Skip to main content

Posts

Showing posts from June 17, 2009
Wanita Idaman Lelaki vs Lelaki Idaman Wanita!

Hakikatnya, apakah lelaki berbangga memiliki seorang wanita yang jelita?

Sebagai wanita, kesempurnaan bukan sekadar paras rupa kerana ia perlu ada gabungan perwatakan menarik dan keistimewaan tersendiri yang mampu menarik aura lelaki.

Petua berikut mungkin sedikit sebanyak dapat membantu anda menjadi wanita yang sempurna di mata lelaki:


1) Sentiasa tersenyum dan jangan sombong apabila berinteraksi dengan mereka.

2) Berperwatakan menarik danlemah lembut.

3) Jujur dan sentiasa merendah diri.

4) Lakukan apa yang diasuka.

5) Pandai menarik minat lelaki.

6) Jangan terlalu mengongkong.

7) Ketika berinteraksi, gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

8) Jaga cara penampilan atau pemakaiananda.

9) Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang anda minati untuk ‘perancangan’ pertama memikat dirinya.

10) Lelaki sukakan wanita yang suka berterus-terang.

11) Apabila berbual, renung matanya dan tunjukkan sifat humor. Ini bagi memberitahu si di…

apsal??

kalau dulu >
ramai org tya naper buat blog?
ana jawab = sajer suke... org buat aku pun nk try gak...

jawapan yg cam xder prinsip hidup...
huhu.

now sekarang >
ana akan jawab yg ana rasa puas bila ape yg ana nk sampaikan telah terluah dalam blog ni...
rasa cam lepas satu beban kalau dah taip pe yg kite nk katakan.even xder sape baca, ana still puas atie coz ni ana pya hak. human rite.

by the way, melalui blog ana dapat sampaikan isi hati ana tanpa halangan. ana pun dpt suarakan pandangan sederhana di samping jalankan tanggungjawab ana as khalifahNYA. berdakwah melalui medium nie...hope Allah meredhai ana.

~ Amar Ma'ruf Nahi Mungkar tanggungjawab DAI'E~

Sebagai seorang da'ie di mana2pun ana rasa, harus kita saling menasihati. Soal dapat terima atau tidak, itu antara kita dan mereka dengan ALLAH.. Kita dah jalankan tanggungjawab sebagai seorang saudara mu'min yg rasulullah s.a.w sendiri pernah bersabda yg kita kena ambil berat tentang mereka

"tidak sempurna iman seseorang selagimana dia tidak mengasihi saudaranya sepertimana dia mengasihi dirinya sendiri.."

Ana nak kongsikan sebab dan akibat kalau.......

TIDAK MENGAMALKAN AMAR MA'RUF NAHI ANIL MUNGKAR;

-DIA BERPELUANG MEMPERSOALKAN KEPADA KITA DIAKHIRAT KELAK SEKIRANYA KITA TAK PERNAH MENEGUR MEREKA

Pernah dengar tak kisah org masuk neraka sebab kena tarik kakinya sedangkan kakinya yg sebelah lagi dahpun melangkah utk ke syurga..?

Siapa yg tarik kaki kita di akhirat kelak?

-Jiran-jiran kita [selang 40rumah, depan 40, belakang 40, kiri 40, kanan 40, kalau rumah flet?? Atas bawah pun kena kira]

-Ibu [bagi yg lelaki]

-Isteri [bagi yg lelaki]

-Anak-anak [bagi lelaki dan pere…

Mereka yg Bergelar Sahabat

tetibe teringatkan sahabat2 lama
huhu~
windu kt diorg yg pernah berkongsi saat suka, duka bersama...
jom recall balik kawan2 dulu...
yg always dalam memori~

AZRINA - peramah, cantik, pandai bergaya, stylo gak. suka tgk bila dia berceloteh n senyum. manis.hehe. 4 tahun berkawan dgn dia satu pengalaman manis time sek rendah dlu.thanks 4 being my fren.

FARZANA - best fren. caring, suke gelak, pandai, sporting and rock! best gile kawan ngan die.ingat lagi time sek rendah agama darjah 5 mesti main basikal ronda2 sekeliling umah flat pastu kejar burung2 kat situ. rindunya pengalaman dulu. tapi dah lost contact. hope to see u again.

FARA DAYANA - nmpk tegas, actually x pernah serius, pandai, paling penting, dia sgt klakar giler.agak cute macam adik die.hehe.tapi, kadang2 geram ngan die coz x pandai jaga ati org sgt. i have never care coz dia pya cara.

HUSNA - rapat ngan die sekejap sgt. tapi, rapat giler. sgt mngambil berat, suke bantu org. seorg yg sgt sweet n matang. baik giler. yg penting byk pe…