September 24, 2012

Terima Kasih Allah ! :)

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah ! :)


Allah , Allah , Allah :)





Aku tak tau nak ucap macam mana lagi untuk menunjukkan betapa aku bersyukur sangat dengan percaturan Tuhan . Nak nangis sangat sebab terharuuuuu dengan aturan Allah :')

Aku admit yang aku sikit stress hari ini, tapi bila fikirkan balik bile Allah dah tolong cepat2 stress tu hilang.

Mesti korang tak faham kan apa yang aku rasa sekarang. Okayyy, macam ni cerita dia.






Jumaat, Sabtu , Ahad hari tuu aku pergi Program Perkim 3 hari berturut-turut. Yeahh, aku happy sebab dapat gather dengan ramai orang, bersosial, jumpa orang tua, dapat jumpa kawan baru and many more! But but but, the next day........ which is Monday, I've THREE PRESENTATION  including

1) English Speaking Test (EPT) penting gila hokayy sebab aku nak exempted! tak larat dah nak blajar BI yang credit hour nya 9 jam seminggu. -____-

2) Presentation subjek Intro to Islamic Revealed Knowledge. Tajuk pasal Islamization of a Town. Isi dah diskus sehari before aku gi program. tapi tak sempat nak practice dengan groupmates. :(

3) Critical Speaking in course Critical Thingking Class. Yang mana Bro Sham dah warning awal-awal yang dia akan bikin speaking tu sampai panas, otak berasap ala-ala debat. Perghhhh!


Disebabkan tiga benda ni dibuat dalam satu harilah aku jadi neves gila babeng weyhh! Sepanjang program Perkim kat Kuala Kubu Bharu tu buat aku tak senang duduk, macam cacing kepanasan sbb tak dapat nak get ready utk semua2 tu. :( Huwaaa.







TAPIKAN ................



Allah tolong aku, dia dengar rintihan hambaNya yang satu ni. Aku mengadu kat Allah dalam solat aku yang aku neves sangat, bantulah aku , lancarkanlah lidah aku masa speaking nanti, berilah aku kekuatan nak menghadapi semua ni, permudahkanlah segala2nya. Time tu, aku dah usaha apa yang termampu dan aku tawakal semuaaaaaaanya kat Allah. Memang aku mengharap sangat2 dan letakan sepenuh pergantungan dekat Allah. Apa nak jadi lepas tu, jadilah. Redha.




And then, you know what ? Aftrer dah balik uia dari program tu. Aku terus mandi, basuh baju kotor yang melambak2 tu, kemas barang apa yang patut cepat2, aku terpaksa abaikan badan aku yang penat,letih gila tu. Tak jadi nak terbongkang kat katil. Hurmm.  Then , aku kontek groupmates english speaking aku untuk practice speaking sama-sama at the last time . Padahal malam tu aku ada meeting CCT . Lepas meeting pukul 10 baru aku start practices kat bilik kawan.


Masa practice, aku bercakap paaaaaling sikit, grammar berterabur, mentally exhausted sebab badan penat tapi aku gagahkan gak practices smpai tgh malam.  Aku neves gila dah bila membayangkan practices aku belum cukup baik untuk hadapi sepaking test sok. :(  Redha.


Esok pagi , masa dapat tajuk speaking test tu , aku macam WOAHHHH, LEGA ! Alhamdulillah, tajuk yang aku dapat tu relate sangat dengan program Perkim yang aku pergi. Tajuk dia ----->  Community services should be allowed among CFS students. Community services weyhh! Kerja kebajikan ! Aku baru je dapat experinces kerja kebajikan kat rumah orang tua, gotong royong and so on kat program tu. See? Allah helps me ! :') Disebabkan experiences tu masih fresh in my mind , so aku boleh cerita dengan agak smooth sbb point banyak even aku sedar grammar aku berterabur. hehehe >< But , it's okay, at least I've tried :)

:)






About the CCT sepaking, mind set aku ingat hari isnin rupanya hari Selasa Malam. Selasa. Selasa. malam. malam. So, ada masa nak study untuk get well-prepared before the Question n Answer session start. Please, manfaatkan masa dengan sebaiknya, Syahida.


:)







The last one, my presentation about Islamization of Town ditangguhkan ke hari Khamis. So , aku ada hari 2 hari lagi aku boleh get ready . Serius aku nak nangis masa klasmate aku dah start present. Dalam hati aku berharap sangat group aku , group yang last sekali dipanggil. Dapat hari khamis. Last2, memang madam Isfadiyah sebut nama aku laaaaaaaaaaaaaaaaaast sekali. And , the time have finished. group aku tak sempat present hari ini. Yeaaaaaah !!!! Bestnyaaaa. :D


:)







Okayy, aku puas dapat luahkan semua ini. Aku admit yang Allah tu Maha Berkuasa. Dialah yang Maha Mengatur segala sesuatu. Aku rasa Allah dengar rintihan aku.Dia betul2 dengar apa yang adu selama ni.  Dan dia betul2 Penyayang. Allah, kalaulah aku dapat jumpa Allah dan ucapkan terima kasih kat Allah. Betul, aku rasa terharu dengan semua ini.




Nangis 7 hari 7 malam pun tak mampu nak meluahkan perasaan aku ini.



aku tau aku over. Tapi , ini aku. Kbye.










No comments: