September 27, 2009

Impian Kasih - In team... ( ampun dipinta )

ini dia lagu favourite ana....
tapi pd masa yg sama ana benci gak lagu ni...
haha!! syahida gile...
suke tapi benci
alar, faizal tahir tu boleh...
BEnCinta...
nape ana x boleh..
suka hatilah...
nak tau sbb ape ana suke tp benci??
baca2 kt bawah tu, scrool2 lah ke bawah...





Impian Kasih
Album : Impian Kasih
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Kasih dengarlah hatiku berbicara
Kasih izinkan diriku bertanya
Bisakah cinta bersemi
Mengundang restu Ilahi
Adakah bahgia yang diimpi
Menjadi satu realiti.

Kasih ku sedari kekurangan diri
Kasih ku insafi kelemahan diri
Ku ingin sunting dirimu
Menjadi permaisuri hatiku
Sebagai isteri yang berbudi
Kebanggaan para suami

Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga dalam rumahtangga

Hanya itu yang ku inginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku
Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

Andainya tiada jodoh
Untuk ke singgahsana
Ku pasrahkan segalanya
Kerna takdir yang akan menentukan
Impian kasih

ok ni lirik die....
skrg ni yg buat ana suke kt lagu ni just mukaddimah lagu die...
cam ade org main piano...
n chorus die jer...

''Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga dalam rumahtangga''

tu jer yg buat ana suke kt lagu ni,
yg lain haprak!!

meh nak kasi komen kat setiap inci lirik lagu nih...

'Kasih dengarlah hatiku berbicara'

saper kekasih yg ko maksudkan ni?
x kahwin lg dah ckp kasih2...
gelilah...
nak muntah ana..
saper ade tupperware??
x nk dgr kau berbicara...tutup telinga terus!


Kasih ku sedari kekurangan diri
Kasih ku insafi kelemahan diri
Ku ingin sunting dirimu
Menjadi permaisuri hatiku

alhamdulillah, bagsulah sedar byk kekurangan dri...
tapi, x ckp plak nk perbaiki dr
cam ne nk bimbing kaum hawa?
tetibe je terus mintak kahwin...
agak2 si kaum hawa tu nk terima x pinangan die?
lu pikirlah sendri ( pinjam trademark tau nabil..haha! )


Hanya itu yang ku inginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku

ape yg ko nak?
tetibe je ckp sayang sekali lg...
amboi2, sesedap rasa semanis garam jer nk panggil syg2
mana boleh...
blom kawin..
kaum hawa x der kuasa nk damaikan resah ko..
hanya Allah je mampu...
dampingilah Allah dulu..


Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

kaum hawa mana main rindu n sayang2 yg x hanya tipu daya n mainan setan ni...
pleaselah sedar...
ko nk rindu2, rindu kt Allah yg satu jer lah...
pasang niat tu baik2...
jgn smpai berlaku zina hati...
jaga n kawal hati ko dulu..
kaum hawa xnk terima hiasan pelamin cam tuh...
gi ubah dri dulu...
perbaiki dri n hati..
ok?


hah...baru puas,
ana dah komen lirik lagu ni...
mintak maaf kpd kumpulan In-Team...
klu ade yg terbaca post ana...
mohon ampun...

act, bkn lgu nih jer...
byk lagi lagu nayid cintan- cintun yg macam ni...

betul ckp kawan ana,

antara lagu nasyid jiwang ngan lagu omputeh yg tntg persahabatan,
lagi bagus lagu omputeh tu...
so, be the best chooser..

ape pun ana still suke kt CHORUS impian kasih...
tu lah org panggil BenCinta...
hehe~




sekali lg gmbr ni di bubuh....kuang2x....suke2x

p/s : bukan senang tau nk kutuk lagu favaourite sendiri....ni pun kna kumpulkan kekuatan yg tinggi setinngi gunung Kinabalu...eh, x nk lah gunung Everest lah! mohon ampun sekali lg kerana mulut sangatlah LASER dlm mengutuk lagu ini...

ape pun lagu ni still lagu favourite no satu ana
..hehe






5 comments:

- m!ss_yaNa - said...

setuju2.. :)
name je nasyid...tp liriknyer..
erm~~

Anonymous said...

LAGU TU KHAS UNTUK ORANG YANG BERKAHWIN SAHAJA...

~::sya_mujahidah::~ said...

alyana - haha, gud2..

anoymous - r u sure utk org yg dah brkahwin? baca betul2 lirik nye...

Irtiyah said...

Salam

Gambar tu memang cun. :)

~::sya_mujahidah::~ said...

hehe, thanks kak...^_^