Skip to main content

Day Five - Six things you wish you'd never done and my Holidayy !

Assalamualaikum , Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang :)


Ermmm , lamanya aku delay 10 Days Challenge tu . Huhuuu. Ini pulak dah lama tak update . Sebabnyaa aku pergi holidayyy kat Pahang dengan family pastuh gi kneduri kahwin sepupu kat Johor plak esoknya. Memang penat seyhh , tapi bestt ! :D




okay , berbalik pada 6 benda yang aku rasa aku tanak buat adalah :


1) Aku harap aku tak kenal dia masa form 3 kat terengganu duluu. Tapi , kalau tak kenal dia memang aku forever alone.


2) Cuba lawan depression masa sakit SPM duluu . Result pasti takkan seteruk hari itu.


3) Buang ego dalam diri lebihlebih lagi dengan family .


4) Jangan menyekat karakter diri and I wish i can be different from others dari dulu lagii.


5) Terlalu ikut cakap mak sampai aku stress nak buat pilihan sendiri. Tak ada kebebasan dan rasa dikongkong . Ini paling sedih :(


6) Pindah sekolah masa form 3 . Aku menyesal sangat tapi Allah bagi hikmah terindah dengan pertemukan dia pada akuu *refer nombor 1 kat atas.





Aku malas nak cerita pasal holidayy aku tapi nak bagitauu gak. So aku bagitauu dengan gambar je laa. Let the pictures tell everything! :)



Gambar di SnowWorld, Genting Highlands , Pahang . Skema benor gambar neh. ahaha


Ce tengok Teapot . hahaa




Jujuu jadi cam ni sebab lapar sangat ><




I'm the only princess among the princes frog !







Asal aku jeh semangat happy ? hahaa.


Ihsan hensem , aku ayu , acap macho



okayyy , sudaah . Dari atas tuh aku gi Genting Highland , Pahang . Pastu bermalam kat Colmar Tropicle . Bukan oversea yer tapi still di Pahang . Hehee. Dan last sekali kitorang makan ikan bakar dan mandi pantai kat Pantai Cherating , Pahang . Pahang memang tempat terbaik untuk holidayy dengan family terchinta ! :)



Penat tunggu adik nak beli kemeja . Aku masuk dalam fitting room lelaki. Selamba badak jehhh .


Ni muka mintak penamporr sebab perasan comel. =.=



p/s : aku tak readyy lagi nak masuk CFS IIUM , Nilai . Sob3

Comments

Amie 구름. said…
study mana awak ? uia nilai ? ambik kos apa eh ?
Syahida _Masri said…
Amie 구름,


actually studyy kat uia pj tapi nak change course kpd human science . before this engineering . :)
phewitt...cun seyh..nk ckp lagi sekali gne mikrofon,CUNNN :)
melle amir said…
ontong le bercuti-cuti
Syahida _Masri said…
khai ,

kau nak apa dari aku hah ?? bodekk bagaii. hahaa
Syahida _Masri said…
melle amir,

bestt ! :D heee
umira said…
Anak perempuan tunggal? Bestnya. hehe.

eh, sekarang dekat nilai ea? saya igt pj.
Syahida _Masri said…
umira,


yer , saya anak perempuan tunggal . hee. belum masuk nilai lagii, masih tatau status sebenar. huuu
cik bunbun said…
uhhh bestnye bercuti ngn family



jeles
Farah Alyaa said…
This comment has been removed by the author.
Farah Alyaa said…
aku bercuti di kenduri kawen sepupu sepapat aku je weyhh...lagi best.. T_T
Syahida _Masri said…
cik bunbun ,


hehee, bestt laa gak. sebab sejukk ! :)
Syahida _Masri said…
farah alyaa ,

besst laah tu . boleyy merapatkan silaturrahim dengan keluarga jauh :)

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…