Skip to main content

Wanita Idaman Lelaki vs Lelaki Idaman Wanita!



Hakikatnya, apakah lelaki berbangga memiliki seorang wanita yang jelita?

Sebagai wanita, kesempurnaan bukan sekadar paras rupa kerana ia perlu ada gabungan perwatakan menarik dan keistimewaan tersendiri yang mampu menarik aura lelaki.

Petua berikut mungkin sedikit sebanyak dapat membantu anda menjadi wanita yang sempurna di mata lelaki:


1) Sentiasa
tersenyum dan jangan sombong apabila berinteraksi dengan mereka.

2) Berperwatakan menarik dan
lemah lembut.

3) Jujur dan sentiasa
merendah diri.

4) Lakukan apa yang dia
suka.

5) Pandai
menarik minat lelaki.

6) Jangan terlalu
mengongkong.

7) Ketika berinteraksi, gunakan
bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

8) Jaga cara penampilan atau
pemakaian anda.

9) Sering memberikan
kad ucapan buat si dia yang anda minati untuk ‘perancangan’ pertama memikat dirinya.

10) Lelaki sukakan wanita yang suka
berterus-terang.

11) Apabila berbual, renung matanya dan tunjukkan sifat humor. Ini bagi memberitahu si dia anda boleh didekati tetapi
bukan perempuan murahan.

12) Jangan bersikap selalu
jual mahal.

13) Bijak
menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.

14) Tidak mudah
putus asa dan berdikari.

15) Elak bercakap benda yang
tidak berfaedah.

16) Jangan bandingkannya dengan
lelaki lain.

17) Menjadi temannya ketika dia
susah dan senang.

18) Jadi pendengar setia bukan membangkang.

19) Lelaki suka
dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik.

20) Bunyi
derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

21) Mengetahui
tarikh lahirnya.

22)
Menghormati dirinya, keluarga dan teman rapat.

23) Bersikap
matang dalam tutur kata dan tingkah laku.

24) Jangan terlalu menunjukkan
kegembiraan yang amat sangat ketika bertemu dan berbual dengannya.

25) Bersikap feminin dan elak
terlalu ganas dalam pergaulan.

26) Elak menunjukkan anda terlalu baik atau
sempurna.

27) Jangan perasan
anda jelita.

28) Sentiasa
sederhana dan tidak boros dalam perbelanjaan.

29) Bersikap
keibuan.

30) Ketahui mereka adalah golongan yang
terlalu sensitif dan suka kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis.

31)
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum memulakan langkah memikat.

32) Lelaki sukakan wanita yang
suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu!

33) Jangan bersikap
terlalu kuno.

34) Jangan terlalu
merengek dan mengada-ngada.

35) Jangan melampau, nanti lelaki
meluat dengan anda.

Subhanallah,cerewetnya lelaki rupanya dalam memilih pasangan.Atas sebab itu,ramai wanita terlanjur usianya untuk berkahwin kerana lelaki terlalu memilih.Jom kita tengok pula ciri-ciri Lelaki Idaman Wanita pula!

1. Yang bercita-cita besar untuk menolong orang lain yang memerlukan, bukannya hidup dilamun angan-angan dan perlu ditolong.

2. Yang tidak malu berkata; “Saya minta maaf, sayalah yang bersalah.”

3. Yang dapat melihat pelbagai pengaruh buruk cuba merosakkan hidupnya tapi tanpa ragu-ragu berkata ” TIDAK”

4. Yang meletakkan urusan Tuhan melebihi segala-galanya.

5. Yang membuat sesuatu,misalnya melaksanakan impiannya, dengan bersungguh-sungguh dan apabila berjaya, dia menghadiahkan setinggi-tinggi perhargaan kepada orang-orang yang membantunya.

6. Yang sentiasa tersenyum, merendah diri dan mesra dengan sesiapa sahaja tanpa mengira darjat dan kedudukan.

7. Yang melihat kesilapan diri sendiri sebelum melihat kesilapan orang lain.

8. Yang sedia mencurahkan wang, masa dan kebolehannya kepada orang lain tanpa memikirkan balasan.

9. Yang sentiasa berusaha untuk menjadi contoh terbaik kepada anak-anaknya daripada hanya beromong kosong mengenai hal tersebut.

10. Yang membawa anak-anak ke rumah ibadat, bukannya menghantar mereka ke sana.

Alahai betapa mudahnya wanita memilih lelaki kerana waniat lebih mementingkan masa depan setelah mereka sudah berkeluarga.Maka di manakah kriteria pemilihan lelaki untuk masa depan mereka setelah berkeluarga?

Siapa kata wanita cerewet?Lelaki lebih cerewet sebenarnya.Namun bergantung pada pandangan masing-masing.

Comments

mIsS.Ladyb0sS said…
salam,
nti ade tnye ana
sal layout an..!
just go thru di link:
http://www.thecutestblogontheblock.com/

thnx for viewing my blog!
syukran~

Popular posts from this blog

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…