March 20, 2010



Aku baru lepas  tgk citer tentang bulan..BEST wooo!..sebak plak!aku tau cite tu dah lama.. aku jer ketinggalan zaman..eleh, x kisah pon asal aku dah habis tgk citer tu..sape mengata aku lempang!..


      Act,citer tu banyak mengajar aku tentang persahabatan.. indahnya persahabatan klau kite ikhlas berkawan... sweet sangat ade kawan yang boleh share suka duka, yg boleh terima seadanya dri kita,,x kisah baik buruk mlah kllemahan n kekurangan kite pon, still setia dan always hulurkan tangan bila2 masa diperlukan...buleh nak wat jahat sama2, snap pic banyak2 then lepak2 sambil pandang ke bulan....*senyum*..


             K.A..W.A.N... T E M A N .. R A K A N  tu semua aku dah ade...seronok tau kalau ade mereka yg bergelar kawan/teman/rakan ni...dengan diorang ar kite share citer2, gosip2, kutuk mengutuk,hahaha!...sometimes, kawan lebih membahagiakan dari segala2nya..we cant buy friend with  money... so, hargailah kawan bagi mereka yang sudah  mempunyainya..Benar..aku punya ramai kawan..tapi 


              aku still mencari seorang S A H A B A T... yang bersedia menerima diri aku  seadanya.. malah mampu memimpin aku ke suatu daerah baru.... sama2 mengecap  dan menggapai bintang setelah penat mendaki langit....x kisah dalam apa jua bentuk cabaran.. mase nk study, mase mnyulam ukhuwah perjuangkan misi, time ade probz, mase xder duet nak beli makanan!..ahahah!


              ape2 pon, semua orang pasti akan mengalami pengalaman berpisah dengan kawan...ye, benar..masa akan terus berlalu tanpa menunggu sesiapa...oleh itu, perpisahan akan menjelma seiring dengan perubahan detik dan waktu..kite pindah sekolah, kite trpaksa jauh dgn kawan, kite masuk kolej, jumpa kawan baru..  then kerja, lepak ngan new member plak...macam tu lah kehidupan...bila2 masa peprpisahan akan tiba jua..perpisahan itu sgt lah pahit..sangat2 pahit..jauh dilubuk hati, kita khuatir tak mampu miliki lagi kawan sebaik dan sebagus sahabat lama..kite khuatir tak punya kawan utk berkongsi suka duka..jangan risau...Hidup ini bagaikan roda,,kadang2 diatas, hidup x selalunya indah, langit tak selalu cerah, siang malam tak berbintang, itulah lukisan alam, penuh liku dan onak duri..


             Namun, Allah itu Maha Adil.... Dia takkan sia2 kan hambaNya yang baik dan beriman..tentu2 Dia akan kurniakan  seorang sahabat sebaik kita..Ameen!..


            God gave you TWO legs to walk,
           TWO hand to hold,
           TWO eras to hear,
           TWO eyes to see,
            but why God jusrt gave you only, ONE heart?.. 
           Because..God gave the other one
           to someone for you to find...

itulah SAHABAT...=))


Persahabatan jauh lebih indah dari percintaan,

Percintaan ibarat bermain layang2
Andai terputus berakhirlah ikatan.
Namun, Persahabatan pula umpama pantai di lutan
Walaupun sering berhempas pulas, t
etapi...Kekal berdampingan.....



Nah, lirik lagu Tentang Bulan... aku dah masyuk sgt ngan lagu nih...sila2 lah mnjamu telinga ek..hehe



Bulan dan bintang
Bersinar berkelipan
Dan menerangi
keindahan malam
Tanpamu bulan
Malam kegelapan
Tanpamu bintang
Hilanglah keindahanIni kisah tentang bulan
Bulan bintang jadi kawan
Bergitulah persahabatan
Yang cuba kami eratkan
Moga berkekalan selamanyaBergitulah kami hidup lima sekawan
Sesama berjanji susah senang dirasa
Dibawah sinaran cahaya bulan bintang
Menjadi saksi janji kami semua

aku tunggu kau S.A.H.A.B.A.T......

4 comments:

Norashikin Abdullah said...

ekin ske gler cter nih
very nice..lgu dia jgak
syg sgt sesuatu pershbatan
syg syida
walau kita x pernah brjumpa
kalo syida rasa nk share cter
buzz je my ym
ok my dear

~::sya_mujahidah::~ said...

trharu ar, ekin..hehe
syg ekin gak!mmuuahhh!!
hehe...okey,nt kite buzz ekin pkol 3 pg,buleh?hehe

assyuhada said...

yep...bez citer nie...
friendship is a precious thing dat we couldnt buy..huhu~
probnyer...aq tatau ape ending cter nh gare2 cd cetak rompak tue stuck part aq denga bnyik kompang dipalu...isk2

~::sya_mujahidah::~ said...

yang ko beli cetak rompak nape??haha! cian tol x dpt tau ending..alarr, kompang dipalu tu sbb ina kawin dgn gemok..then,ila balik kt kg tu smbil pndg kt muka mawi..then, habis..