Skip to main content

3.03 am khamis 12/5/2011


'' Jiwa wanita seolah-olah seperti belon . Rapuh dan sensitif . Terlalu sensitif ''



Aku tak tido lagii. Walhal , mata sudah mengantuk tapi paksa diri tanak tido . What the fish??
Yang pasti aku dah sampai rumah dengan selamat.

Aku dah rancang nak khatamkan 13 novel yang aku beli kat PWTC hari tu sepanjang cuti sem ni. Maybe kalau free , nak study english kat rumah sebelum start sem baru .



Sekarang aku makin gege dan bising kat uia. Makin mudah dapat kawan. Dengan semua jenis manusia aku berkawan. Sebaya , senior , junior semua aku tak kisah. Tapi rasa macam penat lak. Penat dengan suasana crowded.

Aku lebih suka alone . Alone tak bermakna aku lonely . Alone means aku bagi ruang kat diri sendiri untuk hidup cara aku. tanpa pengaruh sapesape. Lagipun , aku penat dengan drama dunia. Please lah !




Oklaaa, tak guna aku jadi macam 'ini' . Aku nak jadi macam 'itu' balik. Aku tak faham . Serius aku tak faham . Dulu tak kejar , sendiri datang , tapi bila mengejar , macam ada yang halang. Dulu aku statik , tak risau dia terbang , tapi sekarang terbayangbayang .

Dulu , aku relaks je , cool je , sombong plak tu . Lagi best jadi cam tu . Serius best . Orang pun cam takut nak dekat ngan aku . Maklumlaa aku kan 'aku' . Tak yah susahsusah nak buat kawan baru . Takyah susahsusah nak jaga hati orang.


Hurmmmmmmmmmmmmmm... *monolog dalaman . Tak nak bagitau sesuatu. Pendam je.




Memandangkan aku dah cuti , aku rasa macam nak lepak rumah member-member je seminggu dua ni . pastu dah rancang nak pergi iceskate ngan Sagarianz next week. yeehaa ! Ouhh ye , sok ada appointment gigi kat klinik Dr Syarifah .


Nanti 19 May aku nak tengok Movie Nur Kasih . Jom , kawankawan! kita WAJIB TENGOK CERITA tu SAMASAMA. No Offense !



Lagi satu ,sejak kebelakangan ni aku tengok ramai kawankawan aku yang dah berubah . Berubah kepada yang lebih baik. Contohnya macam Nizzal , Madeeha , Aida Asmira , Rashid , Umaira . Ada antara mereka bukanlah kawan rapat sangat pun . Just kawan sekolah dan kenalan . Tapi aku perhatikan mereka dari jauh . Dan lihat sendiri perubahan mereka tu via fesbuk , blog dan lain-lain.

Tuhan tu Maha Agung . Dia laa sebaik-baik Perancang dan Penyusun atur hidup manusia. Aku senyum je kalau tengok perubahan diorang ni. Seronok ! Aku harap aku pun boleh samasama jadi baik dan lebih baik dari hari ke hari . Ameen ~




Setapak kaki melangkah ke jalan Allah, jangan sesekali berundur. Teruskanlaa kawan . Kerana tuhan menunggumu di hujung sana dengan manisnya hikmah di sebalik kepayahan dalam berdakwah.


p/s : saje nak bagitau , aku layan tumblr sekarang . aku sengaja bagitauu. sngaja weii. aku ulang SENGAJA. hahaaa.

Comments

melle amir said…
nak tahu lagu apa yang terpasang ni?
syahida _masri said…
Rapuh by Opick . rasaaa tersentuh dengar lirik dia. :')
Amie 구름. said…
okay 13 novel ? *pengsan* hahaha ! study apa kat uia ?
syahida _masri said…
HAHA, ulat buku . maklumlaa. kih3. currently , study engineering tapi next sem akan change course :)

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…