak dapat nak fikirkan tajuk yang sesuai untuk post blog ni. -____- )

amenda tah intro cemni. Masalah jiwa sungguh.







Sebenarnya nak cerita pasal life aku kat CFS sem 5 ni. Aku suka sem ini. Sem di mana hampir semua kawan-kawan panggil akak. Sebab aku umur aku 20, diorang 19. Nampak tak kematangan aku di situ nak compare ngan diorang. Ni sebut matang sebab takmo mengaku tua. ><



Aku suka sebab bila masuk sem 5 barulah aku boleh function as a human properly. Aku jadi aku tapi versi kejam. Aku cakap kejam sebab nak bandingkan dengan diri aku dulu, baik sangat. Kali ini chemical in my body tak banyak masalah dan aku boleh survive walau aku tau aku lemah sebenarnya. I'm fragile. :')


Dan aku study like a boss. Orang tak tau aku macam itu sebab orang nampak aku huha huha kat luar. But actually in my room I became pasive. Aku dating dengan buku selalu . It is because I'm quite worried about my CGPA. Dulu CGPA aku not very satisfied according to my illness. So, sem ni aku struggle dan study sungguh-sungguh nak top up balik CGPA. Sekaligus maintainkan above 3.5 .


Ye, aku perfectionist. Aku nak studies aku well-organized dan marks highest dari orang lain. It's a good thing rite? Yang penting kita belajar kerana Allah. :)







Tak ramai yang tahu  aku amek apa sem ni. So, aku umumkan aku ambil course Human Science. And I'm a psychologist-to-be ! :D :D Subjek-subjek yang aku ambil ialah:

Psychology
Sociology
Political Science
History
Communication
Basic Themes of Quran
Religion in Malaysia

Intro to Islamic Revealed Knowledge
Critical Thinking
Basic Method of Research Writing


Ya Allah , betapa tuhan je yang tau betapa mendalamnya minat aku terhadapa subjek psikologi ni. Bab2 psiko ni bagi kat aku je. Pastu sape nak minta khidmat kaunseling dari aku pun boleh. RM 50 engget sejam. Muahahaha. Tak kelakar sebenarnya sebab the thing is consultion bill dengan the real psychologist is more expensive than that. Boleh cecah 300 engget tau. Yeah, diorang kaya dengan jual air liur.


Malas nak cerita panjang let the picture tell the rest :D




Ni kelasmet english yang ausem ausem belaka.



Human Science Anual Grand Dinner. So nice, makan sedap, persembahan nasyid best dan gimik gempak .



Kawan merangkap kelasmet. Asimah :)



Madam Sumiah belanja pizza students dia makan pizza ! Makan kat LY. Yer, aku lapar . Oh, itu Solehah :)



Kelasmet Section 805. :)



Otw nak balik rumah dalam train. Sentiasa dengan buku. Kenapa aku nampak gemuk ?? Absurd. -__-


Madam Isfadiah belanja kitorang kek coklat sempena last day bersama. Farewell party ! Sedih juga sebenarnya. Sayang madam :')



Ni besday ku. yeayy ! Eh, tipu je. Ni madam isfadiah punya kek yang tadi. Aku jadi ketua kena tukang potong kek. Kata kakak . hehe. (Y)



Ni adila syukri dan zunika masa Anual Grand Dinner. Diorang best ! :D



Ni kelas group Critical Thinking dengan Bro Shamsuddin. He is the best lecturer ever ! Sukaaaa sangat dengan cara pemikiran die. Banyak aktiviti best2 bila time kelas die,pastu dia kelakar dan cool . Haishh, apesal caption untuk gambar ni terlebih panjang pulak.



Kelasmet lagi . Hehehehe.



Dengan Asimah pergi program Perkim . Program Perkim yang aku pergi bagai tak rela tapi best sebab ade banyak hikmah disebaliknya :)



Alhamdulillah, I have a lot of memories here in CFS IIUM . Kenangan happy, gelak tawa dengan kawan, sedih , nangis, sakit mental dengan inner problem , become insecure, group and team mate best :) , misunderstood dengan classmate, sengkang mata untuk exam, hangout like a boss, melepak dengan member kat cafe malam2 dan macam2 lagilah. 


Semua tu aku akan ingat sampai bila-bila. Thanks untuk Asimah dan Adila yang selalu ada dengan aku. Even aku tau aku ni membosankan but still korang setia. Akak tau korang mesti ada kutuk2 belakang en. Akak pun kutuk korang gak. Hahaha. Now, square and fair. Kita still kawan :) 




The end.


Comments

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…