Skip to main content

Ampunkanlah hambaMu yg hina ni..

Ya Allah...
tetibe ana rasa cam bersalah sangat2 kat Allah..
sejak kbelakangan ni hati rasa kotor jer..
cam ader titik2 hitam pekat yg menular dlm sekeping hati ni..
kadang2 rasa sdg mmbeban segunung dosa even just tercalit satu kesalahan..
ntah kesalahan aper..
beribu dan x terkira..
contohnya...
Z.I.N.A
ana tau mesti semua terkejut dgn pengakuan ni..
tapi jujur ana katakan zina x semestinya pada bersetubuh, brpgangan tgn atau berdua2an..
tp, menyeluruh..
maksud zina kt sini ialah zina HATI...
zina hati mmg org x nmpk atau kalau ader pun x nmpak sgt..
tapi, doasanya sama byk dgn zina2 lain..
so, tarafnya seolah2 sama dgn pelacur yg berzina berulang kali kt luar sana tuh..
ana kesal Ya Allah..
ampunkanlah dosa hambaMu ni...
ana cuma hamba Mu yang lemah..
insan yg x berdaya utk mengawal..
jujur ana katakan, ana hamba yg masih x setanding dgn hamba2Mu lain yg bertaqwa...
namun, ana teringin untuk berada bersama2 golongan itu..
Kau bantulah ana ya Allah..
berikanlah ana kekuatan untuk menjaga segala pandangan mata ana..
supaya ana dapat mnjaga batas pergaulan, tingkah laku sbgai seorg muslimah..
juga gelak tawa ana yg meledak n satu kelas boleh dgr..
dan yg penting hati suci yg sntiasa teringatkannya..
Kau mtikanlah hati ku dari ,mengingatinya,
namun, Kau hidupkanlah hatiku untuk sntiasa mengingatiMu..
hanya kepadaMu, Ya Allah..
ana hanya akan berserah dri kpdaMu sahaja..
Tuhan sekalian alam..
kau hidupkan lah ana dalam islam..
dan Kau matikanlah ana juga dalam Islam..
ana mulia kerana Islam yg Kau kurniakan..
kalau Kau menarik nikmat Islam itu,maka ana akan kembali tehina..
semoga Kau mndgr rintihan hambaMu ini...

Comments

emina said…
erm... ble bce entri ni, bru fatin phm mksd zina yg sbnrnye...
byknye dosa fatin. lg byk dr syahida. thanks for telling.

xpe syahida, kte manusia mmg sll wat silap. skrg ni kte boleh m'hrp keredhaan Allah sje lah. doa doa la ye? amin~
hurm...
syahida kan baru pindah sek..
tup2 kt sek menengah biasa yg mmg pergaulan susah nk dijaga..
hurm, so, syahida kna double kan lg kekuatan yg ader untuk elakkan zina2 ni semua..
insyaAllah Dia bantu.
Ameen!
emina said…
owh... ok, pahm2 =)
syahida mcm kwn fatin gak la.
dye dlu skola agama pastu msk skola bese spye ble kt uni nnt xde la culture shock.
haah betul tuh..
nanti kat U boleh sesuaikan dri dgn cepat..
huhu =p

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…