Skip to main content

Hye, it's me !

Assalamualaikum !




Err, ehmmm. hurmm ....... (thingking for awhile ) O.o

Homaigaaaad ! Aku rasa kekok gila nak start buat intro. Nampak sangat dah lama tak menulis kat blog -__-



Untuk pengetahuan korang aku baru je sampai rumah hari jumaat lepas. (hari ni ahad) Dan aku baru lepas habis exam final untuk sem ke- 5 asasi CFS IIUM. Saya ulang SEM ke 5. Ye, mata anda betul. Tak perlu terkejut.

Aku dah jadi super senior kat cfs sekarang tau. Jangan main-main k.  Bukan sebab aku bodoh repeat2 paper hokayyy. Aku banyak extend sem sebab masalah kesihatan . That's all. Dan aku pandai sebenarnya. hewhew.



Bila balik rumah ni rasa seronok sangat. Home is not just a place. Home is a feeling. Feeling like you're feel so comfort, feel  content and peaceful, feel prosperous , where you can be your self and do what ever you want without worrying about people's expectation on you .And that's why I just love home!


I love holiday too !



So, aku tengah fikir apa yang aku nak buat untuk mengisi masa lapang cuti aku . In my mind, I have list tooooo many things .  I wanna bake, cook, clean house, sew, garden , watch movie at cinema, ice skate, hangout with friends and family, dance, draw, read novel and helping my parents at home.


I wanna do productive things this holiday. Please, tolong manfaatkan walau satu saat pun masa. Aku tak nak jadi macam dulu. Cuti 4 bulan pastu aku hibernate kat bilik macam orang depressed tak de life. -__- Tapi , kalau betul aku depressed korang percaya tak ? #soalanseram



Okay , forget it. Sebenarnya tadi aku cari fesbuk crush aku. Letih stalk classmate punya fesbuk semata mata nak cari dia punya fesbuk through mutual friends. Last2 , jumpa gak. hihihii. It's normal kan ada crush. :3 Btw,  perlu ke aku bagitau ni ? haha, saja je.



Sebenarnya banyak benda aku nak cerita pasal diri aku di CFS IIUM sem ni. Dari perkara yang happy sampailah mendukacitakan. Tapi malas lah . Nanti2lah. Tunggu post seterusnya..


Okay, that's all. Assalamua'laikum w.b.t





p/s : Kfine. Keep ignoring me. Thank you .




Comments

budak said…
Thinking la sayang. Haha! Takde 'g'.
ehh saye pun ex cfs..hehehe cos ape?


n yup. its normal to have a crush. hohoho =p
Syahida _Masri said…
Budak , ops! Tersilap plak. Hee. Btw, thanks betulkan :)



Akoo pae, kite course Human Science. Crush je.mampu, bercinta takmo. Huhuu. Eh, i know you. Awk kos AED rite ? Kawan nadia. :))

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…