August 26, 2009

Ingatlah Muslimah semua..



sebnarnya, ni post berulang...sekadar peringatan utk dri semua n dri yg hina ini...


actually, kalau fikir logik akal...gerenti antunna akan rasa diri masing-masing tu muslimah yg betul2 mengerti apa itu erti seorang MUSLIMAH...

first of all, ana nak tya...
antunna rasa antunna ni wanita ke muslimah??
fikir2 kan...
kalau analah kan..ana kan cakap yg ana ni muslimah. dan ana bangga dengan jawapan yang ana pilih. dan hopefully antunna semua sependapat ngan ana gak.. ini sebabnya kalau antunna cakap antunna wanita, bermakna macam antunna berkongsi jawapan ngan wanita non-muslim yg melambak kat luar sana tuh... nak ke kite dalam senarai kategori mereka tuh? tepuk dada tya iman..

actually kan, ana tau ramai yg terjebak ngan dunia fantasi percintaan yg direka oleh diri masing2..asal couple jer sumernye terasa indah..cam dunia ni kite yg punya. segala baik, hensem n gentle dia kita nampak terang, suluh dan nyata. tanpa ader cacat cela pun.. mmg best lah katakan kalau dah couple kan.. sedap sehingga menjilat jari.ana x tau lah plak cam ner perasa bila dah ber'couple' ni... rasa strawberry ke, oren, coklat...ntah... ana x nak tau n malas nak tau rasa aper..

tapi, kalau dah clash tu, sumer yg jahat dier sumer dah nmpk depan mata. segala2nya ibarat racun, hempedu.pahit jer rasa.hampeh tol! ni lah manusia...alar...biaselah tu, kalau dah x sekepala kan...aper2 hal pun bley terjadi..ini kan pulak suami isteri, kalau dah bergaduh tu, terbang segala periuk, kuali, mangkuk tandas...nau'zubillah...

hurm...
nak cakap kat sini yang xder pekdah pun kalau kite kapel...
satu sen pun x dapat...
cume kebahagiaan yg tidakkekal abadi tu jer yg antunna kecapi..
kebahagiaan yg bakal menjemput derita...
bersedialah untuk hadapinya.
bila2 masa...
ok??

erm... org cakap " bercinta mmg manis...sweet jer... tapi, iman lagi manis dari cinta"
renungkanlah...


Kita hidup di dunia ni, bukan utk merosakkan hati kaum adam, tp kita nak kuatkan lagi smangat kaum adam untuk mnegakkan dan mempertahankan Islam.... jangan biarkan kita jadi fitnah pada mreka. maka biarlah kita jaga diri kita sungguh2 supaya kaum adam x tertarik pada kita dlm masa y sama dia hormat pd kita sebab kita ada pndirian n imej y tsendiri. imej apa? imej ISLAM y kita bawakan ini.... Biar bila kaum adam pandang kita, dia nmpk syiar Islam tu. Syiar tu bleh dinampak dgn akhlak kita, pergaulan kita, pakaian kita. InsyaAllah....Ameen!




video klip ni banyak ketuk pintu kesedaran ana...sama2lah kite renungkan liriknya yg membri makna yg sngt mndalam..




Muhasabah Cinta


wahai pemilik nyawaku,
betapa lemah diriku ini,
berat ujian darimu,
ku pasrahkan semua padamu,

TUHAN..
baruku sedar..
indah nikmat sehari itu..
tak pandai aku bersyukur..
kini kuharapkan cintamu..

kata-kata cinta...
terucap indah..
mengalir berzikir di hidung doaku,,
sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku..

butir-butir cinta...
air mataku teringat semua yg kau beri untukku...
ampunilah silap dan salah selama ini
ya illahi... muhasabah cintaku..

Tuhan.......kuatkan aku..
lindungi ku dari putus asa...
jika... ku harus mati..
pertemukan aku denganmu...


"Walaupun kita tidak cantik di mata dunia, biarlah kita menjadi bualan penghuni di langit"

"Wanita yang sosial menjadi rebutan untuk dipermainkan, tetapi wanita yang baik dijadikan rebutan untuk DIMILIKI"

"Wanita solehah ialah dibibirnya tidak meniti nama lelaki, dan namanya tidak meniti dibibir lelaki"



jgn lupa utk ziarah disini, klik Jangan Kau Ganggu Muslimahku


5 comments:

Irtiyah said...

Salam

terima kasih. Serius, penulisan ini membuka sebahagian lagi pintu pemikiran saya.

teruskan menulis.

~::sya_mujahidah::~ said...

sekadar menulis atas rasa tggungjawab smbgai hamba NYa

musafir ilmu. said...

assalmualaikum...
maaf la ana dah lupa la code dia...
n pasal "muhasabah cinta" tue, ana lebih terasa apabila ana lihat video dia.. that y ana post... semua yg ada dalam video tue.. realiti... btul tak.. jd same2lah kita muhasabahkan diri kita.. insyaallah..

emina said...

serious, fatin mmg setuju dgn post ni. mmg menusuk dlm kalbu lah. fatin rase syahida patut wat lg post mcm nih. insyaallah, ramai yg akan sdr...

~::sya_mujahidah::~ said...

musafir ilmu - erm, xper lah klu x igt kod...betul, video klip tuh lagi terasa sket

emina - insyaAllah...