May 22, 2011

Day One - Ten things you want to say to different people


Assalamualaikum.



Tetibe aku rasa nak buat pulak challenge 10 Days tu. Macam bestt. Lagipun , aku tak ada kerja sekarang. Bosan.

10 perkara yang aku nak cakap dekat sepuluh orang yang berlainan adalah :


1) Mak , akak sukaa kalau tengok mak senyum dan happy. Senyumlah selalu ek sebab nampak cantek dan muda. Tamau ego sangat dengan anakanak. Akak perlukan mak untuk bercerita semuanya ! Sayang emak .



2) Ayah , janganlah kerja kuat sangat ye. rehatrehatlaa kat rumah. Biar ihsan pulak sambung kerja ayah. Thanks , sebab sudi luangkan masa dengan akak. Share storyy , bagi nasihat, takecare akak. Sayang ayah gak !



3) Uhibbukafillah . ^_^






4) Dulu , masa aku senyap , alone dan membosankan kau sorang je sudi nak kawan dengan aku . Kenapa ye ? Sekarang, aku rindu kau, kawan ! Tapi kita macam dah tak rapat sangat kan sekarang. ermm



5) Kau berjaya buat aku tersedar akan erti hidup seorang muslimah. Syukran. Tapi pahit sangat sebab kau seolah-olah bagi aku harapan tapi kau juga yang musnahkan. Barakallah atas perkahwinan. Semoga bahagia.



6) Aku bebas gilaa nak jadi diri aku depan kau. Seronok sangat !Aku kasar cani, cakap tak berlapik, duduk tak beragak, kau terima je semua pasal aku kan? hehee. Dan kaulah satusatunya kawan yang pandai buat aku gelak. Aku tau kau baca ni. :) Daaa ~



7)Aku pernah cemburukan kau sebab kau cantik,lemahlembut, disenangi ramai kawan dan perfect kot. tapi lamalama aku tengok kau pun ada kelemahan gak. Dan aku tak suka perempuan lemahlembut cam kau. It's look fake .Sorryyyyy !



8) Syukran atas ukhuwah terindah ini. Moga Allah pertemukan kita , ukhti ! Kalau tak di dunia, di syurga nanti. InsyaAllah. :)



9)Aku pernah menangis sebab kau . It's hurt . Aku harap kau rasa macam mana peritnya hati ini.



10) I love your smile , persian ! Hehee.


9 comments:

aïchamasran said...

cabaran sepuluh hari mne tu syahida? mcm best je...hehehe

syahida _masri said...

ini ada kat post kita yang pasal nur kasih tu. ce tengok part last sekali . :)

Zahra Ameerah said...

wah3. start jugak akhirnye. akak da hari kedua da. haha

syahida _masri said...

ehehee, challenge ni payah gak uh. penat fikir. adehh

melle amir said...

pasal no 7 tu betul, met few of them before

syahida _masri said...

yer, nasib baik tak ramai pmpn camtuh. diorang macam berlakon . haishh

:: Zahratu Billaurah :: said...

1 dan 2 b2 pun syg sgt! =')

4.. b2 pun ada, rapat masa sekolah rendah, rapat sgt3, tapi skrg dah renggang, tapi hubungan masih baik. cuma mcm tulah, jarang berhubung. tapi b2 syg sgt dia dan dia sahabat baik b2 yg pertama. seingat b2, nama panggilan 'b2' ni pun dia yg bagi, lekat sampai skrg. TJ juga..=') xsiapa blh ganti dia dpt nama 'sahabat setia pertama'. dia byk sama karakter dgn b2.

7...mcm mana tu Syahida. lembut tapi palsu? =O ada juga ke mcm tu

syahida _masri said...

Hai bitu . Kita rasa kita macam kenal je sape sahabat yang bitu maksudkan ni. Sekelas masa form 5 eh ? Biasanya sahabat pertama yang paling kita ingat sebab dia yang paling awal rapat dengan kita selepas family. kan ?

yang pasal pmpn lemahlembut tu , kita cuma pelik sebab masih ada pmpn yang TERLALU lembut sampai buat kita menyampah. TERLALU FEMININ. kalau kita kasar lah gak , maybe 70 % feminin ,30% maskulin. Yang ini tak 100% lembut. tak sukaa laa. Kita harus tegas dan kuat. huhuu. Jangan nak lembik sgt.

:: Zahratu Billaurah :: said...

dia Fathin Farhana, Ana, hehe~ ^_^

oo..pula. haha, xreti macam mana tu.