Skip to main content

Ku Bukan Aku*

         Aku terfikir same ade nak privatekan blog ke tidak? ke nk delete terus?
ntah lahh... followers aku dah makin berkurang, x cam dulu..erm, btw itu bukan lah salah satu sebab kenapa aku nk delete or private..aku rase cam nak berehat skjap dr dunia blogger ni..maybe nk tumpukan pd keputusan UPU ...aku sgt2 cuak.. tunggang terbalik kat umah menunggu result upu, tak sampai2..ntah bile nk kuar, org kate 1 may... ntah ye ntah tidak... hati makin walang menunggu.resah.!

    Btw, aku dpt matrik selangor..ok, aku tersenyum..tp, x cukup mmbuatkan aku happy, eh, tipu2..aku happy, cume x cukup mmbuatkan aku puas dgn offer tu... huhu..gediknya aku..patutnya aku bersyukur tau!..yer, aku perlu sangat2 bersyukur coz ramai gak geng2 aku y dpt g sana.. aica, kina, adleena n iya... mesti best kan kalau dpt blajar ngan korg lagi cam waktu kt sek dolu2..hhee..

     Itu pun klu aku setuju nk masuk matrik... sape y tak nak matrik?? matrik baru lagi tu, first batch! so, tak der lah senior2 y nk buli kitorg time sesi orientasi nanti..huhu.. matrik tu nmpak besar dan gah..tp x segah hati aku beria2 nk masuk sana..erm, hati ni, mmg susah nk diduga..skajap happy, skjap tak..huhu..

    Maybe, sbb mak x kasi masuk sana..takut aku terpaksa struggle sgt2 smpai tension cam peristiwa spm baru2 ni..erm, dah2! lupakan kisah dulu... yang kenangan tinggal kenangan, biar manis atau pahit, kan ku ambil ia sbgai teladan..n tersingkap memori terindah dlm ingatan.jua dlm nubari mahupun nurani.....eceh, ayat aku x buleh blah!..haha, berpuitis sekala-skali.;p...dulu, mase buat karangan bm, aku suka gile selit2 kan ayat2 puitis cam ni, baru senang dpt markah bonus, cikgu Kartini pernah memuji karangan trial aku..akan aku igt smpai bila2 pujian cikgu sbb itu merupakan kata2 semangat bgku..hehe, n bm aku A+ dalam spm! hehe, x sia2 aku bergurukan dia..dia mmg cikgu BM yang bagus n berkaliber..

    Cakap psl kemasukan matrik ni, mmg aku bersyukur sgt2 coz terpilih, but aku menunggu asasi di UIAM..naluri aku kuat mengatakan y seseorg sedang menunggu aku di UIA..siapakah??  diakah? atau aku saje yang berangankah? kahkahkah!.. ok2, mood gila sudah smpai..sekejap2, bg aku mase tukar feeling..

menunggu utk tenang*

.............

ok

sudah tenang*


    Aku tak bermaksudkan ape2 seperti statement ku di atas..but, ntahlah, aku semacam yakin jer dgn itu..dgn ungakapan ringkas 'c u d ipt' dr seseorang... ntah yer, aku kan jumpa dia balik atau x..tp, dia dah sombong skrg..jumpa kt fesbuk pun skadar bertanyakan result spm aku, blajar di mane n nk smbung kt mane.. thats all.. baik punya soklan, tp kureng punya jawapan... sepatah dia tya sepatah aku jawab..agagaga!..

    Aku segan douh, sbb dah lame tak contact..ttibe je jumpa kt FB...huhu..pertemuan itu mungkin ade, tp jodoh? usah tya aku.. semuanya urusan tuhan, sape boleh agak selain Dia... agak mendalam klu aku nk ceritakan segala2nya kt sini..tp, aku mmg gemar begini, suka sgt mncoretkan isi hati aku, bukan skadar nk perasan, tp d blog saje lah tmpat aku luahkan segala2nya..n aku akan lega slpas tu..fuhhh!

    Terima ksih banyak2 ku ucapkan pd dia..kerana dia byk mmbuatkan perubahan y besr dlm hidup ku, namun aku bukan aku ketika itu, serius aku ckp aku x bhagia dgn dia..ops! terlebih sudahh, i mean aku tak mnjadi dri aku depan dia..itu y x best! aku semacam berpura2..perlukah berpura2 kira aku x bahagia?  jawapannya, X PERLU! Hidup ni klu berpura2 bahgia, selamanya akan merana.. so, tips utk bahagia, jadi lah dri sendri seadanya n terimalah seseorg dgn sebenanr2nya... simple,kan? hehe..;)

    Yer2, skrg aku dah bahagia..bahagia seribu kali berbanding dulu..serius! x tipu.. Allah kan Maha Adil, terkadang Dia menarik sesuatu y important dlm hidup, but dia akan memberikan y lebih penting buat kita..tanpa kita sedari bahawa itulah y sesuai n cocok selamanya...erm, aku tersenyum sendrian..^_^..

    Memikirkan betapa bodohnya aku suatu ketika dulu, yang lampi n nerd skali..huhu, jauh beza ngan sikap aku yg gila2 n x buleh duduk tenang sekaanrg..byk sekolah, byk ragam, byk kawan, byk kenangan,...boleh kata byk pengalaman y mematangkan aku..biar pun aku masih kanak2 besar yang ade akal tapi tak gunakan sebaik mungkin utk mematangkan dri bile dgn kawan2..yer, bile dgn kwn2, aku cam bdk2 kecik y x dpt kasih syg mak bapak! hauahaha...nk ckp kt sini.kwn2 sgt berharga dlm hidup aku sbb korg byk happykan aku*...ngee!..thanks, ;)..tersenyum sengih*

    aku adalah aku*

    ye ke?*

    yer lahh...*

    tp, terkadang aku bukan aku gak;*

    ~kerana..diriku bukan aku...tiap kali kau menjauh... fikiran x keruan, jiwa rase kekosongan ...lalala~  nilirik lagu Ku Bukan Aku by Tilu..penyanyi sempoi n best!...ala2, indie gak dia  ni, cam yuna sket..aku dah mula menyukai penyanyi indie..beralih arah dr nasyid, kemudia rock! acapella then indie plak..haha! byk genre muzik y aku minat..sume same rate, tp nasyid lebih sket lah..hee..;) lagu impian kasih still menjadi ringtone handphoneku..hehe..

  
    Aku baru singgah blog aica, kawan aku..dia sgt seronok dpt matrik..hehe, aku tumpang gembira, aku tau tu mmg impian dia dr dulu..klu aku x pergi matrik aku akan hantar dia ke sane dgn doa ku, aica..moga2 perjuangan awk terpahat di sana pula..smile.^_^.. go on,k? kite sokong! hehe

    Buat aku y menunggu UPU, memandangkan JPA n MARA mmg x de ruang utk pelajar cam aku..huhu..syahdu tiba2, takpe2 rezeki tuhan tu luas..Allah Maha Kaya, kalau kita kuurang kt sini, i'Allah Dia lebihkan di sana..dont worry, always tawakkal kpdNya...

    Baru2 ni aku g grad Smka Kuala Lumpur..x-sek aku dulu..seronok! aku kot org y paling seronok coz dpt join grad kt dua sekolah..haha! bertuahnye, kan aku ckp kat atas, byk sekolah, byk kenangan..hehe...tu lah speacialnya aku berpindah randah cam org nomad..haha..

    oklah, dah tiba waktu aku berhenti mencoret atau memekak kt blog! bising kan?  x sgt kot..klu dgn kawan2 lagi bisng..haha!..ok, kawan2 SAGA..ready 4 our next reunion on 2nd May...x sabar seyh!  sume cam nk bg speech, aku pun x nak ketinggalan...ntah2 tu reunion terakhir kita sblom masuk ke alam universiti / matrik kan? kan?..isk3x..syahdu ..huhu..ape2hal kita kasi gegar TS!!


p/s ;  btw, syeda on da way nk survey2 tmpat di Time Square..nk shopping x??
  

Comments

woa..see u di ipt,,
ekin terasa nk berckp smthing dgn syida..tp x tahu ape..kejap rse nk dgr cter syida..msti menarik..
pelik
ekin yg rse teruja bila baca post kamu nih
rse mcm ade someone mennggu kamu juga d sne..ekin dh dpt agak
ade mkna di sebalik lagu tuh..
This comment has been removed by the author.
erm, ekin ... ekin pun ade nak citer ek?
hehe, nak tau2..yang ni pun x ramai gak y tau ape kisah di sebalik citer syeda..mlm ni kita on ym...
insan biasa said…
owh..lagu ke??aku igt ape la tadi..
reunion yg kali ke bape da koranb buat???haha'mesti bykkan?? xp
xpe2x..relax je...(aku x tawu nak komen ape..) xp
yer, lagu..
reunion kali ke bape ntah..x tau dah..huhu
dush3x..
assyuhada said…
salam sya...
congrats dpt matrix...huhu aq dpt perak...tader clan pown...
oit,jgn private2 lg doe...taper kalau mau rehat tp jgn terus bisukan diri...isk2 at least aq bole nmpk ko slalu...isk2(nada melankolik)
whoaaa...crite psl jodoh ea....hua2 tau dah...dyer tunggu kamu kt sane gak eh???haha nk jmpe u both kt sane gakla...i'm waiting 4 upu too...betol2 be urself...kalau ditakdirkn jodoh ngn sesaperpown, be urself!!!~haha,aq penat ingtkn jiwa sendiri...
hehe.. aku nak sgt upu.. x kisah lah kt mane2 but nak U gak..hehe
yer, ustazah aku ckp, kena berdoa utk jodoh kita dr skrg..hehe..
penting tau!
mai said…
a'ah, jgnlah delete kan blog, atleast kite bleh tau perkmbgn syahida espcially nnt dah kat uni ker kan kite leh bace aktiviti awk kat sane. so, jgn delete blog, maybe private bleh kot. tp nnt kite nak bace camne? okey, jgn delete & private blog. haha.

okey, part plng best yg 'c u di ipt' dr seseorg. siapakah? ni nak kena korek cite dr syahida ni. hahaha.
mai, ye kite x delete n private..coz permintaan kwn .. sy kawan y baik..wakaka!

ouhh, nmpknya rahsia ku bakal dikorek mai..huhu..aderlah, biarlah rahsia..eceh..;p

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…