Skip to main content

Tepuk2 semangat!! Sungai Congkak in memory~


Bestnya!!!!!!!

tulah perasaan ana bila join kem motivasi utk pelajar kelas Aliran Agama..
dari f1 sampai f5 terlibat..
best giler x tau nak cakap macam mana lagi dah..
haha!!
first day datang kem tu, ana takjub coz tmpatnya cantik, bersih, menghijau..
dahlah ana ni nature lover..
sesuai btol tmpat tuh ngan jiwa ana ni..
erm...
lagi?



abang n kakak fasi pun best...
sporting, best and rock cam ana..
ana in group 8 ngan ani ( ketua kump), qila, nadia (f4), raudhah(f3), ikin(f3), and ader 8 org lagi..
kakak fasi group ana namanye kak anim..
Rock, and sporting abes..
klakar plak tuh
sekepala jer ngan dier..
dahlah ana x der kakak...
tetibe jer ana merasakan kasih sayang seorang kakak dari die..
thanks kak anim..

pastuh yg banyak berinteraksi ngan kitorang semua Bro Mie.
kalakar tapi knkadang letih dgr dia cakap..
hehe
jgn luper bro " Tepuk-tepuk semangat!"
hehe...
bestlah trademark tuh...
erm...
lagi ader abang Sam yang cool, abang saiful yang klaka, kak ina yang berkeyakinan n ramai lagilah..semua best..

pastuh kitorg mandi sungai..
huhuhuh..
sejuk woo!
menggigil kepala lutut, tagan, kaki n satu badanlah snang citer..
haha..
main2 air ngan kenkawan..
seronok!!





pastuh banyak input yg kitorg dapat lah...
kata2 bro mie yang bermanfaat n berguna, belajar bahasa arab, tahsin Al-Quran n banyak lagilah..
syiok!!

n program berakhir dgn tumpahan air mata..
ktorang nangis coz abg n kakak fsi terkilan ngan sikap kitorg..
pastuh ader babak yg syahdu gile..
bercucuran air mata ana
lebih2 lagi time sebut pasal mak ayah..
cedih2...

pastuh dah salam2 n mintak maaf dari kakak2, kitorang pun balik naik bas.
bye, kakak2 n abang2 fasi!
bye sg congkak!
bye semuanya..

gerenti ana x kan lupa keindahan 2 hari 1 malam tu..
hehe...
and ana dapat rasakan ukhuwah antara kami semua semakin erat...
even baru 5 bulan ana knal diorang, kawan2 sekelas n adik2 KAA yang lain..
ana ader lagu khas untuk korang sume..dengarlah yek..
lirik kat bawah...
daa~

Cebisan kenangan by amar

Ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasihnya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu
menjadi memori kau dan aku…
sewaktu kita bersama
saling setia menimba ilmu
tanpa mengenal erti penat jemu
ingatkah kau lagi??
Kita bersama memijak onak duri
Ditanah gersang mengutip semangat suci
Kini segalanya tersurat dalam sanubari
Bersabarlah dengan ketentuan-NYA
ada rahmat yang tersembunyi
bertemu berpisah kerana ALLAH
lumrah kehidupan insan beriman
moga saat nan indah
ku harap berulang lagi….

Comments

alalalala...kite ketua kumpulan lah...hehehe...syahida penghuluwati...=)..yer..yer...sweet memory kat sana...sampai nangis2..hak hak
fathiyyah said…
salam ziarah..

akak amik template tu dr btemplates.com

nice blog :)
salam. sungai congkak? teringat masa akak pegi program mukhayam...
nur nailah said…
salam'alaik kak syida. ana nailah form4 smkakl[klau knal]
fasi2 yg handle tu dr um ke?
ada bro sham x? kak feqah? hee...saje nk tau

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…