Skip to main content

Pelangi sudah muncul


Assalamualaikum, semua!!!



      




        Sudah lama aku tak buka blog aku ni. Rindu tak terkata sangat. Dah berhabuk, bersawang, ade anai2, labah2 & sarangnya dan segala macam spesis tertentu yang menyelit kat blog ni.  Ramai yang tanya aku kenapa tak update blog? Asal kosong jer? Takde modal nak citer ek? aku malas sikitlah sejak abes SPM hari itu. Sebab ada bad incident berlaku kat aku. semasa aku menjalani peperiksaan besar (bagi aku). Mungkin ada yang tahu dan ada juga yang tak tahu apasal aku mendiamkan diri jer sejak dua menjak ni. Actually, sebab utamanya......  I HAD LOST MEMORY!..... Disebabkan blank yang agak kronik,. masa jawab soalan SPM.  lebih seminggu gak aku tak ingat apa2 langsung. Nasib baik aku ingat gak nama penuh aku.  Kalau tak, naya aku nak tulis  ID ape kat kertas soalan SPM tu.  



       Mungkin aku salah seorang SPM VICTIM yang berlaku kt negara ni. Anyway, aku redha dan pasrah.sajer.  Of course ada hikmah disebalik kesulitan aku tu.  Mula2 memang sedih, rasa cam dah tiada harapan sangat. Time tu memang aku berfikiran negatif gile, aku 'depressed' tahap ke 2 ( depressed adalah sejenis penyakit - bukan stress- ), murung dan tak buat ape2 kat rumah,  duduk termenung dalam bilik seorang2.  Aku tak komunikasi pun dengan orang lain even family aku sendiri pun coz aku tak ingat siapa mereka!  Lebih sebulan aku macam itu.  Agak ngeri bunyinya. Tapi, itulah hakikat sebenar.. Inilah akibat dan pengajaran bagi aku coz aku hard gile study and baca buku tanpa rehat 5 jam.  Aku cam paksa diri and struggle habis-habisan.  MasyaAllah!  Kalau diingatkan balik peristiwa menjelang SPM, itu memnag salah satu tindakan bodoh pernah aku buat. So, pengajarannya  study smart dont study hard. 


       
       Alah, baru SPM....hidup aku masih jauh perjalanannya. Aku baru nak bertatih berjalan. Merangkak lagi pun belum pandai. Tapi, aku rasa aku dah pandai  lari time darjah satu dulu seingat aku.  Cam tak betul jer statement ni.  Hahaha...What ever!  Lupakan kisah pahit yang menyayat hati sanubari aku.  Sekarang ni aku kena pandang ke hadapan je.  Jangan Pandang Belakang dah.  Takut!!!  Haha...Actually, Hidup itu satu perjuangan.  Kalau kita mencintai kehidupan dah tentu kehidupan juga pasti cintakan kita balik.Tapi  kita kena ingat,  kita sekadar cintakan kehidupan duniawi dengan menggengamnya dalam tangan bukan di hati.  Hati untuk yang kekal abadi.








         Apasal aku tak guna word 'ana' kali ni?  Coz, ikut suka hati akulah.  Ini aku punya blog.  Bukan korang punya.  Aku fleksible, nak guna ape2 pun boleh.  Ade korang kisah?   -Turuti kata hati sendiri ,  Dunia hanya sekali,  Tak mahu rugi lagi,  Enjoy our  L.I.F.E-




nota hati - Aku cinta sama pelangi  dan arnab comel








Comments

harishah halim said…
assalamualaikum..

masya Allah, kesiannya awk. takpe, ada kejayaan yg menanti di hujung jalan, insya Allah.
aicha said…
alhamdullilah..

yay, syahida dah smbuh!

tepuk2 semangat!
harishah - dah nasib badan, redha jer...


aicha - sembuh2 buleh melompat riang!
salam..hai syida
lah npe ekin x tahu pun
x pe doa2 bnyak2 ok Allah itu pasti prkenankan doa hmbaNya
smga kite sme brjya dgn cmerlangnya
amin

welcome back,,moga ceria menjalani hari2mu

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…