Skip to main content

My new P O C o Y O


Tadikan aku buat avatar pocoyo aku sndri..lalala~ sbb xder kerja n bosan giler y teramat sgt, paling, sungguh, infiniti bosan... haha!.. jgn tiru kata2 hyperbola aku dalam kertas penulisan bahasa malaysia yer..nanti dpt 100%.. aku jugak yang happy..;p..

cuba tgk bawah..comey kan?? cakap comey, kalau x aku sekeh korang!..







name pocoyo aku ni  sweety muslimah..tapi, dia tak pakai tdung lagi coz time ni umur dia baru 5 tahun.. kecik agy, nt bile dia dah baligh, aku ajar dia step by step tntg islam..^_^
pastu, dia pakai spek coz dia rajin giler baca buku2 ilmiah n dakwah... tgok, bagus an dia? kecik2 dah rajin menelaah sndri..x sia2 aku lahirkan dia semalam.. sejuk perut aku dpt pocoyo cam Sweety ni.. dah lah sweet, baik plak tu!..try r brkenalan ngan die..mesti syiok!

erm?? hobi die ;-
suke baca buku, makan (patut ar pipi chubby n tembam!), main hoki, hias umah cantik2..

pastu cita2 dia nk jadi ahli farmasi yang profesional utk dunia n akhirat..ameen!

erm, pe lagi nk bgtau psl Sweety ek?? korang tya ar sndri kt die..jgan risau, dia mmg nmpak pemalu tapi kalau korg dah knal die, dia ni sporting n Rock tau!..jgn main2..haha!..;)

ok, daa!

sweety :  selamat berkenalan sume! ..^_^



sape yang nk buat pocoyo masing2 sbb ade penyakit BOSAN y susah nk dirawat, ni aku bg link;-

Jom buat Pocoyo ramai2!!

Comments

insan biasa said…
kau betul ke x nie??haha'
haha!! ko agak caner? saje nk buang mase cam buang sampah..huhu

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…