Skip to main content

ana seorg yg ~ESJF~



ana baru me rilekskan minda dgn buat satu ujian personaliti kt sini td....
http://www.mypersonality.info/ ...

byk yg betul tuh...
x dpt dinafikan..
tapi, org lain lebih tahu ana ni cam ner
coz ana sndri confius lg dri ana ni cam ne sbnarnya..
still tercari2...

ini keputusan personaliti diri ana...

Click to view my Personality Profile page


tapi, lepas ana buat ujian ni,
dia ckp ana jenis yg ESFJ...
ape binatang tu, korg bacalah kt bawah tu
ni org2 pakar pasal personaliti cakap pasal ESJF nih....


.....~ESFJ~......


"Guardians of birthdays, holidays and celebrations, ESFJs are entertainers. They enjoy and joyfully observe traditions and are liberal in giving, especially where custom prescribes."
- ESFJ Profile (TypeLogic)

"ESFJs are people persons - they love people. They are warmly interested in others. They use their Sensing and Judging characteristics to gather specific, detailed information about others, and turn this information into supportive judgments. They want to like people, and have a special skill at bringing out the best in others. They are extremely good at reading others, and understanding their point of view. The ESFJ's strong desire to be liked and for everything to be pleasant makes them highly supportive of others."
- Portrait of an ESFJ (The Personality Page)

"...values relationships and families over intellectual pursuits, group oriented, follows the rules..."
- Jung Type Descriptions (ESFJ) (similarminds.com)





"...take it upon themselves to arrange for the health and welfare of those in their care, but they are also the most sociable of all the SJs, and thus are the great nurturers of established institutions such as schools, businesses, churches, social clubs, and civic groups."
"At work, ESFJs contribute their ability to cooperate with others and to complete tasks in a timely and accurate way. They respect rules and authority, and handle daily operations efficiently. They tend to be well informed and up-to-date on organizational actions that matter to people. They do what they can to make sure that personal relationships are running smoothly. Because they pay close attention to people's needs and wants, they are often involved in work activities that meet people's practical, day-to-day desires."
- ESFJ - The Helper (Lifexplore)


pandai2 lah korg terjermah sndri ke dlm BM yer..
alar, korg kan pandai bahasa omputeh...
huhu, ana pun baca gitu2 jer,
ade phm, ade x paham...
lantaklah...
janji beres!

Ni plak, kerjaya yg sesuai ngan ESJF...


  • Accountant
  • Administrative Assistant
  • Administrator
  • Bookkeeper
  • Child Care
  • Church Worker
  • Counselor
  • Dental Assistant
  • Family Doctor
  • Homemaker
  • Human Resources
  • Marketer
  • Nurse
  • Office Manager
  • Organization Leader
  • Radiological Technologist

  • Receptionist
  • Researcher
  • Social Worker
  • Speech Pathologist
  • Teacher
  • Trainer



korg test lah buat ujian ni....
best tau!!
kalau xder kerja je baru buat...
coz, dia lama gak lah nk siap..
ok, gud luck!!


Italic
i like this pic...kawan ana lukiskan...cantik!!



Comments

ok..nnti ana try wat..insyaallah
wah....dalam senarai pekerjaan tu, ada ke syahida minat? nnti ani pun try buat lah..hmmm
hurm..ade kot! family doctor ngan bookkeeper..
hee~
sila2 buat, jgn malu2

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…