Skip to main content

akhirnya "DIA" sampai gak..suke2..^_^

Tau x, si "Dia" tu saper??
saper lg?
bulan Ramadhan lah...
hehe

Ya Allah!!
hanya Kau yg tau betapa happynya ana dapat bernafas lagi...
ana dpt bernafas utk jalani PUASA pada bulan RAMADHAN...
syukran...

ntah naper sejak kmatian Asri, Rabbani,
ana terasa kehilangan besar sgt2..
sampaikan ana rasa,
ana pun bakal ikut jejak langkahnya..
Meninggalkan Dunia sekali.......

serius cakap
ana x bersedia lg...
serius ana katakan,
amalan ana x cukup lagi..
sekurang2nya biarlah ana sempat balas jasa n pengorbanan mak ayah ana..
hope ana dpt 11A1 utk balas jasa diorg..
hope sgt2, sebelum ana mati nih...

kematian tu cukup pedih...
terseksa sgt2...
ana x sanggup nk rasa...
ana cuma hambaMu yg lemah n hina
moga2 Allah permudahkan dri ana
semasa ana dlm proses ditarikkan nyawa olehNya..
Ameen!

actually,ana nk cakap pasal bulan mulia yg bakal menjelma ni...
pernah dgr istilah ni x?

MUSLAITUQ

kalau x pernanh dgr, xper...
coz ana pun baru dgr thn lpas...
ana terbaca dlm satu artikel..
menarik gaklah...

muslaituq tu sbenarnya adalah Muslimin Lailatul Qadar..

ana tau, antum sumer musti x sabar2 nk sambut ramadhan kan?...
kadang2 ade rasa cam excited lebih...
excited pelik jer...
huhu

tau x sebab aper rasa gituh??
of courselah rasa gitu....
coz Allah kan dah janjikan macam2 GANJARAN yg best2 time bulan ramadhan ni...
macam2 ade...
dapat pahala lebih..
dapat masuk syurga, dpt ktenangan ati...
n macam2 lagilah..
termasuk gak dapat merasa 10 malam terakhir bulan ramadhan iaitu Malam LAilatul Qadar yg banyak keberkatannya...

betul x??
betul kan?
betul betul betul - upin ipin menyampuk...
hehe, sibuk jer diorg ni...shuh2, pergi..
huhu

tu yang paling x sabar nk tunggu...
kita sebenanrnya x sabar nk rasa GANJARAN2 yg Allah beri...
cam malam lailatul qadar tu lah...

TAPI, perasan x, kita sepatutnya ber ia2 utk mndapatkan KEREDHAAN Allah...
Mardatillah itu yg penting...
ke mana kita letaknya perkara yg penting tu?
kita sibuk mngejar ganjaran n balasan semua2 tuh..
padahal keredhaan Allah berganda2 lagi penting..

ingat, semua muslimin kat luar sana...
ana harap Ramadhan kali ni, antum semua CARILAH KEREDHAAN ALLAH...
cari, rebut dan dapatkanlah ia...
penting tau!...

cuba jd manusia yg berguna...
makanlah isi buah yg sedap, bukan kulitnya yg hya nmpak cantik di luar..
macam tu lah perumpaanya dgn bulan ramadhan ni...

so, perbanyakkanlah baca Al-Quran
kalau boleh jgn tinggal Solat Terawih
perbayakkan juge sedekah n senyuman....^_^
senyum manis2 gituh
kalau x manis gak, amek gula kt dapur tuh...
bubuh sesedap rasa...
pastuh kacau...
haha, merepek jer ana...

oklah...
tu lah ana nk share pasal MUSLAITUQ...
so, kesimpulannya jgn jadi MUSLAITUQ, ok?
tapi jadilah MUSMARDOTILLAH...
ok??


oklah..
selamat mnjalani ibadah puasa dgn hati yg betul2 suci, qudus, n bersih...
insyaALlah, inilah Ramadhan yg terbaik bg kita semua..
Ameen!!





Comments

- m!ss_yaNa - said…
salam ramadhan jugak syahida :)
kembara™ said…
salam ramadhan...
untuk jawapan kepada pertanyaan mengenai qasidah dan burdah..itu adalah alunan-alunan memuji Allah dan juga Habibina Rasulullah...macam2 rentak alunannya..kalau menghayati,sungguh terasa terhibur..hiburan Islam yang kian dilupakan...boleh cari di internet..taip je qasidah@ burdah...
emina said…
Fatin mmg x sbr2 nk pose =)
rindu gle <33

Alhamdulillah fatin ade perasaan gini. amin!
salam ramadhan juge kepada Alyana,emina dan kembara

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…