June 28, 2009

Tepuk2 semangat!! Sungai Congkak in memory~


Bestnya!!!!!!!

tulah perasaan ana bila join kem motivasi utk pelajar kelas Aliran Agama..
dari f1 sampai f5 terlibat..
best giler x tau nak cakap macam mana lagi dah..
haha!!
first day datang kem tu, ana takjub coz tmpatnya cantik, bersih, menghijau..
dahlah ana ni nature lover..
sesuai btol tmpat tuh ngan jiwa ana ni..
erm...
lagi?



abang n kakak fasi pun best...
sporting, best and rock cam ana..
ana in group 8 ngan ani ( ketua kump), qila, nadia (f4), raudhah(f3), ikin(f3), and ader 8 org lagi..
kakak fasi group ana namanye kak anim..
Rock, and sporting abes..
klakar plak tuh
sekepala jer ngan dier..
dahlah ana x der kakak...
tetibe jer ana merasakan kasih sayang seorang kakak dari die..
thanks kak anim..

pastuh yg banyak berinteraksi ngan kitorang semua Bro Mie.
kalakar tapi knkadang letih dgr dia cakap..
hehe
jgn luper bro " Tepuk-tepuk semangat!"
hehe...
bestlah trademark tuh...
erm...
lagi ader abang Sam yang cool, abang saiful yang klaka, kak ina yang berkeyakinan n ramai lagilah..semua best..

pastuh kitorg mandi sungai..
huhuhuh..
sejuk woo!
menggigil kepala lutut, tagan, kaki n satu badanlah snang citer..
haha..
main2 air ngan kenkawan..
seronok!!





pastuh banyak input yg kitorg dapat lah...
kata2 bro mie yang bermanfaat n berguna, belajar bahasa arab, tahsin Al-Quran n banyak lagilah..
syiok!!

n program berakhir dgn tumpahan air mata..
ktorang nangis coz abg n kakak fsi terkilan ngan sikap kitorg..
pastuh ader babak yg syahdu gile..
bercucuran air mata ana
lebih2 lagi time sebut pasal mak ayah..
cedih2...

pastuh dah salam2 n mintak maaf dari kakak2, kitorang pun balik naik bas.
bye, kakak2 n abang2 fasi!
bye sg congkak!
bye semuanya..

gerenti ana x kan lupa keindahan 2 hari 1 malam tu..
hehe...
and ana dapat rasakan ukhuwah antara kami semua semakin erat...
even baru 5 bulan ana knal diorang, kawan2 sekelas n adik2 KAA yang lain..
ana ader lagu khas untuk korang sume..dengarlah yek..
lirik kat bawah...
daa~

Cebisan kenangan by amar

Ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasihnya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu
menjadi memori kau dan aku…
sewaktu kita bersama
saling setia menimba ilmu
tanpa mengenal erti penat jemu
ingatkah kau lagi??
Kita bersama memijak onak duri
Ditanah gersang mengutip semangat suci
Kini segalanya tersurat dalam sanubari
Bersabarlah dengan ketentuan-NYA
ada rahmat yang tersembunyi
bertemu berpisah kerana ALLAH
lumrah kehidupan insan beriman
moga saat nan indah
ku harap berulang lagi….

4 comments:

My Life's Stories said...

alalalala...kite ketua kumpulan lah...hehehe...syahida penghuluwati...=)..yer..yer...sweet memory kat sana...sampai nangis2..hak hak

fathiyyah said...

salam ziarah..

akak amik template tu dr btemplates.com

nice blog :)

Nur Azila Yahaya said...

salam. sungai congkak? teringat masa akak pegi program mukhayam...

nur nailah said...

salam'alaik kak syida. ana nailah form4 smkakl[klau knal]
fasi2 yg handle tu dr um ke?
ada bro sham x? kak feqah? hee...saje nk tau