Skip to main content

Raya dan ehm2 . (Ntah apa-apa lah tajuk ).

Assalamualaikum.

Ye aku tau baru terhegeh-hegeh nak update pasal raya, padahal hari ini dah masuk hari merdeka dah pun. hahaha. but it's okay. Aku menulis blog pun untuk diri sendiri , kalau tak ada siapa nak baca aku tak kisah :)


Pada minggu lepas kot? Aku dan kawan-kawan SMKA Kuala Selangor beraya sakan (konvoi) dengan 13 kereta dan 12 rumah . Perghhh, ramai tak ramai tu. hahaha. aku pun terkejut dengan keramaian kengkawan sekolah aku. Sangat meriah, havoc, sempoi wa cakap sama lu. hikhik. *cover balik bahasa kasar dgn gelak comel


Kitorang start konvoi dari pukul 10 pagi sampai 6 petang. Penat tu memang penat tapi seronok sgt ! :D


 Konvoi Kusissian ! :D







Pastu, the next day, aku berkonvoi-konvoian dengan gugirlz n guyss sagarianzz yang disayangi ! :D kitorang beraya 5 kereta, 2 motor dan 6 rumah, if i'm not mistaken.




Best sangat beraya dengan kawan2 masa form 5 dulu. tengok gambar ni pun dah nampak happy memasing. hahaha. tapi tak semua ada , yang  join masa itu aku,mai,aica,ani,qyla,syahira,wahibah,nanie,zimah,miera,hazim,fakri,zaha n syarifuddin. :)










Lihat saja gambar pun dah cukup. hehee. Aku sangat bersyukur ada kengkawan macam mereka. :)
Nanti raya tahun depan kita buat lagi ye.


Woah! Update gak akhirnya pasal raya. Ntah nape sejak kebelakangan ni aku dah tak pandai nak buat ayat bunga-bunga cam dolu2. kalau dulu aku tak reti nak meluah melalui percakapan,rasa tersekat je kat kerongkong ni cam orang bisu tapi lancar melalui penulisan.Sekarang dah terbalik, mungkin sebab aku dah pandai bercakap, membebel dan bercerita kat dunia realiti . So, tuhan tarik nikmat menulis aku. Sedih plak rasa. huhuuu.


Before tu, aku nak cakap yang rupa-rupanya aku tak pernah bertepuk sebelah tangan. Orang yang pernah aku suka pun suka kat aku juga. Tapi memasing bertepuk  tangan dalam selimut, berbunyi tapi dua-dua tak dengar. So, salah siapakah disitu? Salah ibu mengandungkah? Oh, tak2.


Yang aku ni , memang tak lah kan nak meng'out-standing'kan diri pergi luah kat orang yang aku suka. For sure lah aku pendam je perasaaan suka ni sampai berkurun-kurun lamanya pastu terseksa sensorang. Memang itu cara aku, aku pemalu.


Tapi , yang terkilannya cepat sangat perasaan diorang beralih arah. Ada yang dah suka kat orang lain, ada yang dah kahwin . Hurrmm, aku plak? Still single macam dulu. Takpe, aku tak kisah. Aku pun bukannya pandai nak bercinta. Aku simpan je lepas kahwin nati. Biarlah awkward pun, mesti ada gak laki yang suka cara awkward aku ni. Aku yakin. So, please stay awkward Syahida ^_^


Bila aku nak kahwin? Lepas habis belajar 5 tahun lagi. Ye, 5 tahun lagi. Kalau tak ada siapa nak masuk meminang aku, aku sendiri gagahkan diri pergi pinang lelaki yang aku suka. Beraninya aku. hehehe.

Berani sebab aku ada Allah :)


Comments

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…