April 9, 2010

Kapel lagi??

Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha Penyayang..


    Aku nak tulis sumthing lah kat sini..tajuknya seprti di atas y sudah sedia maklum.... aku tak tau lah nak cakap ape dan nk cakap macam mana lagi dah..penat sangat tgk muda-mudi yang tengah dok syiok bercinta ni..nape aku ckp penat?? coz aku rase bertanggungjawab nk nasihat diorg..kite as manusia kena saling berpesan-pesan ke arah kebaikan n kesabaran...itulah yang aku cube praktikkan dlm kehidupan aku seharian...erm, tp malangnya aku rase segala segala penat lelah aku x terbalas dgn respond negatif diorg...sia2 je nasihat aku selama ni..bagai mncurah air sirap ke daun kangkung..huhu..

    Aku x kata aku penat n terus nak berhenti dr tanggungjwab ni but aku rase seolah2 aku diignorekan dlm hidup diorg, macam aku ni sibuk dok jage tepi kain org..hello, kawan? aku cume jaga tepi kain jer, bukan dlm kain tau..sbb kalau kain ko terkoyak, buleh aku tolong jahitkan, kurang sket rase malu ko..x ke selamat cam tu?..aku buat cam tu, coz aku x nak ko menyesal satu hari nanti..dan kate lain aku sygkan korg..kat sini aku curik ayat seseorg.."Klu ko terjun ke dlm nerake skalipun ,aq akn terjun juge,utk tarik ko semula,agar kite dpt berpimpinan tgn ke syurga..." *sinergi*... tp klu ko menuju ke syurga,jgn lupe memimpin tgnku.......
agar aku tahu bahawa aku tidak berseorangan.....


     Macam tu lah hidup, kadang2 kita masih memerlukan seseorg utk bimbing kita..kita rase payah nak jalankan kehidupan ni sorg2...tapi, sayangnya nape korang memilih utk berkapel dgn alasan dia buleh mmbimbing aku, dan aku rase selamat giler!... sedar x korang, yang korang masih punya kawan utk same2 rase selamat..??utk same2 mnempuh jalan onak duri yang berliku ni? same2 mnggapai bintang  di sana?...tu lebih manis utk dikecap dr bercengkerama y ntah ape2 dgn kapel masing2...serius aku ckp, aku SEDIH!

     emo sudah kembali! emo datang tanpa dijemput, tanpa dipelawa..cam tu lah aku rase bile korang abaikan kata2 nasihat aku, aku bukan poyo + berlagak nak tunjuk alim, bukan nak angkuh yang aku ni perasan bagus...tapi, aku cume nak korang x jauh menyimpang dari syariatNya yang sudah digariskan dlm Al-Quran...  dan lebih bagus kalau korang sntiasa berwaspada dlm hidup, always igt tuhan, cube dktkan dri dgnnya, dan sekaligus mncintaiNya..

To love someone is nothing,to beloved by someone is something,to beloved by someone we love is exciting,but to beloved by Allah is everything. Remember, Allah, loves us.."



erm, tadi aku berjalan2 di salah satu blog ni...dia kapel n kbanyakan post2 dia lebih kpd peristiwa kengan manis mereka bersama...huhu.. aku bace jer lah kan even aku rase cam aku semakin nyampah ngan cerita2 dlm tu..but aku just go on until aku terbace y dia sbnarnya x suke gak kapel mase sek dulu..but nape dia ttibe je kapel skrg?? aku jd pelik...musykil n rase kasihan mnyelubungi dri aku..coz ape yang dia pertahankan waktu kt sekolah dah terburai selepas abis sekolah...it's so sad,, dan melalui penulisan dia, dulu dia seorg yang mnjaga solat n lebih mngejutkan dia rajin buat solat sunat...itu aku mmg tabik spring!..tapi skrg?? aku x tau dah... n hati aku kuat mengatakan yang dia seorg yang terkeliru kat sini..keliru ape itu makna cinta sebenar n hakiki.. org macam nilah yang aku cube nak pimpin..i hope so... pray 4 me..

     dan baru tadi  aku trserempak ngan sedara kpd sedara islam aku...ya ALlah, sgt2 mengejutkan aku..komen2 dgn awek dia tu buleh bikin aku muntah 8 baldi!..uweekks!..ggrrr, lagak cam org dah kawin 15 tahun..padahal tunang pun x agy!...nyampah!nyampah!!...lepas ni aku akan berhati2 ketika berjalan2 di fesbuk atau blog..coz aku x mau terserempak ngan manusia2 yang seperti itu.... seiring dgn kate2 sebelum melintas di jalan raye  'biar lambat, asalkan selamat'.. huhu..huh? cam xde kena mngena jer..;p

hopefully,Allah mmbuka pintu hati kalian semua..Ameenn..

6 comments:

assyuhada said...

salam...
relax...evev kpale aq cam bengong hilang wayar je denga kapel,kapel,kapel,again..huhu...
aperpown,aq suke ngn ayat sinergi tue..haha~
kte kne trus bsuare kt blog...sbb ade plak si=uare laen kt blog yg citer buruk gaban psl kapel dorg...gggrrrr...
ingt2kn aq jugak...

~::sya_mujahidah::~ said...

erm..yep2..i luv blogging utk meluahkan pendapat sderhana aku di samping menyebarkan segala ilmu y aku tau..ko pun igt2 kan lah aku,k?

Norashikin Abdullah said...

erm itulah syida..diorang kdg2 bukan x tahu..memang mnusia ske buat bnde yg Allah tegah..suke buat bnde yg syaitan suro...heh...memang nikmat tuh raba2 sana sini..jln nk tuj nraka semernya indah2..jln nk tuju syurga memang kena bersusah2 dulu..pilih la...
ekin ske kata2 eng kat tgh2 tuh..mohon izin nk copy...ske gler lagu ni...ske yg amat

~::sya_mujahidah::~ said...

sepatutnya dlm usia sbeginikan, kita kena ingat mati selalu..Mengingati Mati xkan menjejaskan diri bahkan menguatkan lagi Rasa CINTA pd Allah dan KEYAKIANAN kpd Allah... Ketaqwaan pn meningkat... Tambahan Pula kita yg tinggal di akhir zaman ni... Hidup kita dikelilingi keasyikan duniawi so, mmg patut Syadid mengingati mati... Kalau tak.... hu hu

insan biasa said...

kapel lagi???haha'bukan da muak ke??xpe2x..sedarkan orang byk kali..gud2x..aku sokong.. ^_^

~::sya_mujahidah::~ said...

erm, muak gaklah..but aku x kan stop..