May 24, 2011

Day Two - Nine things about yourself

Hari ini harii keduaa plak aku buat challenge post ni. Actually tak adalah challenge mana pun. Kalau nak siapkan sepuluh semua dalam satu hari pong boleyy . Tapi follow the rule lah orang kata. hehee


haruslah bergambar dengan bestt friend !



Sembilan perkara tentang akuu ? Sikit sangatt , nak bagi 18 pun boley , 33 ke takpun 100 perkara, sebab banyak sangat pasal diri aku . *syahida , baik kau diam dan jawab je challenge ni.


1) Aku ni pelik , rock tapi puitis . Yang penting aku nampak ayu kat luaran. Sebab tu orang yang belum kenal aku rasa agak pelik dengan aku sebab luaran nampak lembut tapi dalaman macam tomboy. Huhuu. Takpe , aku selesa jadi diri aku dan I dare to be different !





2) Aku suka dengar NASYID , alunan mengaji Syeikh Misyari & Syeikh A'dil Rayyan , lagu Maher Zain , Sami Yusof & Yusof Islam , lagulagu Westlife & BackStreet Boys , Faizal tahir & Ella dan instrument ala ala alam flora dan fauna . Aku mendengar lagu lebih kerap dari aku menonton televisyen. Heheee.



3) Aku suka busana muslimah macam jubah , jubah seluar , tudung berfesyen yang labuh , stokin dan armsock . Sukalaah semua tu ! Penuh satu almari aku dengan bajubaju islamik. Pastu baru aku perasan baju aku banyak kale purple dan pink. Auuwww kan aku dah cakap aku ayu. ><




4) Aku suka buah epal , anggur dan jambu air . Tau sebab apa ? Sebab aku malas nak kupas kulit buah . HAHA.




5) Aku ini suka perhatikan manusia. Aku rasa manusia tu unik dan menarik . Masingmasing ada tarikan tersendiri. Aku kaji tarikh lahir , warna kesukaan , dan fizikal badan dia. Sebab tu aku nak tukar course Human Science . Aku minat PSIKOLOGI ! <3



6) Aku tak suka lelaki berlagak macho dan perasan hensem , perempuan terlalu lemah lembut dan GEDIK serta seseorang yang pandang aku dengan 'judging eyes' . Dan aku tak suka orang yang memperlekehkan orang lain. Ape kau ingat kau baguss ? Allah lagi bagus.



7) Bila aku senyap maknanya aku tengah berfikir . Aku always berfikir dalamdalam. Kadangkadang sampai tak terjangkau dek akal. Aku suka bila aku tengah senyap dan muhasabah diri. Jauh pada orang lain. Alone.


8) Aku ceria dan outspoken. Nampak macam yakin selaluu tapi dalam hati aku takut dan resah. huhuu. Aku cuba handle semua tuh. Dan aku ada rasa empati yang tinggi dan boleh memahami seseorang dengan cepat. Aku juga positif dan optimistik ! :)





8) Aku nak pergi Korea satu hari nanti ! Lepas aku ke Makkah dan Paris. *alert kepada bakal suami . Tiga tempat ye. HAHA.


9) Aku sayang Allah , Rasululullah , mak mak mak , ayah , sahabat , kawankawan dan ..........





10) Aku ada satu kelemahan yang semua orang mesti tak sanggup nak tauu. Sape yang sanggup tu , memang aku tochinglaa sebab sanggup jaga aku bila 'kelemahan' tu wujud. Sebenarnya orang yang boleh dan sanggup terima kelemahan kita adalah orang yang boleh sehidup semati bersama kita selamanyaaaaa.


*asal ayat aku macam sweet part last sekali tu ? aku dah cakap aku ni puitis.

6 comments:

:: Zahratu Billaurah :: said...

b2 pun penuh wane purple dan pink. b2 sebenarnya minat pink tapi tgk atas brg, kadang xleh pink sgt, xsuka. rasa xrancang pun baju kurung nak penuh dgn warna purple terutamanya, tapi jadi sendiri, aha~ ^_^
tapi gabungan pink dan putih comel sgt ^_~

wah~! b2 pun suka psikologi~!!! ^_^ aha~ psikologi ni mcm kita tgk org, ha'ah kaji tarikh lahir, warna mcm tu, akan dpt satu titik kesimpulan ttg personaliti suka sgt! >__<

Syahida belajar dkt mana sbnrnya skrg?

syahida _masri said...

Ehh , samalah kita pong tak rancang gak baju kale pink dan purple tu. dah memang tetibe jadi banyak. maybe sesuai dan kena dgn diri kott. maklumlaa orang ayu. ahaaks ! XD

PSIKOLOGI memang BEST !! Kita belajar kat uia,pj course engineering tapi sem depan akan tukar ke Nilai. Boleyy jumpa bitu. yeaay !

:: Zahratu Billaurah :: said...

haaa?? Syahida, betul ke??? ^_^ betul x??

Syahida baru tukar course engine nak ambik HS ke

syahida _masri said...

Kita tak ngam dengan subjek fizik so memang tekad nak tukarr. ni tengah tunggu result short sem. huuu, harapnya dapat. Doakan eh Bitu. hehee. :))

Cik Cempaka said...

nak gie korea jugak..hihi

syahida _masri said...

tunggu ada duit duluuu. hukhuk