Skip to main content

Kapel lagi??

Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha Penyayang..


    Aku nak tulis sumthing lah kat sini..tajuknya seprti di atas y sudah sedia maklum.... aku tak tau lah nak cakap ape dan nk cakap macam mana lagi dah..penat sangat tgk muda-mudi yang tengah dok syiok bercinta ni..nape aku ckp penat?? coz aku rase bertanggungjawab nk nasihat diorg..kite as manusia kena saling berpesan-pesan ke arah kebaikan n kesabaran...itulah yang aku cube praktikkan dlm kehidupan aku seharian...erm, tp malangnya aku rase segala segala penat lelah aku x terbalas dgn respond negatif diorg...sia2 je nasihat aku selama ni..bagai mncurah air sirap ke daun kangkung..huhu..

    Aku x kata aku penat n terus nak berhenti dr tanggungjwab ni but aku rase seolah2 aku diignorekan dlm hidup diorg, macam aku ni sibuk dok jage tepi kain org..hello, kawan? aku cume jaga tepi kain jer, bukan dlm kain tau..sbb kalau kain ko terkoyak, buleh aku tolong jahitkan, kurang sket rase malu ko..x ke selamat cam tu?..aku buat cam tu, coz aku x nak ko menyesal satu hari nanti..dan kate lain aku sygkan korg..kat sini aku curik ayat seseorg.."Klu ko terjun ke dlm nerake skalipun ,aq akn terjun juge,utk tarik ko semula,agar kite dpt berpimpinan tgn ke syurga..." *sinergi*... tp klu ko menuju ke syurga,jgn lupe memimpin tgnku.......
agar aku tahu bahawa aku tidak berseorangan.....


     Macam tu lah hidup, kadang2 kita masih memerlukan seseorg utk bimbing kita..kita rase payah nak jalankan kehidupan ni sorg2...tapi, sayangnya nape korang memilih utk berkapel dgn alasan dia buleh mmbimbing aku, dan aku rase selamat giler!... sedar x korang, yang korang masih punya kawan utk same2 rase selamat..??utk same2 mnempuh jalan onak duri yang berliku ni? same2 mnggapai bintang  di sana?...tu lebih manis utk dikecap dr bercengkerama y ntah ape2 dgn kapel masing2...serius aku ckp, aku SEDIH!

     emo sudah kembali! emo datang tanpa dijemput, tanpa dipelawa..cam tu lah aku rase bile korang abaikan kata2 nasihat aku, aku bukan poyo + berlagak nak tunjuk alim, bukan nak angkuh yang aku ni perasan bagus...tapi, aku cume nak korang x jauh menyimpang dari syariatNya yang sudah digariskan dlm Al-Quran...  dan lebih bagus kalau korang sntiasa berwaspada dlm hidup, always igt tuhan, cube dktkan dri dgnnya, dan sekaligus mncintaiNya..

To love someone is nothing,to beloved by someone is something,to beloved by someone we love is exciting,but to beloved by Allah is everything. Remember, Allah, loves us.."



erm, tadi aku berjalan2 di salah satu blog ni...dia kapel n kbanyakan post2 dia lebih kpd peristiwa kengan manis mereka bersama...huhu.. aku bace jer lah kan even aku rase cam aku semakin nyampah ngan cerita2 dlm tu..but aku just go on until aku terbace y dia sbnarnya x suke gak kapel mase sek dulu..but nape dia ttibe je kapel skrg?? aku jd pelik...musykil n rase kasihan mnyelubungi dri aku..coz ape yang dia pertahankan waktu kt sekolah dah terburai selepas abis sekolah...it's so sad,, dan melalui penulisan dia, dulu dia seorg yang mnjaga solat n lebih mngejutkan dia rajin buat solat sunat...itu aku mmg tabik spring!..tapi skrg?? aku x tau dah... n hati aku kuat mengatakan yang dia seorg yang terkeliru kat sini..keliru ape itu makna cinta sebenar n hakiki.. org macam nilah yang aku cube nak pimpin..i hope so... pray 4 me..

     dan baru tadi  aku trserempak ngan sedara kpd sedara islam aku...ya ALlah, sgt2 mengejutkan aku..komen2 dgn awek dia tu buleh bikin aku muntah 8 baldi!..uweekks!..ggrrr, lagak cam org dah kawin 15 tahun..padahal tunang pun x agy!...nyampah!nyampah!!...lepas ni aku akan berhati2 ketika berjalan2 di fesbuk atau blog..coz aku x mau terserempak ngan manusia2 yang seperti itu.... seiring dgn kate2 sebelum melintas di jalan raye  'biar lambat, asalkan selamat'.. huhu..huh? cam xde kena mngena jer..;p

hopefully,Allah mmbuka pintu hati kalian semua..Ameenn..

Comments

assyuhada said…
salam...
relax...evev kpale aq cam bengong hilang wayar je denga kapel,kapel,kapel,again..huhu...
aperpown,aq suke ngn ayat sinergi tue..haha~
kte kne trus bsuare kt blog...sbb ade plak si=uare laen kt blog yg citer buruk gaban psl kapel dorg...gggrrrr...
ingt2kn aq jugak...
erm..yep2..i luv blogging utk meluahkan pendapat sderhana aku di samping menyebarkan segala ilmu y aku tau..ko pun igt2 kan lah aku,k?
erm itulah syida..diorang kdg2 bukan x tahu..memang mnusia ske buat bnde yg Allah tegah..suke buat bnde yg syaitan suro...heh...memang nikmat tuh raba2 sana sini..jln nk tuj nraka semernya indah2..jln nk tuju syurga memang kena bersusah2 dulu..pilih la...
ekin ske kata2 eng kat tgh2 tuh..mohon izin nk copy...ske gler lagu ni...ske yg amat
sepatutnya dlm usia sbeginikan, kita kena ingat mati selalu..Mengingati Mati xkan menjejaskan diri bahkan menguatkan lagi Rasa CINTA pd Allah dan KEYAKIANAN kpd Allah... Ketaqwaan pn meningkat... Tambahan Pula kita yg tinggal di akhir zaman ni... Hidup kita dikelilingi keasyikan duniawi so, mmg patut Syadid mengingati mati... Kalau tak.... hu hu
insan biasa said…
kapel lagi???haha'bukan da muak ke??xpe2x..sedarkan orang byk kali..gud2x..aku sokong.. ^_^
erm, muak gaklah..but aku x kan stop..

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…