July 24, 2010

lama nya tak update



*one message delivered 


''Bila kau letih dan hilang semangat, Allah tahu kau telah mencuba sedaya upaya.
Bila tangismu berpanjangan dan hati mu kedukaan , Allah telah mengira titisan air matamu..
Bila kau rasa ketinggalan dan masa meninggalkanmu. Allah setia di sisimu
Bila kau telah mencuba segalanya tapi tak tahu arah tujuan, Allah ade jalan penyelesaian
Bila tak ada yang bereti buatmu, keliru dan kecewa, Allah adalah jawapannya.
Jangan mudah putus asa, Allah hanya mahu mengujimu...''


  Mesej ni datang tepat pada masa aku tgh down... kebetulan yang sgt2 dihargai. thanks to Allah. and thanks pada dia yang forward mesej ni.. bukan mesej ni saja yang membantu, actually, bila  hampir setiap kali bila aku baca tafsir Al-Quran , mesti terjemahan nya sangat2 bertepatan denga situasi ''down'' yang aku tgh lalui time tu... bukan sekali, tapi banyak kali.. dari situ , keyakinan aku pada kalam Allah makin meningkat. sampai kalau aku tak baca quran dalam sehari aku akan rasa kekosongan sangat... rasa macam tak lengkap rutin harian. Walau sesibuk mana pun kita, luangkanlah masa untuk baca Quran.  Itu sahaja mukjizat nabi dan pemberian Allah pada kita tika kita dalam kesusahan. hurmmm  *berfikir sambil merenung skrin lappy


  *nak merepek jap* Lama gak aku x update blog.. ntah lah rasa kering idea nk mengupdate blog.. sbb otak tertumpu pada belajar, assignment , presentation , discussion group n macam2 lagi... x sabar nya nak cuti raya ... aishh, semenjak xde subjek BM kat U ni , skill bahasa aku makin teruk plak... kena asah balik kemahiran ni.. maybe sebab lama sangat tak menulis di blog dan membaca novel.. . susahnya nk buat hobi aku kat sini... sangat susah. Aku nak habiskan cepat2 asasi aku setahun setengah pastu masuk Gombak.. maybe aku akan rasa bebas sikit..


    *lagi*   Ramadhan nak tiba dah, aku akan tunggu bulan mulia tu sampai...cepatlahhhhhhhhh....pastu nak cuti balik rumah... tak sabar , tak sabar , tak sabar... nak jumpa kawan2 lama...nak jumpa mak ayah... nk jumpa bibik...pliz cepatkan waktu, aku tak nak menunggu... i hate waiting!..apesal lah aku merengek2 macam budak kecik ni??  haha.. ok , tu saja..   


     p/s  ;  TenSiON + CRY   = PROBBLEM SOLVED .  *if  We Remember Allah 





2 comments:

Norashikin Abdullah said...

jgn down syida..senyum2
ekin pun x sabar2 mnanti rmdham kareem ni
moga kite semua dipnjngkan utk ramadhan kali ini

~::sya_mujahidah::~ said...

skeg x down dah..alhamdulillah, Allah kan ade..hee
yup, x sabar nk mnanti ramdhan.. lg beberapa hari jer..