Skip to main content

Posts

Showing posts from December 31, 2008

Eh, stiap kali antum solat , TAHU x makna dalam bacaan solat tuh??

ok, sekarang ni...ana nk tya antum semua...adakah antum memahami maksud atau makna bacaan solat masing2?
solat akan mnjadi lebih khusyuk kalau kite meghadirkan spnuh jiwa dan raga kite kpdaNya..
utk itu, MENGETAHUI dan MEMAHAMI maksud bacaan sangat penting!!takkan kite just hafal bodoh2 je lafaz solat tu, kan? xder gunenya...so, ameklah masa utk mgetahui maksud lafaz bacaan dalam solat....ok?dah ana sediakan mknanya kat bawah ni, so take ur time utk membacanya n then masuk terus lekat kat otak...jgn sekadar baca jer, tapi HAYATILAH.....
moga2 solat antum diterima Allah...sentiasalah memperbaiki mutu solat dari hari ke hari...




Takbiratul-Ihram & Takbir
Allah Maha Besar.

Doa Iftitah
Allah Maha Besar dan segala puji bagi Allah dengan banyaknya.
Maha suci Allah sepanjang pagi dan petang.
Aku hadapkan wajahku bagi Tuhan yang mencipta langit dan bumi,
dengan suasana lurus dan berserah diri dan aku bukan dari golongan orang musyrik.
Sesungguhnya solatku,
ibadatku,
hidupku,
matiku
adalah untuk Allah T…