Skip to main content

Kadang kadang




kadang - kadang,
bila dia menolak,
bila dia menjauh,
bila dia mengelak,
bukan sebab dia membenci kamu…
bukan kerana kamu seorang yang bertepuk sebelah tangan…
bukan kerana cuma kamu seorang yang merasakan segala rasa itu…
tapi kerana dia tahu,
dan kerana dia sedar,
ini bukan caranya,
ini bukan masanya,
walaupun dia punya rasa yang sama.

dia melakukan itu,
kerana tak mahu ‘merosakkan’ kamu….
kerana tak mahu kamu terfitnah oleh dirinya…




p/s : The reason why I have to stop the conversation because I’m afraid of ALLAH and I’m afraid your iman falls because of me while I’m protecting mine and my heart.



p/s/s : belajar untuk menulis pendek namun padat mesej.



p/s/s/s : saya mohon maaf jika ada khilaf dan salah. mohon sangat . sangat mohon . mohon mohon . sangat sangat . *masih tak berjaya tulis pendek .






kalau nak rasa baca post pendek pendek , singgahlah SINI

Comments

cik bunbun said…
haha takpe panjang pon bunbun bace =P
nice :)pnjg2 pon aku bc la wei..hah
atenhana said…
post yg sangat menarik. like like like :)
adil said…
Let me guess, you're talking about a guy bukan?? If he's the right one, kau terpisah 20/30 tahun, kalau Allah kate he's for you, then he's for you. kalau he's not the one, that he's not the one. semua dah tertulis, pena dah terangkat.

Don't compare your love story with the ones in the novel.

because, in the novel, they were written by people/novelist but yours, was written by Allah. Allah knows best and we all know it.

I think if these kind of things bother you, remmember Allah wrote what's best for you.

sorrry nyibuksss. just a thought. =)
Syahida _Masri said…
encik bunbun ,


panjang panjang buat orang letih baca. lebih lebih lagi kalau orang tu dah buzy dan jarang update blog dia
Syahida _Masri said…
khairunnisa izahar ,


disebabkan kau best fren aku , akuu paksa kau bacaa semua. jangan tinggal satu huruf pun . hahaa
Syahida _Masri said…
atenhana ,


terima kasih daun keladi blogger hebat yang ramai follower. :)
Syahida _Masri said…
adil a.k.a adila ismail


fuhhhh , aku rasa kau dah boleh buat satu post kat blog kau. HAHA. btw, thanks . i'm appreaciate . komen kauu membina dan sekali lagi minda aku terbuka. hee.


kau menulis memang cani eh ? satu satu dan precise . macam biji tasbih. senang hati akal aku cerna :)
umira said…
Saya suka post nie! penuh makna :DD
Syahida _Masri said…
umira ,


alhamdulillah . kita samasama hayati :)
adil said…
syahida a.k.a syahida masri hehe

tulisan aku punya kekurangan, tak layak disamakan dengan butiran tasbih.

bantu aku dengan tarbiyyah boleh? =)
Syahida _Masri said…
adila,


kita samasama kawan , pasti aku pimpin kau ke jalan syurga. itu pun kalau aku mampu...

ayat tak nak kalaaah. HAHAHA
adil said…
eceh2. haha. lol. =p
Anonymous said…
tp sy tk suke post ni. jgn mngelak sllu nt sy yg trluke

that guy
emm idea melimpah2... tu yg pnjang entry.. :)
Syahida _Masri said…
anonymous ,

sape ni ??
Syahida _Masri said…
syukri ,

tak melimpah sangatlaaa. selebihnya dari tuhan :)

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…