Skip to main content

Day Three - Eight ways to win your heart

Entah kenapa aku teragak-agak je bila dah masuk hari ke lapan neh. Tak pernah pernah plak rasa nak meng'list'kan benda benda keramat luar alam ni. Aisehhh .


............................ * fikir jap . lama gak nak fikir neh.


Okaaay , dah !


1) Bila ada orang ingat besdayy aku. Wish pun cukuplaah. Tapi kalau bagi hadiah tu lagi berjaya dalam ambil hati akuu. HAHAA. XD. Actually , tayah nak berhadiah bagai pun takpe. Make it simple.





2) Tatkalaa aku tengah lalai atau leka ada orang nasihat aku. Nasihat ke arah kebaikan, bagi tazkirah agama , ucapkan quote menarik kat akuu. Ini pun sudah lebih dari cukup untuk mengambil hati aku. Aku memang suka kalauu orang nasihat aku. Hidup ini kenalah saling mengingatkan , betul ?



3) Lagi apa ek ? Ahaaa , belanja aku makan. Makan nasi kampung pun sedap. Aku tanak McD , boikott. Nanti kesian Palestin kita sumbangkan hasil duit untuk Israel buat senjata menyerang mereka. Sob3.



4) Bila ada orang bagi sesuatu kat aku dengan barang yang dia paling sayang. Contohnya macam baju , Al-Quran atau scraptbook. Nampak tak ? Dia sayang barangbarang tuh , tapi dia still bagi aku . That means dia sayang aku lebih .sweetnya !





5) Bagi aku sorang budak kecik. Baby ke , budak 3 , 4 , 5 tahun ke. Pastuh tengok budakbudak gelak dan main main dengan budakbudak tu pun boleyy buat aku happy. Aku suka budakbudak! Boleh hilang stress tengok gelagat diorang. Hee.



6) Bila seseorang approach aku untuk dibuat kawan . I mean dia berusaha nak berkawan dengan aku walau se'annoying' mana pun aku , dia tak kisah. Susah kott nak cari kawan gituu. I wish , 'dia' akan wujud . :)



7) Ni lebih kepada kebendaan sikitlaaa. Sape yang rasa nak memenangi hati aku sangat , bolehlaah belikan aku HTC , piano , gitar , rumah kat tepi pantai , langgan 3 novel sebulan untuk aku , nyanyikan lagu favourite aku dan gunakan kreativiti yang ada pada diri. Pandai pandailaah baget . HAHAHA. *banyak demand tol aku. Sukatilaah !


8) Actually aku seganlah nak tulis yang ni. Aku nak letak yang ni no satu je tadi tapi aku delete balik. HAHAA. Selalu kot aku rasa macam ini. hehehe. Malulaaah . Biar aku sorang je laah tau. Rahsia.


Sudah sudah . tu jeee. tamau lebih lebih. Hati aku ini sebenarnya mudah dimenangi siapasiapa. Tapi aku tak tunjuk sangat . Haruslaaah sombong sikit yaww. Mana boleh terkinjakinja. I'm not that really cheap.


p/s : Sebenarnyaa kan , yang pandai ambil hati aku adikadik aku jeeeeeeeeee. Kan juju ? Hehee.

Comments

Farah Alyaa said…
apa yang rahsieee???
bg taula....haha..
syahida _masri said…
farah alyaa ,

ne boleyy . malu la sayaa. hee ><

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…