Skip to main content

Mereka yg Bergelar Sahabat

tetibe teringatkan sahabat2 lama
huhu~
windu kt diorg yg pernah berkongsi saat suka, duka bersama...
jom recall balik kawan2 dulu...
yg always dalam memori~

AZRINA - peramah, cantik, pandai bergaya, stylo gak. suka tgk bila dia berceloteh n senyum. manis.hehe. 4 tahun berkawan dgn dia satu pengalaman manis time sek rendah dlu.thanks 4 being my fren.

FARZANA - best fren. caring, suke gelak, pandai, sporting and rock! best gile kawan ngan die.ingat lagi time sek rendah agama darjah 5 mesti main basikal ronda2 sekeliling umah flat pastu kejar burung2 kat situ. rindunya pengalaman dulu. tapi dah lost contact. hope to see u again.

FARA DAYANA - nmpk tegas, actually x pernah serius, pandai, paling penting, dia sgt klakar giler.agak cute macam adik die.hehe.tapi, kadang2 geram ngan die coz x pandai jaga ati org sgt. i have never care coz dia pya cara.

HUSNA - rapat ngan die sekejap sgt. tapi, rapat giler. sgt mngambil berat, suke bantu org. seorg yg sgt sweet n matang. baik giler. yg penting byk persamaan ngan dier. suka main masak2 n lukis kartun byk2 time sek rendah..hahaha!

NABILA - sgt cute dgn spek matanya. klakar. always berceloteh dgn cara keanak-anakkannya. now, i know, fell and understand what situation happen to you.

FATINAH - very cool fren, klakar. hidup cam happening kalau die ade. but sometimes dia agak moody

NISA - kawan yg suke sgt bercerita. klakar dan lucu. kalau mengaji sedap sgt..merdu n syahdu. tabik spring! semoga, kau dapat jalankan tggungjawab as Exco Musolla dgn baik. gud luck!

SYUHADA - duk sblah die masa form 1. kawan yg byk mengajar erti hidup dan realiti yg sebenar. byk mengetuk kesedaran diri n always bagi nasihat berguna. dia pun klakar gak. manis jer orangnye. byk persamaan ngan dia antaranya suke nasyid.hehe...hope to see u again.

ADILA - sekelas masa form 2. agak pendiam tapi sngat memaham. pendengar yg setia. bahu dialah yg dijadikan tmpat utk menangis. thanks ma fren. dia pun cantik cam chienese look. i hope ur problem have been solved. i know u strong.

ASMA' - funny, sempoi, rock, selamba! kawan yg sgt amek berat dan x pernah pentingkan dri. suke tgk handwriting die.kemas cantik cam tulisan komputer.

FARA WAHIDA - berketerampilan n penuh dedikasi. sgt disiplin. do ur best for school as PKU. die ni pun klakar sgt. pandai nk mampus. always nk bersaing ngan die dlm akademik.

KHAI - kawan yg sgt cantik. she has so beautiful eyes.pandai, baik, sopan. ramai peminat. namun, semoga kecantikan itu x membawa kpada fitnah n hya utk tontonan yg layak sajer. igt lg, time kt SMKAKS, slalu wat jahat n langgar disiplin sama ngan die. tidur kat sickbay, x pergi prep, lepak kt dorm. seronok betul wat jahat sama2.

HAJAR - kawan yg sgt baik, cermat n teliti. lemah lembut, sopan n caring. Agak manja. paling suke dgr time die gelak. ceria n happening jer..

AZYAN - byk share gelak tawa ngan die. duka lara pun sometimes kongsi ngan die as die S/U PRS yg berwibawa. sangat caring dan klakar. cantik plak tuh. ingat, mak sawi n mak serai dalam ingatan.hehe...



Rindunya ana pada sahabat2 ni. dah lama x jumpe macam mana lah agaknya keadaan diorang. ana doakan semoga korang sumer dalam keadaan sihat n ceria sentiasa. semoga kite dapat bertemu lagi dgn izinNya. Ya Allah, satukanlah hati-hati kami bersama.

LAstly, ana bersyukur kearana dikurniakan sahabat mcm korang sumer....




Comments

MujahidEEn_89 said…
x kenai...hehehe..kenai syud ja kot
maaf yer...
syud saper yg enta knal?
syuhada??

Popular posts from this blog

Cara dan Tips Untuk Sembuh dari Depression dan Anxiety

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kali ini baru aku ada kesempatan untuk menulis. Memang sejak dua menjak ini aku selalu fikir macam mana aku nak share ngan korang tips untuk sembuh dari depress and anxiety. Setiap malam aku recall dan flashback balik ke tahun turning point aku dimana peralihan dari masa aku sakit sampai aku sembuh. Apa yang aku buat waktu itu? Apa yang aku amalkan? Okay so aku straight to the point je k. Aku akan share semua amalan yang aku buat so that korang yang sakit pun boleh sama-sama amalkan dan terus sihat . InsyaAllah dengan izin Allah.


Okay first all. Ada empat dimensi penyembuhan. 

1. Biologikal
Perjumpaan dengan pakar psikatri, ubat-ubatan dan sebagainya.

2. Psikologikal
Teknik untuk mengawal dan berhadapan dengan perasaan,pemikiran dan tindakan pesakit.

3. Sosial.
Sokongan dari keluarga dan kawan-kawan

4. Spiritual.
Dari segi agama,hubungan dengan Tuhan.


 Okay kenapa diceritakan tentang dimensi penyembuhan? Kerana setiap dimensi ini perlu. Setiap orang perlu am…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Cinta

Hari-hari stalk. Hari-hari doa. Hari-hari sebut namanya dalm hati. Bila hujan , terus baca doa supaya suatu hari nanti aku disatukan dengannya. Tapi sayang dia dah bertunang. Aku tak tau lah sama ada betul atau tak dia dah bertunang. Tapi kawan aku merangkap jadi orang tengah untuk bercakap dengannya kata dia dah tunang.  Aku fikir aku lah tunangnya, tapi sangkaan aku meleset. Dan aku kecewa. Perasaan saat tau dia bertunang, rasa macam kena langgar dengan kereta api .


Dia dah prepare untuk kahwin dengan tunangnya dah pun. Tapi apa maksud status di facebook  yang aku pernah baca dulu. Yang kitorang saling balas membalas status facebook itu. It's like we communicate to each other without talking at all. Semacam saling memahami. Dan hanya kami je yang faham, dalam dunia kami sahaja. Adakah itu khayalan atau kebetulan?


Bila aku post video aku main piano lagu Ed Shereen, dia post berkenaan muzik selepas beberapa hari. Bila aku post video berkenaan adik aku yang belajar di UK, yang di p…