Skip to main content

Day One - Ten things you want to say to different people


Assalamualaikum.



Tetibe aku rasa nak buat pulak challenge 10 Days tu. Macam bestt. Lagipun , aku tak ada kerja sekarang. Bosan.

10 perkara yang aku nak cakap dekat sepuluh orang yang berlainan adalah :


1) Mak , akak sukaa kalau tengok mak senyum dan happy. Senyumlah selalu ek sebab nampak cantek dan muda. Tamau ego sangat dengan anakanak. Akak perlukan mak untuk bercerita semuanya ! Sayang emak .



2) Ayah , janganlah kerja kuat sangat ye. rehatrehatlaa kat rumah. Biar ihsan pulak sambung kerja ayah. Thanks , sebab sudi luangkan masa dengan akak. Share storyy , bagi nasihat, takecare akak. Sayang ayah gak !



3) Uhibbukafillah . ^_^






4) Dulu , masa aku senyap , alone dan membosankan kau sorang je sudi nak kawan dengan aku . Kenapa ye ? Sekarang, aku rindu kau, kawan ! Tapi kita macam dah tak rapat sangat kan sekarang. ermm



5) Kau berjaya buat aku tersedar akan erti hidup seorang muslimah. Syukran. Tapi pahit sangat sebab kau seolah-olah bagi aku harapan tapi kau juga yang musnahkan. Barakallah atas perkahwinan. Semoga bahagia.



6) Aku bebas gilaa nak jadi diri aku depan kau. Seronok sangat !Aku kasar cani, cakap tak berlapik, duduk tak beragak, kau terima je semua pasal aku kan? hehee. Dan kaulah satusatunya kawan yang pandai buat aku gelak. Aku tau kau baca ni. :) Daaa ~



7)Aku pernah cemburukan kau sebab kau cantik,lemahlembut, disenangi ramai kawan dan perfect kot. tapi lamalama aku tengok kau pun ada kelemahan gak. Dan aku tak suka perempuan lemahlembut cam kau. It's look fake .Sorryyyyy !



8) Syukran atas ukhuwah terindah ini. Moga Allah pertemukan kita , ukhti ! Kalau tak di dunia, di syurga nanti. InsyaAllah. :)



9)Aku pernah menangis sebab kau . It's hurt . Aku harap kau rasa macam mana peritnya hati ini.



10) I love your smile , persian ! Hehee.


Comments

a├»chamasran said…
cabaran sepuluh hari mne tu syahida? mcm best je...hehehe
syahida _masri said…
ini ada kat post kita yang pasal nur kasih tu. ce tengok part last sekali . :)
Zahra Ameerah said…
wah3. start jugak akhirnye. akak da hari kedua da. haha
syahida _masri said…
ehehee, challenge ni payah gak uh. penat fikir. adehh
melle amir said…
pasal no 7 tu betul, met few of them before
syahida _masri said…
yer, nasib baik tak ramai pmpn camtuh. diorang macam berlakon . haishh
1 dan 2 b2 pun syg sgt! =')

4.. b2 pun ada, rapat masa sekolah rendah, rapat sgt3, tapi skrg dah renggang, tapi hubungan masih baik. cuma mcm tulah, jarang berhubung. tapi b2 syg sgt dia dan dia sahabat baik b2 yg pertama. seingat b2, nama panggilan 'b2' ni pun dia yg bagi, lekat sampai skrg. TJ juga..=') xsiapa blh ganti dia dpt nama 'sahabat setia pertama'. dia byk sama karakter dgn b2.

7...mcm mana tu Syahida. lembut tapi palsu? =O ada juga ke mcm tu
syahida _masri said…
Hai bitu . Kita rasa kita macam kenal je sape sahabat yang bitu maksudkan ni. Sekelas masa form 5 eh ? Biasanya sahabat pertama yang paling kita ingat sebab dia yang paling awal rapat dengan kita selepas family. kan ?

yang pasal pmpn lemahlembut tu , kita cuma pelik sebab masih ada pmpn yang TERLALU lembut sampai buat kita menyampah. TERLALU FEMININ. kalau kita kasar lah gak , maybe 70 % feminin ,30% maskulin. Yang ini tak 100% lembut. tak sukaa laa. Kita harus tegas dan kuat. huhuu. Jangan nak lembik sgt.
dia Fathin Farhana, Ana, hehe~ ^_^

oo..pula. haha, xreti macam mana tu.

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…