September 14, 2009

Sakit Tak NORMAL

ana x sihat, demam...
dah 5 hari x sembuh2
dah 2 kali gi klinik mintak ubat...
x prnah2 ana menatap muka dr yg sama 2 kali...
adoyai........

dahlah skrg minggu exam..
paper kim n addmate x abes lg tau!
nak nangis pun ade kna belajar dlm keadaan x sihat n x larat...
apalah nasib badan...
xper2, ade hikmahnya tu...
ini kan bulan pose
gerenti ade sumthing yg lebih utk ana lpas ujian yg Allah berikan ni...
ana yakin...insyaAllah..

nk tau sumthing?
masa jawab paper BIO minggu lpas ,
badan ana mnggigil smpai meja2 sekali ikut menggigil...
x payah ckp betapa ana rasa sejuk giler...
tgk kuku...
masyaAllah, biru!
takut sgt...
cam mayat dah tgn ana...
igtkan nk mati dah....
hya tuhan jer yg tau kesakitan n kesejukan ana time tu...
cam duduk dlm peti ais..
astaghfirullah......

dugaan sungguh!
tapi, alhamdulillah, paper BIO tu ana dpt jawab cuma x smpat nk smak semula..
biarlah, ana dah usaha then ana tawakal jer...

sok kimia paper 3...
doakan ana k?
supaya cepat sembuh dari penyakit ni
ana x tau sakit aper..
nk kata demam, ana x batuk n selsema..
tp, klu badan panas, mmg panas mndadak cam pegang cerek mndidih tu..
yg peliknya kt sek x plak panas,
time kt umah jer panas gitu...
pelik sungguh...
Dr pun confius ngan ana...
dr skrg tgh buat ujian kepastian skrg...
takutnya....
moga2 tu cuma demam biase
ok, chaiyok2 utk dri ana..^_^

p/s: td tgk gmbr kwn2 kt smkakl, sebak coz windu giler diorg n biah islam kt sana

5 comments:

Liyana a.k.a ch0kie said...

salam kak.

fuiyoo!! garangnye akak demand...
heheee ^_^

Yana doa akak cepat sembuh sikit.
trial ke skrg? insyaAllah boleh la tu..
demam2 waktu peksa tu Allah tgh uji tu..
Sabar n tawakkal byk2 yer ^^

Al the best for the rest of the papers coming up!
Doa2 yana yg tgh peksa skrg pun boleh jawab gak..
Ameen

insan biasa said...

jage diri la..
jgn aktif sgt..
mkn ubat..
n gud luck 4 d trial.. =')

paraxixth said...

lu nak tau tak.kalau lu dapat sakit ALLAH sayang lu.ingat kat lu..nak uji iman lu.

pernah ade sahabat risau beliau tidak dapat sakit lama.risau sangat die jauh dengan ALLAH.

gua doakan lu sihat

MARiZA said...

hai. akak pun last week demam.
4 paper exam terpaksa ambil dalam keadaan sakit teruk.

takpe, tabah je.

ALLAH ADA

~::sya_mujahidah::~ said...

Yana- thanks doakan akak..akak pun doakan yana gak..sama2 kita wat yg terbaik..

insan biasa - tq farhan...n gud luck too

paraxixth - erm, betul, sakit tu penawar dosa..

mariza - Allah sntiase ade utk bantu