August 31, 2012

Raya dan ehm2 . (Ntah apa-apa lah tajuk ).

Assalamualaikum.

Ye aku tau baru terhegeh-hegeh nak update pasal raya, padahal hari ini dah masuk hari merdeka dah pun. hahaha. but it's okay. Aku menulis blog pun untuk diri sendiri , kalau tak ada siapa nak baca aku tak kisah :)


Pada minggu lepas kot? Aku dan kawan-kawan SMKA Kuala Selangor beraya sakan (konvoi) dengan 13 kereta dan 12 rumah . Perghhh, ramai tak ramai tu. hahaha. aku pun terkejut dengan keramaian kengkawan sekolah aku. Sangat meriah, havoc, sempoi wa cakap sama lu. hikhik. *cover balik bahasa kasar dgn gelak comel


Kitorang start konvoi dari pukul 10 pagi sampai 6 petang. Penat tu memang penat tapi seronok sgt ! :D


 Konvoi Kusissian ! :D







Pastu, the next day, aku berkonvoi-konvoian dengan gugirlz n guyss sagarianzz yang disayangi ! :D kitorang beraya 5 kereta, 2 motor dan 6 rumah, if i'm not mistaken.




Best sangat beraya dengan kawan2 masa form 5 dulu. tengok gambar ni pun dah nampak happy memasing. hahaha. tapi tak semua ada , yang  join masa itu aku,mai,aica,ani,qyla,syahira,wahibah,nanie,zimah,miera,hazim,fakri,zaha n syarifuddin. :)










Lihat saja gambar pun dah cukup. hehee. Aku sangat bersyukur ada kengkawan macam mereka. :)
Nanti raya tahun depan kita buat lagi ye.


Woah! Update gak akhirnya pasal raya. Ntah nape sejak kebelakangan ni aku dah tak pandai nak buat ayat bunga-bunga cam dolu2. kalau dulu aku tak reti nak meluah melalui percakapan,rasa tersekat je kat kerongkong ni cam orang bisu tapi lancar melalui penulisan.Sekarang dah terbalik, mungkin sebab aku dah pandai bercakap, membebel dan bercerita kat dunia realiti . So, tuhan tarik nikmat menulis aku. Sedih plak rasa. huhuuu.


Before tu, aku nak cakap yang rupa-rupanya aku tak pernah bertepuk sebelah tangan. Orang yang pernah aku suka pun suka kat aku juga. Tapi memasing bertepuk  tangan dalam selimut, berbunyi tapi dua-dua tak dengar. So, salah siapakah disitu? Salah ibu mengandungkah? Oh, tak2.


Yang aku ni , memang tak lah kan nak meng'out-standing'kan diri pergi luah kat orang yang aku suka. For sure lah aku pendam je perasaaan suka ni sampai berkurun-kurun lamanya pastu terseksa sensorang. Memang itu cara aku, aku pemalu.


Tapi , yang terkilannya cepat sangat perasaan diorang beralih arah. Ada yang dah suka kat orang lain, ada yang dah kahwin . Hurrmm, aku plak? Still single macam dulu. Takpe, aku tak kisah. Aku pun bukannya pandai nak bercinta. Aku simpan je lepas kahwin nati. Biarlah awkward pun, mesti ada gak laki yang suka cara awkward aku ni. Aku yakin. So, please stay awkward Syahida ^_^


Bila aku nak kahwin? Lepas habis belajar 5 tahun lagi. Ye, 5 tahun lagi. Kalau tak ada siapa nak masuk meminang aku, aku sendiri gagahkan diri pergi pinang lelaki yang aku suka. Beraninya aku. hehehe.

Berani sebab aku ada Allah :)


No comments: