May 16, 2011

Buku kawan aku .

Salam , hai semua ! Sihat ? Aku harap korang sihat walafiat. Kalau tak sihat makan ubat tauuu tauu ! . *bajet macam ada orang baca blog kau , syahida . perasan . =.=



Ce teka ce teka ni apa ?? Macam bahan yang nak dikitar semula en ?





Okaaayyy , ini sebenarnya novel-novel yang aku baca sejak aku darjah empat . Banyak tak banyak ? Oh , nampak kain telekung aku . Heee.





HAHA , aku memang bersahabat baik dengan buku-buku , dari dulu lagi .





Macam annoying kan tunjuk sampai tiga keping gambar yang sama . Eh , tak sama okayy . Sudut kamera tu lain . Perhatikan elok elok.


So , cuti yang agak panjang ini , aku akan semakin rapat dengan bukubuku . Aku memang dah lama berkawan dengan bukubuku , maklumlaa aku kan tak banyak cakap dan tak ramai kawan . Membosankan plak tu , sape je yang nak kawan dengan aku .Sob3x. Bukubuku je yang setia dengan aku. *asal kau buat ayat feeling sedih konon syahdu nih ? what eva ~




Rasanya sempat tak kalau aku nak post pasal PWTC hari tu ? Sukatilaa , aku nak post gak . Hari tu , aku pergi PWTC sebab ada bookfair . Aku pergi dua kali .Kali pertama aku pergi dengan kawan baik aku kat UIA . Anis Amirah namanya .


Tigabelas bijik novel yang aku beli. Rasa macam tak percaya aku seboros ni. Hehee.


Memang berkualitilah masa yang aku peruntukkan time tuh . Sebab sempat cekau tigabelas bijik buku . Sian mira dia follow je ke mana booth aku nak pergi . Pastu balik pulak dia tolong bawakkan bukubuku yang berat tu . Dia bawak semua sekali ! Aku ? Aku bawa badan je . Tak patut betullah . Huhuuu. Tapi , dia pun faham aku ni tak boleh angkat barang berat ,nanti sakit kaki. Sayang gak dia kat aku ! Heheehe.




Buku ini yang paling aku tercaricari sekali. 'Act like a Lady , Think like a Man ' . Buku psikologi tentang lelaki dan perempuan . Best !



Inilah Mira . Bestfriend aku dikala susah dan senang . :)



Pastu , singgah makan jap . Okayy , abaikan muka aku yang macam pelik tu. Aku macam biasa , kalau makan kat luar mesti order epal juice .



Gambar feeling feeling konon macam ada orang tangkap dari atas. Padahal snap picture tu sendiri sambil mendongak kepala. Kat atas tu ada cermin . Macam cool yaww. hahaa.




Then , kali kedua aku pergi dengan kawankawan BRP . Maisarah , Adlena dan adik Adleena , Afzan . Yang ni tak payah cakaplaa. Kalau keluar dengan diorang aku rasa macam tak cukup nafas nak sambung gelak dengan lawaklawak merepek diorang .


Ada saje benda yang diluar jangkaan berlaku. Aku na cerita panjang sangatlah pulak . Ceritalah sikit enn. Dalam bentuk point . Tapi banyak peritiwa dalam tren je. Time kat PWTC semua okayyy . Tak ada hal.




*gambar tak ada kena mengena dengan peritiwa yang diceritakan . Aku pakat letak je.

1) Adleena hampir sipisipi nak tertinggal tren tapi muka dia relaks , tenang dan bersahaja walhal aku, mai ngan adik dia dah masuk dalam perut tren dah pun. Kitorang bersungguh gila tahan pintu tren tu supaya ternganga luas untuk adleena , tapi dia berjalan lenggang gilaa. Rasa macam 'apakah' (?) . Tau tak , time tu dah malam gilaa , takkan kitorang nak tinggalkan dia sorangsorang. Bahaya kot. At last , dia cakap dia tenang sebab time tu dia tengah fikirkan tarikh hari ini hari berapa haribulan ? What the fishhh ?




2) Pastu Afzan punya beg galas tersepit kat pintu tren tuh .So, maknanya badan dia statik dan tak leh nak gerak kat depan pintu sebab beg yang dia galas kena cepit kuat . Yang mai ni pulak bukan mai semangat dan gelabah gila nak selamatkan beg tu . Macammacam cara dia buat. Aku plak tengok je laa sambil tergelak gilaaa gilaaa. Korang kena tengok sendiri macam mana Mai jadi HERO UNTUK SELAMATKAN BEG TERSEPIT TU . HAHAHA XD




3) Kitorang salah stesen. Sepatutnya amek stesen Rawang tapi tetibe tertukar stesen hapee ntah . Pastu kena gelak dengan mamat dua orang sebab hal ini. Kitorang pun apa lagii , keluar dari pintu tren dengan muka tebal sebab dari peristiwa adleena hampir nak tertinggal tren , dengan beg afzan tercepit memang riuh dan kecoh gila satu tren. Semua orang yang tengok peristiwa tadi tu gelakkan aje. So, it means cam tak berbaloi laa kitorang berusaha gila kejar tren ni. PADAHAL SALAH NAIK TREN . What the ??




4) Pastuh , singgah toilet jap . Boleh plak adleena terpatahkan bekas sabun basuh tangan yang melekat kat dinding . Pastu semua biarkan saje. Gagahnya adleena buat aksi stunt ala - ala James Bonng tu. Serius kelakar dan spontan .






5) Lepas tu , masa salah naik tren ,aku tersalah bagi information kat seorang kakak ini. Dia tanya 'Dik, tren ni nak ke Sungai Buloh en ? ' Aku plak tengah gelabah nak tolong mai selamatkan adleena dan beg tercepit terus berkata ' Ya , kak ! Ini memang tren nak ke Sungai Buloh !! ' *nampak tak betapa semangatnya aku menjawab soalan kakak tu. Sebab time tuh mind set aku memang yakin nak ke SB padahal salah tren . Kakak itu pun percaya je cakap aku . Tapi lastlast salah stesen . Kesian dia . Semua salah aku . Sorry , kak. Saya tak sengajaa. Huhuuu. Saya pong salah naik tren gak . Sob3x.




6 ) Hurmmm , lepas tu apa lagi ek ? Tu je laa kot . Ya Allah , daripada nak dijadikan point point pun TERpanjang gak aku storyy. Aiseh , dah memang panjang cerita dia. Nak wat cane. Hehehee. Maybe siapa yang baca agak payahlah nak rasa kelakar tu. Tapi setiap kali aku teringat balik kisah ini , kompem aku gelak. Gelak yang bukan biasabiasa tu. Tapi gelak seolah-olah peritiwa ni baru je berlaku. HAHA. XD



Eh , ada lagi gambar pandang atas macam ni ? Hehehe , style yawww.


Okayy , rajeng plak aku post kisah ini. Sebab aku memang free pun . Hari ni Hari Guru . Saya ucapkan Selamat Hari Cikgu buat cikgucikgu di Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Sungai Buloh , SMKA Kuala Selangor , SMKA Tok Jiring , SMKA Kuala Lumpur , SMK Bukit Rahman Putra dan CFS IIUM , Petaling Jaya . Terima kasih atas segala ilmu dan peluh keringat yang dicurahkan kepada saya selama didikan cikgucikgu.

"Ya Allah, tutuplah aib guruku dari penglihatanku dan janganlah hilangkan berkat ilmunya dariku"


Esok plak Wesak Dayy , aku memang tak sambut . So, tatau nak bagi ucapan apa. Rabu , nak pergi sekolah sengan Aisyah Masran dan Maisarah sebab nak amek sijil SPM.

Khamis , aku dan SAGARIANZ tengok wayang Movie Nur Kasih. Tak sabarnya !! . Hehehee.

Jumaat , hari yang mulia. May Allah bless me. Ameen ~

That's all. Tatataaaaa ~

21 comments:

nizzalsyafiq said...

adleena dgn mai sik dapat dipisahkan.aha

farhan ruselan said...

aku baca la blog kau..hehe'woi..mane smkbbsb?kau tertinggal ke??hehe'

nemesis3891 said...

wei, aku taknak kutuk. komen je. hehe.

asal novel2 tu banyak yang lama?

and koleksi novel kau dahsyat gilaaaaaaaaaa...

kalau gabung mak aku punya dengan aku punya pun, ko menang jugak. gila dasat.
oh ye, patutlah. mak aku suka pinjam je. huhu

syahida _masri said...

nizzalsyafiq

mereka berdua macam isi dengan kuku . memang alwayss samasama. kan mai ? haha

syahida _masri said...

farhan ruselan ,


ehh , aku mana sekolah situu. menumpang je kot sekejap. tetibe aku rasa terasing .

syahida _masri said...

abrar ,


aku memang ulatbuku tegar dari duluu. so, jangan terkejut ye. hehehe

aku islam said...

banyaknya buku novel... hebat.. :)

syahida _masri said...

heheee , suka berdamping dengan buku. :)

munirah said...

best nye suke mebace :D saya kurang lah :D haha

melle amir said...

13 novel? banyak gila =,=

syahida _masri said...

munirah

bacaa buku paling selepas ranking lepak dengan kawankawan :)

syahida _masri said...

melle amir ,

eh baruu sikit . keh3 XD

fathiah said...

banyak nye novel......

syahida _masri said...

fathiah ,

heee , nak pinjam ? boley je. :)

muhammad akashah said...

wah.byknye buku2 y menarik 2..

syahida _masri said...

err, tak ada buku yang tak menaarik. hee. :)

+akufobia+ said...

saya bukan ulat novel.hee.

woaa.tok jiring ke dulu.

ngaa.vandalisme.

syahida _masri said...

akufobia,

yup tok jiring masa form 3 . apa yg vandalisme ?

cik bunbun said...

mak aihhh. banyaknyeeee. hahaha. bunbun lagi suka komik dari novel. tapi novel layan jugakk. kalau ada novel best2 sila buat review okeehh! baru ade idea buku ape nak beli tym pesta buku tahun depan. hehe

syahida _masri said...

ouhh , komik pong bestt gak do ! hehee, tapi nivel tetap di hati. btw, asal nama bunbun ? comeyy nyaa. haha :D

syahida _masri said...

novel * typo haissh , asek typo saje.