Skip to main content

Zack Tag Ana...(1st time lol =p)


RULES:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag as many friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
You Are My Friend - Distance ( giler, jawapan org x waras..)

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
REVOLUSI - Bunkface

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
JUJUR TAKKAN MELUPAKANMU - Ella ( peliklah..)


4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
3 MALAM TANPA BINTANG - Fiq ( sekarang siang..so, x rasa aper2)

5. WHAT IS YOUR LIFE PURPOSE?
GEMURUH - Faizal Taihir ( haha...gelabah jer..)

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
PENCINTA WANITA - Irwansyah ( uikss.?? i'm not LESBIAN!)

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
RUANG RINDU - Letto

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
PERGI - Aizat ( mak ngan ayah cam halau ana jerk..huhu =P)

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
MASIH JELAS - Hafiz AF ( maksudnyer cam matlamat yg sntiase jelas lol)

10. WHAT YOU ALWAYS DO DURING TAKE 5?
FIKIRLAH - Aizat ( haha...betul2 ni paling TEPAT)

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
DESA TERCINTA - Nora ( klu desa, nenek ngan atuklah..)

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
KENANGAN TERINDAH - Samsons ( ye ke? )

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
DAN SEBENANRNYA - Yuna ( sebenarnye aper? )

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
ATAS NAMA CINTA - UNIC ( eh, cam yer cam x gak..)

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING
BICARA kATA - In Team

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
BISIKAN NURANI - In Team

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
DAMAI YANG HILANG - NowSeeHeart ( xderkaitan..huhu)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
DAMAI - NowSeeHeart ( tipu2..ana suke ape kedamaian..)

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
DAMBA KASIH - In Team ( mustilah..)

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
MAHAR CINTA - Deevotees ( ana x nak kawen lagi lol..study 1st! )

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
SAHABAT SEJATI - Devotees (kebetulan giler..pergh!)

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
ERTI SYUKUR - UNIC ( bersyukur dpt tagged ni coz BEST lol! ^_^ )


thanks ZACK...
klu rajin...tagged lah ana lagi..KUI KUI..^_^

ana tagged ni untuk org yg bertuah..

1) Aicha
2) Ani
3) alyana
4) eimran
5) fatin amina
6) nazratul
7) saffana
8) syue
9) kak asma

10) kak nailah

buat tau!!! ana bg homework...
haha..^_^

Comments

zAcK said…
nti kene tag org len balik la... he4
nAwFaL said…
nak bace novel leh...
but buku ilmiah9islam0 kene lebih
bace dari novel...hehehe...




http://nawfaltimur.blogspot.com
erm..
huhu..
tau2 ana lebih prefer novel2 islamik dri novel cintan cintun nih
- m!ss_yaNa - said…
akan dibuat..
hehe~
insya-Allah.. :)

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Cara dan Tips Untuk Sembuh dari Depression dan Anxiety

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kali ini baru aku ada kesempatan untuk menulis. Memang sejak dua menjak ini aku selalu fikir macam mana aku nak share ngan korang tips untuk sembuh dari depress and anxiety. Setiap malam aku recall dan flashback balik ke tahun turning point aku dimana peralihan dari masa aku sakit sampai aku sembuh. Apa yang aku buat waktu itu? Apa yang aku amalkan? Okay so aku straight to the point je k. Aku akan share semua amalan yang aku buat so that korang yang sakit pun boleh sama-sama amalkan dan terus sihat . InsyaAllah dengan izin Allah.


Okay first all. Ada empat dimensi penyembuhan. 

1. Biologikal
Perjumpaan dengan pakar psikatri, ubat-ubatan dan sebagainya.

2. Psikologikal
Teknik untuk mengawal dan berhadapan dengan perasaan,pemikiran dan tindakan pesakit.

3. Sosial.
Sokongan dari keluarga dan kawan-kawan

4. Spiritual.
Dari segi agama,hubungan dengan Tuhan.


 Okay kenapa diceritakan tentang dimensi penyembuhan? Kerana setiap dimensi ini perlu. Setiap orang perlu am…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…