Skip to main content

Goodbye Love

- Eh , kau perasan sesuatu tak , syahida ?

+ Apa ?


- Dia tak pernah tanya apa-apa kat kau .

+ Tanya apa ?


- Tanya apa apa pasal kau laa .

+ Tak perlu kott .


- Betul ke ?

+ Absolutely true .


- Ok , then kau akan terus tertunggu-tunggu dan penat.

+ Penat ? Langsung tak . Cuma teringat . Tu je .


+ Kau tak risau ?

- Sikit laa


+ Jangan menyesal jee. Takut kau kecewa .

- Bukannya aku kapel pon . Aku yakin dengan janji Dia .


+ Zina hati kauu tau ?

- Allah yang datangkan perasaan tu . Bukan aku minta .


+ Kalau ingat lelaki bukan muhrim tu HARAM laa , weii .

- Ye ke ? Allah takkan sebegitu kejam untuk letakkan hukum haram . Lagipun bukan aku yang nak . Asalkan aku kawal hati .


- Kau berdosa , syahida

+ Aku rasa memang aku berdosa . tapi aku bertaubat lepas tuu.


- Kau tetap berdosa . Sebab tu markah exam kau ala kadar jee.

+ Kau sape ? Setan ehh ?


- Sape aku tak penting .

+ Diam kauu ! Gggrrr




Lagu ini pulak asyik bermain - main kat kepala aku.

Part chorus.

I think I wanna stay single
Maybe we’re better apart
See I don’t want a girl
That, only wanna come back
Cause, some other man broke her heart .

So , i'm saying goodbye to you .

- Bye Bye Love by Back Street Boy.


' I dont want a girl '
' I dont want a girl '
' I dont want a girl '


Aku plak cakap , 'I dont want a boy too' .


Susaaaaaaaaaahnya nak kawal hati . Patutlah Allah tak bagi kapel. Syahida , kawal hati. Say bye bye love . Biar terjaga . Biar hati bersih . Jangan cemarkan ia .


Aku takut . Takut dekat Allah . Takut kalau aku buat benda yang salah .






”Dan orang-orang yang memberikan apa yang telah mereka berikan, dengan hati yang takut, (karena mereka tahu bahwa) sesungguhnya mereka akan kembali kepada Tuhan mereka”, (QS. Al Mu’minuun. 60).




Hatimu , solatmu , ibadahmu , hidupmu dan matimu hanya milik Allah .

Berilah kekuatan kepadaku , sehingga aku benar-benar kuat untuk tepis perasaan ini. Cukuplah Engkau bagiku. Sesungguhnya aku hanya berharap kepada Engkau. Semoga Engkau berikan kurnia kepada ku. Amin.



aku rinduu time ini . Time ini aku rasa kuat . Kuat ! Mumtaz membuatkan aku kuat . Mana mumtaz ek ? Haissssh , i miss u .


p/s : STOP 'koya'ing , Syahida . Tengok result Computer kau macam mana ? Tak sedar diri tol . =,=

Comments

damia humairah said…
syida,cinta Allah itu lbh b'hrga dr cinta mnsia..cri cinta yg tu dlu,insyallah klu kita syg Allah lbh,Dia akn bg lg lbh utk kita..
syahida _masri said…
Yer , betul tu . Tapi manusia imannya turun dan naik . macam tu laa. InsyaAllah , akan sentiasa upgrade iman dari hari ke hari . :)

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…