Skip to main content


Aku baru lepas  tgk citer tentang bulan..BEST wooo!..sebak plak!aku tau cite tu dah lama.. aku jer ketinggalan zaman..eleh, x kisah pon asal aku dah habis tgk citer tu..sape mengata aku lempang!..


      Act,citer tu banyak mengajar aku tentang persahabatan.. indahnya persahabatan klau kite ikhlas berkawan... sweet sangat ade kawan yang boleh share suka duka, yg boleh terima seadanya dri kita,,x kisah baik buruk mlah kllemahan n kekurangan kite pon, still setia dan always hulurkan tangan bila2 masa diperlukan...buleh nak wat jahat sama2, snap pic banyak2 then lepak2 sambil pandang ke bulan....*senyum*..


             K.A..W.A.N... T E M A N .. R A K A N  tu semua aku dah ade...seronok tau kalau ade mereka yg bergelar kawan/teman/rakan ni...dengan diorang ar kite share citer2, gosip2, kutuk mengutuk,hahaha!...sometimes, kawan lebih membahagiakan dari segala2nya..we cant buy friend with  money... so, hargailah kawan bagi mereka yang sudah  mempunyainya..Benar..aku punya ramai kawan..tapi 


              aku still mencari seorang S A H A B A T... yang bersedia menerima diri aku  seadanya.. malah mampu memimpin aku ke suatu daerah baru.... sama2 mengecap  dan menggapai bintang setelah penat mendaki langit....x kisah dalam apa jua bentuk cabaran.. mase nk study, mase mnyulam ukhuwah perjuangkan misi, time ade probz, mase xder duet nak beli makanan!..ahahah!


              ape2 pon, semua orang pasti akan mengalami pengalaman berpisah dengan kawan...ye, benar..masa akan terus berlalu tanpa menunggu sesiapa...oleh itu, perpisahan akan menjelma seiring dengan perubahan detik dan waktu..kite pindah sekolah, kite trpaksa jauh dgn kawan, kite masuk kolej, jumpa kawan baru..  then kerja, lepak ngan new member plak...macam tu lah kehidupan...bila2 masa peprpisahan akan tiba jua..perpisahan itu sgt lah pahit..sangat2 pahit..jauh dilubuk hati, kita khuatir tak mampu miliki lagi kawan sebaik dan sebagus sahabat lama..kite khuatir tak punya kawan utk berkongsi suka duka..jangan risau...Hidup ini bagaikan roda,,kadang2 diatas, hidup x selalunya indah, langit tak selalu cerah, siang malam tak berbintang, itulah lukisan alam, penuh liku dan onak duri..


             Namun, Allah itu Maha Adil.... Dia takkan sia2 kan hambaNya yang baik dan beriman..tentu2 Dia akan kurniakan  seorang sahabat sebaik kita..Ameen!..


            God gave you TWO legs to walk,
           TWO hand to hold,
           TWO eras to hear,
           TWO eyes to see,
            but why God jusrt gave you only, ONE heart?.. 
           Because..God gave the other one
           to someone for you to find...

itulah SAHABAT...=))


Persahabatan jauh lebih indah dari percintaan,

Percintaan ibarat bermain layang2
Andai terputus berakhirlah ikatan.
Namun, Persahabatan pula umpama pantai di lutan
Walaupun sering berhempas pulas, t
etapi...Kekal berdampingan.....



Nah, lirik lagu Tentang Bulan... aku dah masyuk sgt ngan lagu nih...sila2 lah mnjamu telinga ek..hehe



Bulan dan bintang
Bersinar berkelipan
Dan menerangi
keindahan malam
Tanpamu bulan
Malam kegelapan
Tanpamu bintang
Hilanglah keindahanIni kisah tentang bulan
Bulan bintang jadi kawan
Bergitulah persahabatan
Yang cuba kami eratkan
Moga berkekalan selamanyaBergitulah kami hidup lima sekawan
Sesama berjanji susah senang dirasa
Dibawah sinaran cahaya bulan bintang
Menjadi saksi janji kami semua

aku tunggu kau S.A.H.A.B.A.T......

Comments

ekin ske gler cter nih
very nice..lgu dia jgak
syg sgt sesuatu pershbatan
syg syida
walau kita x pernah brjumpa
kalo syida rasa nk share cter
buzz je my ym
ok my dear
trharu ar, ekin..hehe
syg ekin gak!mmuuahhh!!
hehe...okey,nt kite buzz ekin pkol 3 pg,buleh?hehe
assyuhada said…
yep...bez citer nie...
friendship is a precious thing dat we couldnt buy..huhu~
probnyer...aq tatau ape ending cter nh gare2 cd cetak rompak tue stuck part aq denga bnyik kompang dipalu...isk2
yang ko beli cetak rompak nape??haha! cian tol x dpt tau ending..alarr, kompang dipalu tu sbb ina kawin dgn gemok..then,ila balik kt kg tu smbil pndg kt muka mawi..then, habis..

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…