Skip to main content

Posts

Showing posts from July 14, 2009

dalam DILEMA~

Tolonglah...
kepada saper2 yg baca post ana kali ni...
ana dalam dilema sekarng..
ana tgh fikirkan kerjaya masa depan ana..

actually cam ni..
ana confius n berbelah bgi..
bila ana abes SPM nanti, ana mesti kna buat pilihan utk jejakkan kaki ke arah course aper..

ana minat medic
now ana tgh study pasal Bio, Fiz, and Kim..
coz mmg dri f4 dah minat so terus amek kelas aliran tuh..
tapi, prob nye skrg ana susah nk tgkp n faham pasal aper yg ana belajar.
lagi2 Bio...ana cam x ngam sgt dgn Bio..
even tu subjek yg ana minat..
dan lagi satu, ana bercita2 nk jd Doktor Pakar Bedah or Pakar Forensik...

pastuh, sekrg baru ana perasan yg otak ana cenderung ikut otak ayah ana..
ayah ana jurutera..
kalau bab lukisan,skala, bangunan, ana cepat sikit pikap..
kalau blajar tajuk math yg Lines & Plane tuh, ana rasa otak ringan jer kalau blajar..
bestlah, coz x susah n mmg otak ana mudah nk terima lukisan n skala..
kire cam benefitlah bg ana coz ana boleh blajar dgn mudah n cepat faham..
kira cam Lukisan Kejuruteraan lah…

Ampunkanlah hambaMu yg hina ni..

Ya Allah...
tetibe ana rasa cam bersalah sangat2 kat Allah..
sejak kbelakangan ni hati rasa kotor jer..
cam ader titik2 hitam pekat yg menular dlm sekeping hati ni..
kadang2 rasa sdg mmbeban segunung dosa even just tercalit satu kesalahan..
ntah kesalahan aper..
beribu dan x terkira..
contohnya...
Z.I.N.A
ana tau mesti semua terkejut dgn pengakuan ni..
tapi jujur ana katakan zina x semestinya pada bersetubuh, brpgangan tgn atau berdua2an..
tp, menyeluruh..
maksud zina kt sini ialah zina HATI...
zina hati mmg org x nmpk atau kalau ader pun x nmpak sgt..
tapi, doasanya sama byk dgn zina2 lain..
so, tarafnya seolah2 sama dgn pelacur yg berzina berulang kali kt luar sana tuh..
ana kesal Ya Allah..
ampunkanlah dosa hambaMu ni...
ana cuma hamba Mu yang lemah..
insan yg x berdaya utk mengawal..
jujur ana katakan, ana hamba yg masih x setanding dgn hamba2Mu lain yg bertaqwa...
namun, ana teringin untuk berada bersama2 golongan itu..
Kau bantulah ana ya Allah..
berikanlah ana kekuatan untuk menjaga segala pandangan …