April 28, 2011

Goodbye Love

- Eh , kau perasan sesuatu tak , syahida ?

+ Apa ?


- Dia tak pernah tanya apa-apa kat kau .

+ Tanya apa ?


- Tanya apa apa pasal kau laa .

+ Tak perlu kott .


- Betul ke ?

+ Absolutely true .


- Ok , then kau akan terus tertunggu-tunggu dan penat.

+ Penat ? Langsung tak . Cuma teringat . Tu je .


+ Kau tak risau ?

- Sikit laa


+ Jangan menyesal jee. Takut kau kecewa .

- Bukannya aku kapel pon . Aku yakin dengan janji Dia .


+ Zina hati kauu tau ?

- Allah yang datangkan perasaan tu . Bukan aku minta .


+ Kalau ingat lelaki bukan muhrim tu HARAM laa , weii .

- Ye ke ? Allah takkan sebegitu kejam untuk letakkan hukum haram . Lagipun bukan aku yang nak . Asalkan aku kawal hati .


- Kau berdosa , syahida

+ Aku rasa memang aku berdosa . tapi aku bertaubat lepas tuu.


- Kau tetap berdosa . Sebab tu markah exam kau ala kadar jee.

+ Kau sape ? Setan ehh ?


- Sape aku tak penting .

+ Diam kauu ! Gggrrr




Lagu ini pulak asyik bermain - main kat kepala aku.

Part chorus.

I think I wanna stay single
Maybe we’re better apart
See I don’t want a girl
That, only wanna come back
Cause, some other man broke her heart .

So , i'm saying goodbye to you .

- Bye Bye Love by Back Street Boy.


' I dont want a girl '
' I dont want a girl '
' I dont want a girl '


Aku plak cakap , 'I dont want a boy too' .


Susaaaaaaaaaahnya nak kawal hati . Patutlah Allah tak bagi kapel. Syahida , kawal hati. Say bye bye love . Biar terjaga . Biar hati bersih . Jangan cemarkan ia .


Aku takut . Takut dekat Allah . Takut kalau aku buat benda yang salah .






”Dan orang-orang yang memberikan apa yang telah mereka berikan, dengan hati yang takut, (karena mereka tahu bahwa) sesungguhnya mereka akan kembali kepada Tuhan mereka”, (QS. Al Mu’minuun. 60).




Hatimu , solatmu , ibadahmu , hidupmu dan matimu hanya milik Allah .

Berilah kekuatan kepadaku , sehingga aku benar-benar kuat untuk tepis perasaan ini. Cukuplah Engkau bagiku. Sesungguhnya aku hanya berharap kepada Engkau. Semoga Engkau berikan kurnia kepada ku. Amin.



aku rinduu time ini . Time ini aku rasa kuat . Kuat ! Mumtaz membuatkan aku kuat . Mana mumtaz ek ? Haissssh , i miss u .


p/s : STOP 'koya'ing , Syahida . Tengok result Computer kau macam mana ? Tak sedar diri tol . =,=

2 comments:

damia humairah said...

syida,cinta Allah itu lbh b'hrga dr cinta mnsia..cri cinta yg tu dlu,insyallah klu kita syg Allah lbh,Dia akn bg lg lbh utk kita..

syahida _masri said...

Yer , betul tu . Tapi manusia imannya turun dan naik . macam tu laa. InsyaAllah , akan sentiasa upgrade iman dari hari ke hari . :)