February 6, 2010

Pelangi sudah muncul


Assalamualaikum, semua!!!



      




        Sudah lama aku tak buka blog aku ni. Rindu tak terkata sangat. Dah berhabuk, bersawang, ade anai2, labah2 & sarangnya dan segala macam spesis tertentu yang menyelit kat blog ni.  Ramai yang tanya aku kenapa tak update blog? Asal kosong jer? Takde modal nak citer ek? aku malas sikitlah sejak abes SPM hari itu. Sebab ada bad incident berlaku kat aku. semasa aku menjalani peperiksaan besar (bagi aku). Mungkin ada yang tahu dan ada juga yang tak tahu apasal aku mendiamkan diri jer sejak dua menjak ni. Actually, sebab utamanya......  I HAD LOST MEMORY!..... Disebabkan blank yang agak kronik,. masa jawab soalan SPM.  lebih seminggu gak aku tak ingat apa2 langsung. Nasib baik aku ingat gak nama penuh aku.  Kalau tak, naya aku nak tulis  ID ape kat kertas soalan SPM tu.  



       Mungkin aku salah seorang SPM VICTIM yang berlaku kt negara ni. Anyway, aku redha dan pasrah.sajer.  Of course ada hikmah disebalik kesulitan aku tu.  Mula2 memang sedih, rasa cam dah tiada harapan sangat. Time tu memang aku berfikiran negatif gile, aku 'depressed' tahap ke 2 ( depressed adalah sejenis penyakit - bukan stress- ), murung dan tak buat ape2 kat rumah,  duduk termenung dalam bilik seorang2.  Aku tak komunikasi pun dengan orang lain even family aku sendiri pun coz aku tak ingat siapa mereka!  Lebih sebulan aku macam itu.  Agak ngeri bunyinya. Tapi, itulah hakikat sebenar.. Inilah akibat dan pengajaran bagi aku coz aku hard gile study and baca buku tanpa rehat 5 jam.  Aku cam paksa diri and struggle habis-habisan.  MasyaAllah!  Kalau diingatkan balik peristiwa menjelang SPM, itu memnag salah satu tindakan bodoh pernah aku buat. So, pengajarannya  study smart dont study hard. 


       
       Alah, baru SPM....hidup aku masih jauh perjalanannya. Aku baru nak bertatih berjalan. Merangkak lagi pun belum pandai. Tapi, aku rasa aku dah pandai  lari time darjah satu dulu seingat aku.  Cam tak betul jer statement ni.  Hahaha...What ever!  Lupakan kisah pahit yang menyayat hati sanubari aku.  Sekarang ni aku kena pandang ke hadapan je.  Jangan Pandang Belakang dah.  Takut!!!  Haha...Actually, Hidup itu satu perjuangan.  Kalau kita mencintai kehidupan dah tentu kehidupan juga pasti cintakan kita balik.Tapi  kita kena ingat,  kita sekadar cintakan kehidupan duniawi dengan menggengamnya dalam tangan bukan di hati.  Hati untuk yang kekal abadi.








         Apasal aku tak guna word 'ana' kali ni?  Coz, ikut suka hati akulah.  Ini aku punya blog.  Bukan korang punya.  Aku fleksible, nak guna ape2 pun boleh.  Ade korang kisah?   -Turuti kata hati sendiri ,  Dunia hanya sekali,  Tak mahu rugi lagi,  Enjoy our  L.I.F.E-




nota hati - Aku cinta sama pelangi  dan arnab comel








4 comments:

harishah halim said...

assalamualaikum..

masya Allah, kesiannya awk. takpe, ada kejayaan yg menanti di hujung jalan, insya Allah.

aicha said...

alhamdullilah..

yay, syahida dah smbuh!

tepuk2 semangat!

~::sya_mujahidah::~ said...

harishah - dah nasib badan, redha jer...


aicha - sembuh2 buleh melompat riang!

Norashikin Abdullah said...

salam..hai syida
lah npe ekin x tahu pun
x pe doa2 bnyak2 ok Allah itu pasti prkenankan doa hmbaNya
smga kite sme brjya dgn cmerlangnya
amin

welcome back,,moga ceria menjalani hari2mu