Skip to main content

ADDMATH is F.U.N!!

huwa!!!!
ana tgh study addmath di saat kawan2 ana tgh beraya sakan...
ana x amek paper trial addmath lagi tau!...
sok kt sek esok baru nk amek...
ni ana baru lpas study
tp tetibe....
lama2 cam dah x constant
dah x istiqamah

coz, byk yg dah lupa addmath!!
cedih2
x dpt nk aplikasikan jawapan dgn sndri tgn n otak sndri
kna brgantung pada answer provided di muka surat belakang buku latihan
huwaa!!!
cam ner ni?
x kan time exam pun nk wat cam tuh...
mana boleh, syahida!


ni die buku addmath smpai lunyai ana kerjakan...



study2....byk nye point dpt kt kalkulator tu? was2 plak jawapan tu betul ke salah??


ni ana try wat latihan INTEGRATION...semakin lama, tajuk tu semakin mnakutkan ana...susah gak woo!!



disebabkan keboringan + ketidakdapatan mnjawab salah satu lat. addmath ana main ngan pensel tekan jap!



tetibe rasa cam nk cucuk mata sendri ngan pensel,coz dah fed up blajar addmath...tp, bile fikir2 balik, klu kna cucuk mata, cam ner nk jawab exam sok? so, sape nk offer dri kena cucuk, mari sini!!



last2, ana melantak kek coklat ni...akhirnya buku addmath ditolak ke tepi...daa~ makan dulu

teruk betul....study cam nak x nk jer syahida ni...
ader plak boleh makan2
syahida, ko nk SPM dah...
sedarlah dri sket...

ana rasa bulan 9 ni paling byk post kt blog...
n paling byk buang masa dgn berblogging...
padahal bulan 9 sgt hampir ngan bulan 11...
bulan 11 = bulan SPM....
huwa!!!!
takut2 + berdebar = nak tercabut gigi n terkentut2

Ya Allah, berikanlah ana kekuatan dri, kekuatan ingatan, kelapangan dada dlm belajar mnuntut ilmu kerana Mu...
bukakanlah pintu hati ana supaya ana dapat istiqamahkan dri untuk terus study demi Mu...
bukan hanya kerana SPM sahaja...
tapi, kerana belajar itu dituntut dalam islam...

pasang niat baik2 syahida...
SPM hanyalah penghubung utk ana bergerak ke mercu kejayaan...
oleh itu buat lah yg terbaik dlm SPM utk mngejar kejayaan seterusnya...
dan utk mmbalas pgorbanan mak n ayah juga

insyaAllah, 11A1 utk mereka berdua...
love them both!

Comments

emina said…
xpe syahida, addmath ni kne byk latihan. wat tiap2 ari ok la tuh.
n kalo x tau, refer je jwpn. mak fatin ckp kne wat mcm tu, kalo x smpy ble pon x tau... kecualilh kalo tnye ckgu xD

ape2 pon, syahida bleh watnye =)
syabas~
insyaAllah~
lavender said…
salam.. eeh.. smela pensel kite.. hak2,..
insan biasa said…
addmath fun..or funny??
hehe'

emm...bagi ana..
addmath nie..
xyah la buat lthn sgt..
yg pntg..phm je..d best way..
is..read first..until u finish all d books..n then..
klu nk buat lthn..
bonus 4 u la..
emina - ouh, mak fatin cikgu ek? betul2, klu x smpai dah tua pun x tau2 lg..kih2

lavender - kbetulan kot..hehe

insan biasa - huyoo...abiskan baca satu buku, mati idup semula kot x dpt buat..hehe
insan biasa said…
bace je..skjap je..
satu mlm da bole abes..

bkn wat latihan satu buku..
aha'
ouh baca jer...ok2, bakal dibuat suati hari nanti...
emina said…
ehh, addmath mne leh bce. nombor kowt sume xD
hehe...
tu lah pasal ..insan biasa kata kna baca satu buku..hehe
ahmad suhaib said…
yup,add math is seriously fun and thrill..
bila dah habis jwb exam kertas add math rasa puas..hehe
tu pun klu sempat siap semua..mmg puas..
skrg dh x blaja dh addmath..huhu
mmg puas lps jawab addmath...tp, debaran plak yg dtg nk tggu result!hehe

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…