May 18, 2010

Aku Sudah Bertunang.

    


   Ok, cerita gempak tambah gembira tambah memeranjatkan tambah menakutkan tambah menyeramkan  hari ni .. Aku dah bertunang..alhamdulillah akhirnya hari indah yg ditunggu2 dah tiba sejak 2 minggu lepas. Ha ha ha ha ha ha ha ha ... aku hanya mampu gelak sepatah2.. tak nak gelak lebih2 , nanti sakit perut... sila ucap tahniah berjela2 pada aku sebelum aku mnjejakkan kaki melangkah ke Univeriti Islam Antarabangsa , Petaling Jaya  jumaat ni.. ^_^ 

     Tajuk tu aku saje je buat gimik, citer sebenarnya aku tak pastilah aku dah bertunang ke belum..yang pasti aku belum kahwin lagi lah.. tu yang pasti! so, jangan ade sape2 yang makan hati or rase terlepas yer.haha.. i'm single but NOT AVAILABLE sbb aku kompius, betul ke aku dah tunang?? lantak ar..k..full stop! kalau aku tunang pun ade orang kisah ke? uweekksss!

     Sebelum aku berlepas ke UIA nt ( gaya ayat cam UIA tu kat oversea di ceruk benua Eropah plak..) , aku nak mengimbau balik lah kenangan aku ngan sahabat2 aku pada tahun ni.. Yep, even tahun ni kitorg dah tak berjumpa setiap hari cam waktu time kat sekolah dolu2 , kitorg still keep in touch gak.. coz umah dekat2, agak rajin hangout dan kuar2 jalan... jalan jauh2 sgt seronok bile jalan ngan kawan2.. lgsg tak rase letih.. hehe. tipu lah tu tak letih..penat gak lah , but rasa seronok n happy mengatasi sumer tu.. serius best bapak gile hangout tahun 2010 ni.. banyak kali kot kuar ngan member2..hee.^_^ ..

     Jap2, aku usha2 ade tak gambar kitorg hangout.. nak cuci mata tgk foto2 yang best2... 


*syida sedang membuka fesbuknya utk di upload via blogspot plak.. hee...


*************************

ok, sudah upload ..



1 May _ Restoran Johny's kat Times Square..


Reunion SMKA Kuala Selangor 2 May .




27 April , Mid Valley , Lot 10 n Times Square




tarikh x igt .. place - Mid Valley n KLCC


tarikh 13 April kot kat PWTC .. 



Futsal kat Frenzy .. best!




Reunion Sek Rend Bandar Baru , sg bloh.. 



Majlis Graduasi di SMKA Kuala Lumpur..



     Taraaa... ramainye kawan aku.. agagaga! ni lah kelebihan kalau sekolah bersepah2 .. haha!  tapi, makin ramai kawan makin best sebab hidup divariasi ngan pelbagai ragam n kelakuan yg berbeza dr sahabat yg berbeza.. baru hidup rasa ceria sket..ngee..kan? kan? there is no need for u to stick with a friend only. just live ur life... rite ?? . K, sudah dimbau kenangan dulu2..sekrang ni pandang ke depan untuk maju selangkah dlm hidup.. Kehidupan di universiti bakal menungguku dalam beberapa hari saje lagi.. sedih plak mengenangkan sume ni..huwaaa! . xpe2, hidup ni mmg perlukan perubahan... takkan kita nak duduk di takuk lame je . Hidup ibarat roda .. kadang2 kita di atas kadang di bawah pula.. Siang malam tak berbintang , itulah lukisan alam. penuh onak duri n ranjau kehidupan..Hadapilah dengan segenggam ketabahan n sekelumit doa di dada.Ameen.. 


     Erm , sebelum itu , post ni sebenarnya aku buat khas utk 5 org sahabat aku yang sgt2 baik n yang memang aku hargai giler. dan sahabat 5 org aku ni masing2 dari sekolah yang berbza.. hee, so, mereka saling tak kenal antara satu sama lain... aku jer kenal mereka2 ni.. sape ye??
    

     Sahabat pertama aku yang banyak mengajar aku tentang erti sebuah kehidupan.. Aku banyak belajar dari dia, sbb dia matang n kata2 dia banyak sekali menjentik hati kecil ku n x dapat disangkal yang kadang2 nasihat n idea dia sgt bernas n byk mmbantu aku.. Dia ni agak berkaliber n ade ciri2 ketokohan coz dr f2 dia jd pengawas sampailah f5. hebat kan? dia mmg pelajar yang bagus , rajin n tip top! hehe. dan utk makluman dia bakal berhijrah ke mesir utk further study medik yang mmg minat dia dr dulu..aku sokong ko . pergilah mesir n jgn lupakan aku di sini,kawan..banyak persamaan aku ngan dia antaranya , kitorg suke mmbaca novel , menulis citer2 n luv nasyid so much ! .. hee, best gile kalau kwn ngan dia, serius cakap.. ape2 pun youareimportantpersoninmylife... thanks Nur As-Syuhada binti Amran.


sebelah kanan tu dia.. sweetkan dia? ( aku puji ko ni, ckp time kasih cepat! haha) 
  ni link blog dia..best!  blog assyue




Sahabat aku yang rajin giler.. Kitorg sekelas mase form 3 kat SMKA Tok Jirong , Terengganu.. Jauhnya aku merantau sampai ke tgnu..last2 kawan ngan gadis bermata cantik ni.. serius mate dia cantik, kaler coklat.. suke tgk..hehe.. btw, dia pelajar rajin n pandai kat sekolah.. dia seorang yang lemah lembut n peramah.. mase aku nak PMR dulu aku selalu study ngan dia coz bab2 study ni hujung jari dia je..hee. kitorg bersaing secara sihat gak dulu nak dapat no 1 dlm kelas..kan iffa? hehe.. mmg gempak lah result trial ari tu n pmr kita same2 9 A ..alhamdulullah...nak bagitau yg dia pun dapat sambung belajar ke mesir dalam course medik..ramainya kawan2 aku dpt mesir..aku jer lah yg stay kat malaysia..hee..ape2 pun  youaremycolourfulrainbowinmylife...thanks, Nur Hanifa.



Hanifa sedang duduk di tgh ( cantikkan dia?-ayat kenyataan n fakta- ) 


     Seterusnya, sahabat aku yang paling comel di SMKA Kuala Lumpur.. bestfren aku kat dorm n kat kelas prep..kitorang duduk satu meja kat bilik prep..selalu borak2 n nayanyi lagu nasyid bile time otak dah tepu nak study lagi..kah4x.. best woo, rindu kenangan tu bersama..isk3.. aku byk kongsi probz ngan dia n dia byk gak bg nasihat kat aku.. dia mmg lemah lembut , tak pernah cakap kasar2 n sumtimes aku pun belajar jd lembut dr dia.. kalau nk buat calon isteri mmg sesuai lah pilih dia.. ade sifat2 keibuan yg penyayang coz dia suke kucing..hehe.. youaremysoulmate4eva ! thanks Hajar Mohammed ..



Yang sebelah kanan tu hajar.. comelkan dia? (fakta n statement yg tepat )



Sahabat aku yang next plak kat SMK Bukit Rahman Putra.. Nilah kawan aku yang paling brutal n kelakar.. haha.. syiok giler kawan ngan dia.. Nak kata dia brutal sgt xder lah brutal pun , ade gak sifat lembut dlm hati dia.. tapi dia ni ala2 rock cam aku lah.. thats why kitorg sekepala..dia ni baik hati, tak kedekut n family dia keturunan baik2.. ari tu gi umah dia time raya, umah bapak besar.. haha.. mmg cantik.. setahun sekelas ngan dia mmg byk kenangan kitorg bersama..macam2 pahait,manis, masam jenis kenangan ade..gelak same2, wat loyar buruk same2 n nangis pun same2.. aku x nangis lah kot..sedih jer.. salah paham skit..tp, kitorg still kawan, bro.. hee.. youaremysweetneasygoingbesties!  thanks , Mumtaz Nabihah binti Nasruddin.





sweetkan dia? hee..^_^ (fakta lg tepat.bukan mitos)


Sahabat aku yang seterusnya , agak berbeza dr sahabat2 aku yang lain.. sbb dia seorang lelaki..kitorang bukan satu sekolah tapi satu tusyen kat BRP.. maybe tak byk lah kenangan aku ngan dia tapi byk moment2 tertentu yang buat aku rase dia sahabat baik aku.. coz dia mmg baik.  tenang , cool bersahaja , kelakar n berciri2 ketokohan n ade sifat pemimpin gak.. (alamak , terlebih puji plak..xpe2, kali ni je aku puji pasni aku kutuk plak, haha..) .. btw, dia mmg Ketua Pengawas kat SMK Bandar Baru, Sg Buloh... erm, lagi aku puji dia sbb dia byk berubah. berubah ke arah kebaikan n tak sia2 aku jd kawan dia . Lepas ni dia nk sambung UiTM kat Pulau Pinang..jauh giler lah, ape2 pun i wish gudluck n study rajin2 kat sana..jangan terpengaruh ngan suasana kat u , k..just be your new self rite now.. youaremy........? ni ko teka ar sndri.. thanks, Muhammad Farhan bin Ruselan .. ^_^ 



Hensem ke dia? ( bukan ayat statement tp ayat soalan yg mnjurus pd ayat nafi ..haha! just kidding)


Ok, ni semua sahabat2 baik aku sampai mati..hanya kubur je yang boleh pisahkan kitorang..huhu.. serius lah diorg berlima mmg baik. n susah kot nak cari kawan mcm diorg.. bgi aku sekali kita berkawan , selamanya kita tetap kawan.. ok, aku hanya mampu mengiringkan doa2 ku untuk korang sesampainya korang kat tempat belajar masing2.. k, gudluck n semoga berjaya di dunia n akhirat.. salam perjuangan dr Nur Syahida binti Masri buat semua rakan2 yang bakal menjengah ke alam baru..

p/s ; aku bertunang ngan PERJUANGAN . so, jangan terkejut ya.. hehe, hidup  gempak mmg macam ni.. korang pun dah bertunang gak sebenarnya cuma masing2 tak perasan..hee..ok, wassalam.




8 comments:

insan biasa said...

subahanAllah..ada jugak org nak bercerita pasal aku..terima kasih ek'xsangka pulak aku..rase terharu ar baca blog kau..bila baca rasa macam semua akan berpisah entah ke mana..
terima kasih la sebab byk tolong aku..n minx maaf ssgt sebab byk salah terutama tadi tuh..haha'

~::sya_mujahidah::~ said...

same2 paan.. terharu ke? haha.. aku pun terharu gak ade kawan cam ko..
mmg sume akan berpisah..biar kita bertemu n berpisah kerana Allah.. baru hati tenang... hidup sbgai kwn mmg kena saling tolong mnolong , rite? psl td tu, aku maafkan..

Farra Rizal said...

Jom join blog saye
http://terataimewangi.blogspot.com
Saye dah join blog awk…♥nice blog

~::sya_mujahidah::~ said...

thanks yer.. ;)

raya_f5 said...

lps ni msk uia kn????take care......luv ur blog very much......msk uia ti....jgn kjtn bdye.....u x sme ngan skola.....ti cbe2 la join usrah.....usrah sgt bgs.....mengajr kte manis nye ukhuwh berlndskn cinte Ilahi.....smoga dri dilindungi Allah sntse.....amin...

~::sya_mujahidah::~ said...

yerp, alhamdulillah dpt uia.. insyaAllah dipeliharaNya dr krjutan budaya..btw, suasana uia x seteruk mane kan.. mmg nak rase biah islam kat sna..hopefully , dpt join gak ngan aktiviti usrah kt sana as santapan rohani..amennn

assyuhada said...

" Sahabat pertama aku yang banyak mengajar aku tentang erti sebuah kehidupan.. Aku banyak belajar dari dia, sbb dia matang n kata2 dia banyak sekali menjentik hati kecil ku n x dapat disangkal yang kadang2 nasihat n idea dia sgt bernas n byk mmbantu aku.. Dia ni agak berkaliber n ade ciri2 ketokohan coz dr f2 dia jd pengawas sampailah f5. hebat kan? dia mmg pelajar yang bagus , rajin n tip top! hehe. dan utk makluman dia bakal berhijrah ke mesir utk further study medik yang mmg minat dia dr dulu..aku sokong ko . pergilah mesir n jgn lupakan aku di sini,kawan..banyak persamaan aku ngan dia antaranya , kitorg suke mmbaca novel , menulis citer2 n luv nasyid so much ! .. hee, best gile kalau kwn ngan dia, serius cakap.. ape2 pun youareimportantpersoninmylife... thanks Nur As-Syuhada binti Amran.'

sheesh....isk2...serius aq touched....thanx dear...terase melambung plak..adeh lebeh2 bh memuji..haha...all da bez!
kt mane2 pown kite, jiwe kite still dekat kan???
may our fwenship lasts till da end...

~::sya_mujahidah::~ said...

haha... copy n paste nmpk, cik kak?? agagga.. ni mesti trharu giler..hee
kite kan kawan.. mesti ar aku akan hargai ko.. yup, moga2 Allah satukan hati2 kita dlm segala perjuangan..kawan smpai mati!..sayang ko..^_^