Skip to main content

:)

Alhamdulillah, aku rasa sem ni sangatla seronok berbanding sem 1. Sebab credit hours hanya lah 14 jam seminggu. so, aku sangatlah free sampai tak tau nak buat apa. haha. tapi bagus gak sebab aku boleh spend time dengan ulangkaji sebelum kelas bermula. :)


Sekarang, aku keseorangan dalam bilik sampailah 2 orang kakak senior datang bilik ini bulan 4 nanti. patutnya kami bertiga, tapi diorang datang lambat sikit. Sebab diorang UNGGAS. apa benda tu, aku pun tatau. tanyalah diorang sendiri.



Next week dah start quiz untuk subjek Computer 1. Hopefully aku dapat jawab dengan tenang. Tak susah sangat kot sebab 2 topik je. Memang kena study betul2 sebab nak jaga carry mark. Semua tu membawa pada CGPA nanti. Tak boleh main-main dah sem ni.



Bahasa arab macam biasa. Ustaz tak habis-habis ngan lawak dia. haha. Tapi ada masa dia sangat tegas sampai ada seorang student ini kena halau sebab tak dapat jawab soalan dia. huuuuu, cuak kebebe. jangan disangka air tenang tak ada buaya. hohoo.



Kelas Computer pun dah start dengan lancarnya. Kitorang buat discussion in group. So, sangat senang dan membantu untuk orang yang tak berapa minat computer macam aku. hee.


I hope i will getting better in self-discipline and self-sociality from day to day. Lagi satu, nak pergi ke tak ek Kursus MUET jumaat ni ? Tapi nanti clash dengan Hari Terbuka Asrama SMKAKL. Nak pergiiiiii! Rindu kawan-kawan SMKAKL. sangat-sangat.


Sekarang , aku dalam proses mencari kawan. I hope i can enlarge my sociality. Jangan jadi kera sumbang lagi-lagi bila dah masuk U. Betul cakap sahabat aku. Aku tak boleh terlalu mewujudkan jurang antara lelaki dan perempuan. Sebab kat U segala-galanya mungkin. Discussion group campur laki perempuan, banyak nak kena berinteraksi. I hope I can be professional . tanpa melibatkan soal hati dan perasaan.

ok, that's all for today. ^_^

Comments

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…