Skip to main content

Posts

Showing posts from May 26, 2009

lagu..?

Ya Allah...
ana skrg tgh addicted sgt dgn muzik non- nasyid..
maksudnya cam lagu pop , rock, jazz...
dulu ana x minat sgt muzik slain nasyid...
tapi, skrg baru ana p erasan minat ana cnderung kat lagu2 pop rock & omputeh...
biar betul??
itulah hakikatnya..
skrg ni pun tgh download lagu ' Masih Jelas - Hafiz AF ' ' Dan Sebenarnya - Yuna' ' I'm Yours - Jason Marz' , ' Rindu Terhenti - Tomok ' ...
waiting for it!
x boleh blah....
tetiber je minat sume lagu tuh...
what kind of me??
x per2
~ V.E.R.S.A.T.I.L.E~
haha!!

muzik menjana kelenjar pineal mengeluarkan hormon melatonin. Inilah jenis hormon yang berfungsi untuk menenangkan manusia. Muzik seumpama rock yang iramanya berfrekuensi lebih dari 12 hz akan hanya mendorong pendengar menjadi agresif, radang, baran dan merosakkan kesihatan dengan melajukan detak jantung. Sedang irama ney misalnya (sejenis serunai orang sufi: sila baca novel Advencer Si Peniup Ney) itu frekuensinya seputar 8 ke 10 hz, justeru tempon…

~sEmoGa IsTiQamAh~

Semoga Kau Istiqamah
www.iluvislam.com
Kiriman: jaybee_gurlz_90*
Editor : b_b



“Saya rimaslah pakai tudung labuh-labuh, baju besar-besar ni.. Panas!”

Bagaikan terngiang-ngiang suara Khalida, teman yang dikenalinya semenjak orientasi lagi yang merangkap teman sebiliknya. Zinnirah melepaskan keluhan, rasa sebak kerana masih tidak mampu menerangkan syariat Islam sebenar kepada Khalida walaupun sudah lama mereka berkenalan.

“Zinnirah! Nak tengok tak gambar masa birthday party saya hari tu?”

Zinnirah tersentak. Suara lantang Khalida membuatkan Zinnirah berpaling ke belakang. Senyuman yang paling manis dihadiahkan, istimewa buat sahabat tercinta.

“Boleh juga”

Khalida girang, cepat sahaja tangannya menunjukkan beberapa gambar dalam handphonenya. Celoteh mulutnya bercerita itu dan ini sehingga tidak terlihat kerutan pada dahi Zinnirah, hampir-hampir sahaja kening halus milik Zinnirah bercantum.

“Khalida…” Zinnirah cuba bersuara setenang mungkin.

“Ye, best kan tengok gambar-gambar ni, sorrylah tak dapat a…