Skip to main content

Adik Ku SAYANG...

dalam 2 3 hari ni mgkin ana rajin sket lah nk berblogging...
coz, direhatkan dari amek exam sempena cuti nih...
terasa lapang sket hati..
huhu..
ok,stop...

according to the tittle,
ana rasa CEDIH SGT2...
adik ana yg Atif tuh...

cam nih, baru2 nih Atif masuk bilik ana time ana tgh study...
TRIAl BM..
pastuh, ngan 10 sen n sedey die tuh, di panggil nama ana..

''kakak...'' atif panggil ana ( suara die cam tggelam timbul, bunyi cam cedih giler, mata dah merah2..)

'' yer, naper? '' ana pandang muke die...apsal plak nih? pelik semacam jerp..nangis ke?

'' atif rasa...atif sedihlah..'' akhirnya...?

'' uiks? nape plak??" ana tya..pelik giler..

" sumer org x suke atif...sume cam benci jer kt atif jer..." eh, tetibe jer?bunyi sorrow giler..mata dia dah bersinar2

" eh?? nape ckp cam tuh? x derlah, atif OK jer..." ana terkejut dia ckp cenggituh...cube pujuk..

" yalah, abang2 sume x suke marah2 atif, atif x bahagialah..."

" jgnlah ckp cam tuh"

"atif x pnah bahagia...atif ni teruk sgt ke, kakak?" soalan n knyataan die hampir mncabut jantung ana..

" mana ader..atif baik lah, ok jer.."ana cube pujuk die..bg semangat.

" ye ke? naper sume cam x suke atif? " ape aku nk jawab nih?? waduh2x..adikku sayang..

'' jgn pedulikan ape org ckp, buat bodoh jer ok..? akak kan ader..." ana balas..

die pandang ana dgn penuh harapan...seolah2 dalam hidup ni hanya ana tmpat die bergantung...mgkin dier terharu ngan kata2 ana..

pastuh, die senyap jer...tgh mnganalisi ape yg ana ckp kot..
then, die kuar dr bilik ana...
senyap..
tetibe, ana jd sedih sgt2..
seyes..

ATIF....

ana akui, ana pun kurg suke dgn adik ana yg satu nih..
coz dia jenis yg susah nk faham ape org ckp @ tegur...
dia sgt lmbat bab2 nk menangkap ape org cakap...

ana byk kali marah2 die dulu..
pernah klu ana tgh marah org lain, ana lepaskan kmarahan ana kt die...
kdg2 marah die tanpa sbb...
kesiannya adik ana...

dalam 6 org adik lelaki ana, ATIF always terpinggir ...
5 org main bola sepak, 1 orang (atif) duduk kat umah..
5 org main pay station, die sorang duduk kt bilk..
5 org makan pizza sama2, dia sorang kt tgk tv..
sedih x jd org terpinggir?

naper ATIF mcm nih?
cube buang sikap buruk tuh...
akak tau, susah utk atif berubah..
n akak mintak maaf coz layan atif ngan buruk dulu..
sorry sgt2..
baru skrg akak tau atif, selalu kesreoangan..
xder kawan jer..
akak akan cube jd kawan atif..

MAAFKAN akak, atif kerana layanan buruk dulu...
sekarang akak akan cube hargai Atif...
atif cume ade sorang akak jer..
akak akan jd KAKAK yg TERBAIK..
insyaAllah...

akak akan cubbe luangkan masa lebih ngan atif..
n jd akak yg mmahami...

ADIKKU, ketahuilah akak syang sgt kt atif...
jganlah rasa dri teruk...
atif baik sgt...cume nakal sikit..
kalau atif rasa sume benci atif, xper..
jgn lupe, akak always akan ade kt sisi Atif..
jgn cedih2 lgi yer..



atif berbaju hijau...kat belakang tuh, iman n ajwad..


ana tgh mnangis dpn komputer...
tak sangka seorang budak kecil yg baru berumur 7 tahun merasa hidup x bahagia...
terukny bile mgenangkan ana x mampu nak bahagiakan die,
malah layan buruk lagi..
akak janji perkara ni xkan berulang lg.....


MAAFKAN AKAK!

Comments

zAcK said…
kem salam eh kt dy..
harishah halim said…
masya Allah!
menitis air mata ana baca entry ni
anti, jgn sia siakan dia
Allah pinjamkan dia pada keluarga anti
jangan bila diambil, pergi tak kembali, baru dirayu diratap memanggil
menitis air mata enti?
x sngka plak ana..
hehe
betul2...
ana xkan sia2kan adik ana..
dia adik yg sgt baik...
syahida...atif ni yg anak ke 4 tu ker?
sedih plak baca..kecik lagi dah pandai luah perasaan macam tu....
tapi kan, mmg lah syahida..bebudak yg sebaya atif tu, dorang sensetif sangat..
erm...tu lah pasal..biasenye bdk kecik x kisah sgt..
tp atif ni jenis yg amek kira ape abg2 dia ckp..
maybe dia snsitif sket kot..

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…