June 9, 2011

Kadang kadang




kadang - kadang,
bila dia menolak,
bila dia menjauh,
bila dia mengelak,
bukan sebab dia membenci kamu…
bukan kerana kamu seorang yang bertepuk sebelah tangan…
bukan kerana cuma kamu seorang yang merasakan segala rasa itu…
tapi kerana dia tahu,
dan kerana dia sedar,
ini bukan caranya,
ini bukan masanya,
walaupun dia punya rasa yang sama.

dia melakukan itu,
kerana tak mahu ‘merosakkan’ kamu….
kerana tak mahu kamu terfitnah oleh dirinya…




p/s : The reason why I have to stop the conversation because I’m afraid of ALLAH and I’m afraid your iman falls because of me while I’m protecting mine and my heart.



p/s/s : belajar untuk menulis pendek namun padat mesej.



p/s/s/s : saya mohon maaf jika ada khilaf dan salah. mohon sangat . sangat mohon . mohon mohon . sangat sangat . *masih tak berjaya tulis pendek .






kalau nak rasa baca post pendek pendek , singgahlah SINI

17 comments:

cik bunbun said...

haha takpe panjang pon bunbun bace =P

khairunnisa izahar said...

nice :)pnjg2 pon aku bc la wei..hah

atenhana said...

post yg sangat menarik. like like like :)

adil said...

Let me guess, you're talking about a guy bukan?? If he's the right one, kau terpisah 20/30 tahun, kalau Allah kate he's for you, then he's for you. kalau he's not the one, that he's not the one. semua dah tertulis, pena dah terangkat.

Don't compare your love story with the ones in the novel.

because, in the novel, they were written by people/novelist but yours, was written by Allah. Allah knows best and we all know it.

I think if these kind of things bother you, remmember Allah wrote what's best for you.

sorrry nyibuksss. just a thought. =)

Syahida _Masri said...

encik bunbun ,


panjang panjang buat orang letih baca. lebih lebih lagi kalau orang tu dah buzy dan jarang update blog dia

Syahida _Masri said...

khairunnisa izahar ,


disebabkan kau best fren aku , akuu paksa kau bacaa semua. jangan tinggal satu huruf pun . hahaa

Syahida _Masri said...

atenhana ,


terima kasih daun keladi blogger hebat yang ramai follower. :)

Syahida _Masri said...

adil a.k.a adila ismail


fuhhhh , aku rasa kau dah boleh buat satu post kat blog kau. HAHA. btw, thanks . i'm appreaciate . komen kauu membina dan sekali lagi minda aku terbuka. hee.


kau menulis memang cani eh ? satu satu dan precise . macam biji tasbih. senang hati akal aku cerna :)

umira said...

Saya suka post nie! penuh makna :DD

Syahida _Masri said...

umira ,


alhamdulillah . kita samasama hayati :)

adil said...

syahida a.k.a syahida masri hehe

tulisan aku punya kekurangan, tak layak disamakan dengan butiran tasbih.

bantu aku dengan tarbiyyah boleh? =)

Syahida _Masri said...

adila,


kita samasama kawan , pasti aku pimpin kau ke jalan syurga. itu pun kalau aku mampu...

ayat tak nak kalaaah. HAHAHA

adil said...

eceh2. haha. lol. =p

Anonymous said...

tp sy tk suke post ni. jgn mngelak sllu nt sy yg trluke

that guy

Syukri Kamaruddin said...

emm idea melimpah2... tu yg pnjang entry.. :)

Syahida _Masri said...

anonymous ,

sape ni ??

Syahida _Masri said...

syukri ,

tak melimpah sangatlaaa. selebihnya dari tuhan :)