Skip to main content

Award!!


AWARD FIVE dr ASYYUE KU SYG n KAWANNYA IKA...





Aku baru terhegeh2 nk buat awrd y Assyue kasi..best fren aku dulu..syg same die.mmuuaah! hehe..thanks ek, Syue..sory, baru ade ksempatan nk buat skrg..hehe



1. Five name that people called you

-Syeda
-Syida
-Syahida
- Kakak

- Sayang ( bakal suami..haha!)


2. Five important dates in your life

-28 sya'aban
-1 Syawal
-1 Ramadhan
- 12 Rabiul Awal

- 15 April


3. Five things you done yesterday

-Driving klas kereta dgn brjayanye..hehe
-Main golf ngan ayah kesayangan.best!! lame x gurau2 ngan ayah cam tu.
-Tidor skejap balik tu.penat!
-Bukak Lappy n fesbuk.

-bace Al-Mulk sblom tidur..nak amalkn stiap mlm..


4. Five ways to be happy

-jumpa kawan2 then borak2, gelak2 sakan..
-ade suprise dr insan trsayang..seronoknya!
-baca quran n muhasabah dri malam2.
-berzikir n igt tuhan

-senyum slalu n always happykan org lain dulu..^_^

5. Five favourite movies

-Drama Nur Kasih
-Sitcom Friends
-Asmaradana (y sdg brlangsung skrg)
- Upin n Ipin

-Lalola kutt


6. Five favourite hobbies

-surf internet
-membaca
-makan ( tp x gemok2!)
-gelak2 ngan mmber
-bace quran



7. Five favourite peoples

-Nabi Muhammad
- Mak,mak,mak n ayah
-kawan2 sumer y aku syg!
-adik2 y comel2

-Sami Yusof, Maher Zain n Yusof Islam


8. Five favourite places for vacation

-Makkah
-Madinah
-Korea
-Paris

-New Zealand


9. Five reasons your answer the survey

-sbb syue y kasi
-sbb aku free skrg
- sbb xde kerja lain nk buat
-kena buat gak sbb nk amek ati de..haha

- tetttt...


10. Five persons to tag

-aku x tau nk tag sape..coz aku dh lame x de geng kt blog ni sejak menyepi..aku rase nk tag
farhan jer kot..nah amek, ko nk award kan? aku bg..hehe




Ni pun Award Syu y bagi n sepupu aku dr trganu, Fitriyyah...







1.Thank & link the person that gave you the award
erm...terima kasih daun keladi cik Nur Assyuhada kerana rajin mngetag sy award sdgkan saya malas dah nk buat..haha..tp demimu, kawan sy buat juga..

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
erm..ni aku wase smpai sok aku x tau nk kasi sape..sukatilah sape2 y nak award ni..sape2 y dah TER baca je awrd ni WAJIB buat..pdn muka korang..sape suruh bace.haha!




3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
ERM...macam aku cakap td, Tahniah n Padan Muka sape y dpt award speacial ni...*senyum*.^_^


4. State 7 things about yourself

- aku sebenarnya seorg y agak kasar pd sikap n kelam kabut sket, tp kalu org y x knal aku tu maybe dia      
igt aku ni budak ayu y lemah lembut..so, ingin ditegaskn disini aku x suke pmpn lembut2 n aku ni rock orgnya...harap maklum..

- aku nmpak cam skema tp rock! lagi skali aku ulang...member trdekat je y faham cam ne aku   sbnarnya..

- aku suke luangkan mase dgn surf internet n bace buku atau novel

- aku anak sulong dr 7 beradik..y bawah aku sume laki..thats why aku terpaksa jd Rock

-aku kdg2 cepat trbawa2 ngan perasaan emosi..almaklumlah pmpn kan?.. tp aku bdk baik n ceria! jom jd kawan aku, gerenti best!hehe



Ok, dah beres awars ke-2 dr Assyue  n spupu aku Fitriyyah..thanks ek korg..^_^...hehe







Comments

assyuhada said…
hohoh..ade lagi...u've been tagged again...
kalau rjen bwat...jage hati lg..haha~
hahaha!! yer, i'Allah aku buat..thanks.^_^

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…