Skip to main content

Mereka yg Bergelar Sahabat

tetibe teringatkan sahabat2 lama
huhu~
windu kt diorg yg pernah berkongsi saat suka, duka bersama...
jom recall balik kawan2 dulu...
yg always dalam memori~

AZRINA - peramah, cantik, pandai bergaya, stylo gak. suka tgk bila dia berceloteh n senyum. manis.hehe. 4 tahun berkawan dgn dia satu pengalaman manis time sek rendah dlu.thanks 4 being my fren.

FARZANA - best fren. caring, suke gelak, pandai, sporting and rock! best gile kawan ngan die.ingat lagi time sek rendah agama darjah 5 mesti main basikal ronda2 sekeliling umah flat pastu kejar burung2 kat situ. rindunya pengalaman dulu. tapi dah lost contact. hope to see u again.

FARA DAYANA - nmpk tegas, actually x pernah serius, pandai, paling penting, dia sgt klakar giler.agak cute macam adik die.hehe.tapi, kadang2 geram ngan die coz x pandai jaga ati org sgt. i have never care coz dia pya cara.

HUSNA - rapat ngan die sekejap sgt. tapi, rapat giler. sgt mngambil berat, suke bantu org. seorg yg sgt sweet n matang. baik giler. yg penting byk persamaan ngan dier. suka main masak2 n lukis kartun byk2 time sek rendah..hahaha!

NABILA - sgt cute dgn spek matanya. klakar. always berceloteh dgn cara keanak-anakkannya. now, i know, fell and understand what situation happen to you.

FATINAH - very cool fren, klakar. hidup cam happening kalau die ade. but sometimes dia agak moody

NISA - kawan yg suke sgt bercerita. klakar dan lucu. kalau mengaji sedap sgt..merdu n syahdu. tabik spring! semoga, kau dapat jalankan tggungjawab as Exco Musolla dgn baik. gud luck!

SYUHADA - duk sblah die masa form 1. kawan yg byk mengajar erti hidup dan realiti yg sebenar. byk mengetuk kesedaran diri n always bagi nasihat berguna. dia pun klakar gak. manis jer orangnye. byk persamaan ngan dia antaranya suke nasyid.hehe...hope to see u again.

ADILA - sekelas masa form 2. agak pendiam tapi sngat memaham. pendengar yg setia. bahu dialah yg dijadikan tmpat utk menangis. thanks ma fren. dia pun cantik cam chienese look. i hope ur problem have been solved. i know u strong.

ASMA' - funny, sempoi, rock, selamba! kawan yg sgt amek berat dan x pernah pentingkan dri. suke tgk handwriting die.kemas cantik cam tulisan komputer.

FARA WAHIDA - berketerampilan n penuh dedikasi. sgt disiplin. do ur best for school as PKU. die ni pun klakar sgt. pandai nk mampus. always nk bersaing ngan die dlm akademik.

KHAI - kawan yg sgt cantik. she has so beautiful eyes.pandai, baik, sopan. ramai peminat. namun, semoga kecantikan itu x membawa kpada fitnah n hya utk tontonan yg layak sajer. igt lg, time kt SMKAKS, slalu wat jahat n langgar disiplin sama ngan die. tidur kat sickbay, x pergi prep, lepak kt dorm. seronok betul wat jahat sama2.

HAJAR - kawan yg sgt baik, cermat n teliti. lemah lembut, sopan n caring. Agak manja. paling suke dgr time die gelak. ceria n happening jer..

AZYAN - byk share gelak tawa ngan die. duka lara pun sometimes kongsi ngan die as die S/U PRS yg berwibawa. sangat caring dan klakar. cantik plak tuh. ingat, mak sawi n mak serai dalam ingatan.hehe...



Rindunya ana pada sahabat2 ni. dah lama x jumpe macam mana lah agaknya keadaan diorang. ana doakan semoga korang sumer dalam keadaan sihat n ceria sentiasa. semoga kite dapat bertemu lagi dgn izinNya. Ya Allah, satukanlah hati-hati kami bersama.

LAstly, ana bersyukur kearana dikurniakan sahabat mcm korang sumer....




Comments

MujahidEEn_89 said…
x kenai...hehehe..kenai syud ja kot
maaf yer...
syud saper yg enta knal?
syuhada??

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…