Skip to main content

Day Five - Six things you wish you'd never done and my Holidayy !

Assalamualaikum , Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang :)


Ermmm , lamanya aku delay 10 Days Challenge tu . Huhuuu. Ini pulak dah lama tak update . Sebabnyaa aku pergi holidayyy kat Pahang dengan family pastuh gi kneduri kahwin sepupu kat Johor plak esoknya. Memang penat seyhh , tapi bestt ! :D




okay , berbalik pada 6 benda yang aku rasa aku tanak buat adalah :


1) Aku harap aku tak kenal dia masa form 3 kat terengganu duluu. Tapi , kalau tak kenal dia memang aku forever alone.


2) Cuba lawan depression masa sakit SPM duluu . Result pasti takkan seteruk hari itu.


3) Buang ego dalam diri lebihlebih lagi dengan family .


4) Jangan menyekat karakter diri and I wish i can be different from others dari dulu lagii.


5) Terlalu ikut cakap mak sampai aku stress nak buat pilihan sendiri. Tak ada kebebasan dan rasa dikongkong . Ini paling sedih :(


6) Pindah sekolah masa form 3 . Aku menyesal sangat tapi Allah bagi hikmah terindah dengan pertemukan dia pada akuu *refer nombor 1 kat atas.





Aku malas nak cerita pasal holidayy aku tapi nak bagitauu gak. So aku bagitauu dengan gambar je laa. Let the pictures tell everything! :)



Gambar di SnowWorld, Genting Highlands , Pahang . Skema benor gambar neh. ahaha


Ce tengok Teapot . hahaa




Jujuu jadi cam ni sebab lapar sangat ><




I'm the only princess among the princes frog !







Asal aku jeh semangat happy ? hahaa.


Ihsan hensem , aku ayu , acap macho



okayyy , sudaah . Dari atas tuh aku gi Genting Highland , Pahang . Pastu bermalam kat Colmar Tropicle . Bukan oversea yer tapi still di Pahang . Hehee. Dan last sekali kitorang makan ikan bakar dan mandi pantai kat Pantai Cherating , Pahang . Pahang memang tempat terbaik untuk holidayy dengan family terchinta ! :)



Penat tunggu adik nak beli kemeja . Aku masuk dalam fitting room lelaki. Selamba badak jehhh .


Ni muka mintak penamporr sebab perasan comel. =.=



p/s : aku tak readyy lagi nak masuk CFS IIUM , Nilai . Sob3

Comments

Amie 구름. said…
study mana awak ? uia nilai ? ambik kos apa eh ?
Syahida _Masri said…
Amie 구름,


actually studyy kat uia pj tapi nak change course kpd human science . before this engineering . :)
phewitt...cun seyh..nk ckp lagi sekali gne mikrofon,CUNNN :)
melle amir said…
ontong le bercuti-cuti
Syahida _Masri said…
khai ,

kau nak apa dari aku hah ?? bodekk bagaii. hahaa
Syahida _Masri said…
melle amir,

bestt ! :D heee
umira said…
Anak perempuan tunggal? Bestnya. hehe.

eh, sekarang dekat nilai ea? saya igt pj.
Syahida _Masri said…
umira,


yer , saya anak perempuan tunggal . hee. belum masuk nilai lagii, masih tatau status sebenar. huuu
cik bunbun said…
uhhh bestnye bercuti ngn family



jeles
Farah Alyaa said…
This comment has been removed by the author.
Farah Alyaa said…
aku bercuti di kenduri kawen sepupu sepapat aku je weyhh...lagi best.. T_T
Syahida _Masri said…
cik bunbun ,


hehee, bestt laa gak. sebab sejukk ! :)
Syahida _Masri said…
farah alyaa ,

besst laah tu . boleyy merapatkan silaturrahim dengan keluarga jauh :)

Popular posts from this blog

Cara dan Tips Untuk Sembuh dari Depression dan Anxiety

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kali ini baru aku ada kesempatan untuk menulis. Memang sejak dua menjak ini aku selalu fikir macam mana aku nak share ngan korang tips untuk sembuh dari depress and anxiety. Setiap malam aku recall dan flashback balik ke tahun turning point aku dimana peralihan dari masa aku sakit sampai aku sembuh. Apa yang aku buat waktu itu? Apa yang aku amalkan? Okay so aku straight to the point je k. Aku akan share semua amalan yang aku buat so that korang yang sakit pun boleh sama-sama amalkan dan terus sihat . InsyaAllah dengan izin Allah.


Okay first all. Ada empat dimensi penyembuhan. 

1. Biologikal
Perjumpaan dengan pakar psikatri, ubat-ubatan dan sebagainya.

2. Psikologikal
Teknik untuk mengawal dan berhadapan dengan perasaan,pemikiran dan tindakan pesakit.

3. Sosial.
Sokongan dari keluarga dan kawan-kawan

4. Spiritual.
Dari segi agama,hubungan dengan Tuhan.


 Okay kenapa diceritakan tentang dimensi penyembuhan? Kerana setiap dimensi ini perlu. Setiap orang perlu am…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Cinta

Hari-hari stalk. Hari-hari doa. Hari-hari sebut namanya dalm hati. Bila hujan , terus baca doa supaya suatu hari nanti aku disatukan dengannya. Tapi sayang dia dah bertunang. Aku tak tau lah sama ada betul atau tak dia dah bertunang. Tapi kawan aku merangkap jadi orang tengah untuk bercakap dengannya kata dia dah tunang.  Aku fikir aku lah tunangnya, tapi sangkaan aku meleset. Dan aku kecewa. Perasaan saat tau dia bertunang, rasa macam kena langgar dengan kereta api .


Dia dah prepare untuk kahwin dengan tunangnya dah pun. Tapi apa maksud status di facebook  yang aku pernah baca dulu. Yang kitorang saling balas membalas status facebook itu. It's like we communicate to each other without talking at all. Semacam saling memahami. Dan hanya kami je yang faham, dalam dunia kami sahaja. Adakah itu khayalan atau kebetulan?


Bila aku post video aku main piano lagu Ed Shereen, dia post berkenaan muzik selepas beberapa hari. Bila aku post video berkenaan adik aku yang belajar di UK, yang di p…