October 26, 2012

Ya Allah !



Kenapa tajuk Ya Allah ? Sebab banyak kali aku taip tajuk , padam. Pastu taip padam balik. Taip lagi, padam. Padam , taip. Tension arrghhh ! last2 terpacul 'Ya Allah' dari mulut aku. Then lahirlah tajuk post blog 'Ya Allah'.

(Ya Allah , geram dengan diri sendiri yang tak dapat nak fikirkan tajuk yang sesuai untuk post blog ni. -____- )

amenda tah intro cemni. Masalah jiwa sungguh.







Sebenarnya nak cerita pasal life aku kat CFS sem 5 ni. Aku suka sem ini. Sem di mana hampir semua kawan-kawan panggil akak. Sebab aku umur aku 20, diorang 19. Nampak tak kematangan aku di situ nak compare ngan diorang. Ni sebut matang sebab takmo mengaku tua. ><



Aku suka sebab bila masuk sem 5 barulah aku boleh function as a human properly. Aku jadi aku tapi versi kejam. Aku cakap kejam sebab nak bandingkan dengan diri aku dulu, baik sangat. Kali ini chemical in my body tak banyak masalah dan aku boleh survive walau aku tau aku lemah sebenarnya. I'm fragile. :')


Dan aku study like a boss. Orang tak tau aku macam itu sebab orang nampak aku huha huha kat luar. But actually in my room I became pasive. Aku dating dengan buku selalu . It is because I'm quite worried about my CGPA. Dulu CGPA aku not very satisfied according to my illness. So, sem ni aku struggle dan study sungguh-sungguh nak top up balik CGPA. Sekaligus maintainkan above 3.5 .


Ye, aku perfectionist. Aku nak studies aku well-organized dan marks highest dari orang lain. It's a good thing rite? Yang penting kita belajar kerana Allah. :)







Tak ramai yang tahu  aku amek apa sem ni. So, aku umumkan aku ambil course Human Science. And I'm a psychologist-to-be ! :D :D Subjek-subjek yang aku ambil ialah:

Psychology
Sociology
Political Science
History
Communication
Basic Themes of Quran
Religion in Malaysia

Intro to Islamic Revealed Knowledge
Critical Thinking
Basic Method of Research Writing


Ya Allah , betapa tuhan je yang tau betapa mendalamnya minat aku terhadapa subjek psikologi ni. Bab2 psiko ni bagi kat aku je. Pastu sape nak minta khidmat kaunseling dari aku pun boleh. RM 50 engget sejam. Muahahaha. Tak kelakar sebenarnya sebab the thing is consultion bill dengan the real psychologist is more expensive than that. Boleh cecah 300 engget tau. Yeah, diorang kaya dengan jual air liur.


Malas nak cerita panjang let the picture tell the rest :D




Ni kelasmet english yang ausem ausem belaka.



Human Science Anual Grand Dinner. So nice, makan sedap, persembahan nasyid best dan gimik gempak .



Kawan merangkap kelasmet. Asimah :)



Madam Sumiah belanja pizza students dia makan pizza ! Makan kat LY. Yer, aku lapar . Oh, itu Solehah :)



Kelasmet Section 805. :)



Otw nak balik rumah dalam train. Sentiasa dengan buku. Kenapa aku nampak gemuk ?? Absurd. -__-


Madam Isfadiah belanja kitorang kek coklat sempena last day bersama. Farewell party ! Sedih juga sebenarnya. Sayang madam :')



Ni besday ku. yeayy ! Eh, tipu je. Ni madam isfadiah punya kek yang tadi. Aku jadi ketua kena tukang potong kek. Kata kakak . hehe. (Y)



Ni adila syukri dan zunika masa Anual Grand Dinner. Diorang best ! :D



Ni kelas group Critical Thinking dengan Bro Shamsuddin. He is the best lecturer ever ! Sukaaaa sangat dengan cara pemikiran die. Banyak aktiviti best2 bila time kelas die,pastu dia kelakar dan cool . Haishh, apesal caption untuk gambar ni terlebih panjang pulak.



Kelasmet lagi . Hehehehe.



Dengan Asimah pergi program Perkim . Program Perkim yang aku pergi bagai tak rela tapi best sebab ade banyak hikmah disebaliknya :)



Alhamdulillah, I have a lot of memories here in CFS IIUM . Kenangan happy, gelak tawa dengan kawan, sedih , nangis, sakit mental dengan inner problem , become insecure, group and team mate best :) , misunderstood dengan classmate, sengkang mata untuk exam, hangout like a boss, melepak dengan member kat cafe malam2 dan macam2 lagilah. 


Semua tu aku akan ingat sampai bila-bila. Thanks untuk Asimah dan Adila yang selalu ada dengan aku. Even aku tau aku ni membosankan but still korang setia. Akak tau korang mesti ada kutuk2 belakang en. Akak pun kutuk korang gak. Hahaha. Now, square and fair. Kita still kawan :) 




The end.


No comments: