May 13, 2011

3.03 am khamis 12/5/2011


'' Jiwa wanita seolah-olah seperti belon . Rapuh dan sensitif . Terlalu sensitif ''



Aku tak tido lagii. Walhal , mata sudah mengantuk tapi paksa diri tanak tido . What the fish??
Yang pasti aku dah sampai rumah dengan selamat.

Aku dah rancang nak khatamkan 13 novel yang aku beli kat PWTC hari tu sepanjang cuti sem ni. Maybe kalau free , nak study english kat rumah sebelum start sem baru .



Sekarang aku makin gege dan bising kat uia. Makin mudah dapat kawan. Dengan semua jenis manusia aku berkawan. Sebaya , senior , junior semua aku tak kisah. Tapi rasa macam penat lak. Penat dengan suasana crowded.

Aku lebih suka alone . Alone tak bermakna aku lonely . Alone means aku bagi ruang kat diri sendiri untuk hidup cara aku. tanpa pengaruh sapesape. Lagipun , aku penat dengan drama dunia. Please lah !




Oklaaa, tak guna aku jadi macam 'ini' . Aku nak jadi macam 'itu' balik. Aku tak faham . Serius aku tak faham . Dulu tak kejar , sendiri datang , tapi bila mengejar , macam ada yang halang. Dulu aku statik , tak risau dia terbang , tapi sekarang terbayangbayang .

Dulu , aku relaks je , cool je , sombong plak tu . Lagi best jadi cam tu . Serius best . Orang pun cam takut nak dekat ngan aku . Maklumlaa aku kan 'aku' . Tak yah susahsusah nak buat kawan baru . Takyah susahsusah nak jaga hati orang.


Hurmmmmmmmmmmmmmm... *monolog dalaman . Tak nak bagitau sesuatu. Pendam je.




Memandangkan aku dah cuti , aku rasa macam nak lepak rumah member-member je seminggu dua ni . pastu dah rancang nak pergi iceskate ngan Sagarianz next week. yeehaa ! Ouhh ye , sok ada appointment gigi kat klinik Dr Syarifah .


Nanti 19 May aku nak tengok Movie Nur Kasih . Jom , kawankawan! kita WAJIB TENGOK CERITA tu SAMASAMA. No Offense !



Lagi satu ,sejak kebelakangan ni aku tengok ramai kawankawan aku yang dah berubah . Berubah kepada yang lebih baik. Contohnya macam Nizzal , Madeeha , Aida Asmira , Rashid , Umaira . Ada antara mereka bukanlah kawan rapat sangat pun . Just kawan sekolah dan kenalan . Tapi aku perhatikan mereka dari jauh . Dan lihat sendiri perubahan mereka tu via fesbuk , blog dan lain-lain.

Tuhan tu Maha Agung . Dia laa sebaik-baik Perancang dan Penyusun atur hidup manusia. Aku senyum je kalau tengok perubahan diorang ni. Seronok ! Aku harap aku pun boleh samasama jadi baik dan lebih baik dari hari ke hari . Ameen ~




Setapak kaki melangkah ke jalan Allah, jangan sesekali berundur. Teruskanlaa kawan . Kerana tuhan menunggumu di hujung sana dengan manisnya hikmah di sebalik kepayahan dalam berdakwah.


p/s : saje nak bagitau , aku layan tumblr sekarang . aku sengaja bagitauu. sngaja weii. aku ulang SENGAJA. hahaaa.

4 comments:

melle amir said...

nak tahu lagu apa yang terpasang ni?

syahida _masri said...

Rapuh by Opick . rasaaa tersentuh dengar lirik dia. :')

Amie 구름. said...

okay 13 novel ? *pengsan* hahaha ! study apa kat uia ?

syahida _masri said...

HAHA, ulat buku . maklumlaa. kih3. currently , study engineering tapi next sem akan change course :)