Skip to main content

Raya Dayy :D

Assalamualaikum w.b.t

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Aku paksa gak diri update blog padahal agak malas nak menaip. Ni yang teasa macam nak buat vlog (video log) Macam lah ade orang nak tengok kau membebel depan kamera sensorang -____-


Bersempena hari raya yang mulia pada 2012 ni, aku nak mohon maaf zahir dan batin buat semua muslimin dan muslimat. Taqaballuminna waminkum.  Semoga Allah terima amalam puasa kita dan let's be happy in the raya dayyyy . smile ^_^


Semalam aku tidur banyaaaak gila waktu siang n petang. Seb bek aku tidur byk so that malam tu aku tidur boleh lewat sebab lipat baju, kemas rumah, gosok baju raya, tolong ayah buat ketupat (actually , tgk ayah buat je sbb dah give up nak buat, susah wooo ), tolong mak masak kuah rendang dan nasi himpit, isi kuih dalam balang n so on. Puas hati dapat buat semuaa tu . hee


Tapi terkilan sikit sbb Ihsan takde raya  tahun ni. Dia further study kat Russia.



K,lah aku nak post gambar byk2. korang tengoklah sampai muntah yeee. haha





Memang die otomatik besar, aku tak reti nak ejas. Takpeeee, besar2 pun. Buat ala2 potret family terpampang kat dinding umah. wiwiwi~


kalau mata sakit , tgk yg kecik je



adik gua yang comel2


Acap yang macho


Amboi, terlebih happy plak dua orang yang di depan tu ye. hahaha


kasut raya saya . Aku segan sebenarnye nak pakai kasut ni. Cam euwww feminin gila . But, sokayy ! Aku rasa cam ayu je bile pakai. hewhew



Ade gak yg menyelit kat kaki en.




Ye, saya seorang saja puteri dlam keluarga ni :)



Kenapa? tak puas hati??


Tetibe nyampah tengok kaki sendiri, hahaha. sopan lah kononya -_____-


mereka berlakon aksi gaduh . mende laaa




scinery dari tingkap bilik hotel Seri Malaysia, K. Terengganu. 

It's me. Abaikan manusia kat belakang tu . Nyibuk je adik aku ni -__-


I have so much fun this raya ! hehhee, alhamdulillah :D :D



Eh , apahaal aku upload gambar kat blog ni tak kuar? Dah kuar besar gilaa plak tu.. K, lantaklah .

Salam :)

Comments

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…