February 14, 2010

p.e.r.i.t

    ape kena dgn aku ni?.  apesal sejak kebelakngan ni rasa susah nak meluahkan bicara.  rasa cam payah gile nak say a word.  padahal xder sape pun halang aku.  even ngan family aku pun aku rasa cam tu.  
 

    aku tak ade kekuatan nak ajak diorang sit in circle ngan aku.  seems like aku nak berseorangan sepanjang masa.  sampai ke hujung hayat aku.  tapi sampai bile aku mampu keseorangan? persoalan yang aku malas giler nak jawab...ntahlah.


<<< diam>>>


sometimes kan  aku rasa keseorangan lagi better then ade ramai orang.  senang.  tak payah susah2 nak jaga hati orang tu orang ni. nak bagi diorang happy, x nak bosan, dan enjoy selalu. i'm not very good in dat.

   manusia2. banyak betul lah ragam korang.  aku pulak yang tension ngan korang ni.  tu lah yang susah kalau ade sikap empathy yg terlebih cam aku.  jangan pandang aku cam aku ni bagus sangat. aku pun cam korang gak. sama je, ntah2 lagi teruk.  dont jugde a book by its cover, ok? act, secara jujurnya aku tak mampu nak berlaku jujur. ....aku rasa tertekan sangat2 coz....


<<<diam>>>

<<<diam>>>


     aku...err...perlu aku cakap kat sini?? tak payah lah.biar lah aku nangis sorang2 dalam bilik. tak de sape tau.  puas gile aku nangis tadi. rase cam terlepas beban batu besar dari kepala aku. cuma mak jer yang dengar luahan hati aku time tuh.  puas2 giler sangat infiniti tak terkata!!   
  

     aku puas + lega nangis. berjejeh air mata ngan hingus aku.  aku dah x peduli nak susun2 ayat nak bgtau mak aku pasal probz tu. aku tak kisah dah nak jaga hati siapa2 time tu. aku dah x peduli sume orang.  pertama kali dalam hidup aku aku rasa bebas luahkan diri dengan  cara aku sendiri. 

  tapikan, rasa cam ego aku runtuh lepas aku dah luahkan masalah aku even ngan mak aku sendiri plak tuh. ni kira melampau dah ni.  nampak sangat ade jurang antara aku ngan mak. coz tu masalah paling besar dan paling lama aku simpan. 10 tahun aku pendam sorang2. cam nak meletup dah dowh..  > dah meletup pun <

     sometimes, i hate myself.  coz tak mampu nak happykan orang2 yang aku sayang cam, family and kawan2 aku.  erm, boleh kata aku je yang tumpang happy untuk korang.  bile korang happy, aku pun tumpang happy.  sumpah habis aku gelak2 + senyum untuk korang.  then, bile korang sedih aku jugak yang tumpang sedih. kire kaki tumpang jerlah aku ni.  aku x mampu nak wat sumthing new utk korang. 


<<<< diam* >>>>

Erm..... <<<< fikir* >>>


aku rasa aku nak mulakan hidup baru.  Life baru, hari baru, diri aku yang baru, dan blog baru.

BLOG??  yep, aku nak delete blog ni. nak buat yang baru. tak puas douh post kat blog ni. macam  %$##**&#.....ok aku nak chau.aku nak blah. aku nak blah betul2 dah ni. !!!!!!!!!

( still sedeyh...)

blahlah, syahida...

p/s :post ni tak de kaitan ngan sape2 even yang idop atau mninggal...ni masalah aku sorang... so tak payah nak mengada- ngada terasa.

5 comments:

fathiyyah said...

tabahkan hati banyak2.
Insya Allah, pertolongan akan datang :)

Norashikin Abdullah said...

syahida..kalau awk nk delete blog ni..nt wat blog baru..gtaw ekin .ok
jgn sedih2 n susah hati
bila kte selalu sorang2 tu yg kta akn fkir mcm2..cbe luahkn kat seseorg yg rapat ngan syida..menangis salah stu caranya
jangan takut dan gentar, Allah sntiasa brsama..ok gurl
take care

Mencari Nur said...

yaa ALLAH...,
sesungguhnya ku tidak memahami hati rakan ku ini.ku x merasai apa yg d rasai oleh rakan ku ini.
bantulah kami semua utk tabah,sabar,dan sentiasa brsyukur padaMu. dan berikanlah kami kekuatan untuk meleraikan keperitan.dan jgnlah bebankan kami yg kami tidak trdaya utk menanggungnya....AMINN.

p/s:setiap kesabaran akan menggugurkan dosa2 kita yg lalu dan menambahkan pahala kita untk menuju k syurga.

salam ukhuwah utk mu......rakan lama

assyuhada said...

salam sya!
heh 10 thn simpan...
lamenye...meaning,darjah 2...
err..sory...
btw,aq tumpang sdeyh...la tahzan!
aq pown kaki tumpang gak slalu tuh...
erm nk mulekan hidup baru?
moge Allah sentiase beri petunjuk
do keep in touch k...
jgn lupe inform pd aq psl blog baru ko

err...ko tau ek even aq tulis sya je ktblog aq...thanx fwen sbb jd slh satu motivasi aq!

~::sya_mujahidah::~ said...

thanks pd yg support!

not in mud to blogging rite now...

zasss