Skip to main content

p.e.r.i.t

    ape kena dgn aku ni?.  apesal sejak kebelakngan ni rasa susah nak meluahkan bicara.  rasa cam payah gile nak say a word.  padahal xder sape pun halang aku.  even ngan family aku pun aku rasa cam tu.  
 

    aku tak ade kekuatan nak ajak diorang sit in circle ngan aku.  seems like aku nak berseorangan sepanjang masa.  sampai ke hujung hayat aku.  tapi sampai bile aku mampu keseorangan? persoalan yang aku malas giler nak jawab...ntahlah.


<<< diam>>>


sometimes kan  aku rasa keseorangan lagi better then ade ramai orang.  senang.  tak payah susah2 nak jaga hati orang tu orang ni. nak bagi diorang happy, x nak bosan, dan enjoy selalu. i'm not very good in dat.

   manusia2. banyak betul lah ragam korang.  aku pulak yang tension ngan korang ni.  tu lah yang susah kalau ade sikap empathy yg terlebih cam aku.  jangan pandang aku cam aku ni bagus sangat. aku pun cam korang gak. sama je, ntah2 lagi teruk.  dont jugde a book by its cover, ok? act, secara jujurnya aku tak mampu nak berlaku jujur. ....aku rasa tertekan sangat2 coz....


<<<diam>>>

<<<diam>>>


     aku...err...perlu aku cakap kat sini?? tak payah lah.biar lah aku nangis sorang2 dalam bilik. tak de sape tau.  puas gile aku nangis tadi. rase cam terlepas beban batu besar dari kepala aku. cuma mak jer yang dengar luahan hati aku time tuh.  puas2 giler sangat infiniti tak terkata!!   
  

     aku puas + lega nangis. berjejeh air mata ngan hingus aku.  aku dah x peduli nak susun2 ayat nak bgtau mak aku pasal probz tu. aku tak kisah dah nak jaga hati siapa2 time tu. aku dah x peduli sume orang.  pertama kali dalam hidup aku aku rasa bebas luahkan diri dengan  cara aku sendiri. 

  tapikan, rasa cam ego aku runtuh lepas aku dah luahkan masalah aku even ngan mak aku sendiri plak tuh. ni kira melampau dah ni.  nampak sangat ade jurang antara aku ngan mak. coz tu masalah paling besar dan paling lama aku simpan. 10 tahun aku pendam sorang2. cam nak meletup dah dowh..  > dah meletup pun <

     sometimes, i hate myself.  coz tak mampu nak happykan orang2 yang aku sayang cam, family and kawan2 aku.  erm, boleh kata aku je yang tumpang happy untuk korang.  bile korang happy, aku pun tumpang happy.  sumpah habis aku gelak2 + senyum untuk korang.  then, bile korang sedih aku jugak yang tumpang sedih. kire kaki tumpang jerlah aku ni.  aku x mampu nak wat sumthing new utk korang. 


<<<< diam* >>>>

Erm..... <<<< fikir* >>>


aku rasa aku nak mulakan hidup baru.  Life baru, hari baru, diri aku yang baru, dan blog baru.

BLOG??  yep, aku nak delete blog ni. nak buat yang baru. tak puas douh post kat blog ni. macam  %$##**&#.....ok aku nak chau.aku nak blah. aku nak blah betul2 dah ni. !!!!!!!!!

( still sedeyh...)

blahlah, syahida...

p/s :post ni tak de kaitan ngan sape2 even yang idop atau mninggal...ni masalah aku sorang... so tak payah nak mengada- ngada terasa.

Comments

fathiyyah said…
tabahkan hati banyak2.
Insya Allah, pertolongan akan datang :)
syahida..kalau awk nk delete blog ni..nt wat blog baru..gtaw ekin .ok
jgn sedih2 n susah hati
bila kte selalu sorang2 tu yg kta akn fkir mcm2..cbe luahkn kat seseorg yg rapat ngan syida..menangis salah stu caranya
jangan takut dan gentar, Allah sntiasa brsama..ok gurl
take care
Mencari Nur said…
yaa ALLAH...,
sesungguhnya ku tidak memahami hati rakan ku ini.ku x merasai apa yg d rasai oleh rakan ku ini.
bantulah kami semua utk tabah,sabar,dan sentiasa brsyukur padaMu. dan berikanlah kami kekuatan untuk meleraikan keperitan.dan jgnlah bebankan kami yg kami tidak trdaya utk menanggungnya....AMINN.

p/s:setiap kesabaran akan menggugurkan dosa2 kita yg lalu dan menambahkan pahala kita untk menuju k syurga.

salam ukhuwah utk mu......rakan lama
assyuhada said…
salam sya!
heh 10 thn simpan...
lamenye...meaning,darjah 2...
err..sory...
btw,aq tumpang sdeyh...la tahzan!
aq pown kaki tumpang gak slalu tuh...
erm nk mulekan hidup baru?
moge Allah sentiase beri petunjuk
do keep in touch k...
jgn lupe inform pd aq psl blog baru ko

err...ko tau ek even aq tulis sya je ktblog aq...thanx fwen sbb jd slh satu motivasi aq!
thanks pd yg support!

not in mud to blogging rite now...

zasss

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…