Skip to main content

Sakit Tak NORMAL

ana x sihat, demam...
dah 5 hari x sembuh2
dah 2 kali gi klinik mintak ubat...
x prnah2 ana menatap muka dr yg sama 2 kali...
adoyai........

dahlah skrg minggu exam..
paper kim n addmate x abes lg tau!
nak nangis pun ade kna belajar dlm keadaan x sihat n x larat...
apalah nasib badan...
xper2, ade hikmahnya tu...
ini kan bulan pose
gerenti ade sumthing yg lebih utk ana lpas ujian yg Allah berikan ni...
ana yakin...insyaAllah..

nk tau sumthing?
masa jawab paper BIO minggu lpas ,
badan ana mnggigil smpai meja2 sekali ikut menggigil...
x payah ckp betapa ana rasa sejuk giler...
tgk kuku...
masyaAllah, biru!
takut sgt...
cam mayat dah tgn ana...
igtkan nk mati dah....
hya tuhan jer yg tau kesakitan n kesejukan ana time tu...
cam duduk dlm peti ais..
astaghfirullah......

dugaan sungguh!
tapi, alhamdulillah, paper BIO tu ana dpt jawab cuma x smpat nk smak semula..
biarlah, ana dah usaha then ana tawakal jer...

sok kimia paper 3...
doakan ana k?
supaya cepat sembuh dari penyakit ni
ana x tau sakit aper..
nk kata demam, ana x batuk n selsema..
tp, klu badan panas, mmg panas mndadak cam pegang cerek mndidih tu..
yg peliknya kt sek x plak panas,
time kt umah jer panas gitu...
pelik sungguh...
Dr pun confius ngan ana...
dr skrg tgh buat ujian kepastian skrg...
takutnya....
moga2 tu cuma demam biase
ok, chaiyok2 utk dri ana..^_^

p/s: td tgk gmbr kwn2 kt smkakl, sebak coz windu giler diorg n biah islam kt sana

Comments

salam kak.

fuiyoo!! garangnye akak demand...
heheee ^_^

Yana doa akak cepat sembuh sikit.
trial ke skrg? insyaAllah boleh la tu..
demam2 waktu peksa tu Allah tgh uji tu..
Sabar n tawakkal byk2 yer ^^

Al the best for the rest of the papers coming up!
Doa2 yana yg tgh peksa skrg pun boleh jawab gak..
Ameen
insan biasa said…
jage diri la..
jgn aktif sgt..
mkn ubat..
n gud luck 4 d trial.. =')
paraxixth said…
lu nak tau tak.kalau lu dapat sakit ALLAH sayang lu.ingat kat lu..nak uji iman lu.

pernah ade sahabat risau beliau tidak dapat sakit lama.risau sangat die jauh dengan ALLAH.

gua doakan lu sihat
MARiZA said…
hai. akak pun last week demam.
4 paper exam terpaksa ambil dalam keadaan sakit teruk.

takpe, tabah je.

ALLAH ADA
Yana- thanks doakan akak..akak pun doakan yana gak..sama2 kita wat yg terbaik..

insan biasa - tq farhan...n gud luck too

paraxixth - erm, betul, sakit tu penawar dosa..

mariza - Allah sntiase ade utk bantu

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…