Skip to main content

ReSUlt

'Kakak, result dah sampai..' ayah tiba2 beritahu pasal result masa ana tgh tgk tv.
' Hah??!! Bila?' ana hampir tersedak mendengarnya.
' Tadi. Pergilah ambil kt bilik,' Terus ana bergegas berlari naik ke bilik....
Macam2 bayangan yang melayang kat fikiran ana...macam ner lah yerk result aku??...Elok jer result tu terselit kat celah buku dan fail mak.
Bismillahirrahmanirrahmim....ana bukak perlahan2 result tu....resah gelisah dibuatnya.

BM - 68
FIZ - 62
BI - 63
BIO - 68

MT - 68
KIM - 63

+MT - 55
PSI - 86

SEJ - 61
PQS - 82

BA - 63

ouuhh,ana mengeluh... teruknya... position in class 4/29...peratus markah 66.36%.. not too bad coz klas ana ramai gak pesaingnya...urm, mungkin ada hikmah di sebaliknya..macam ner lah respond kawan2 ana yang lain sejurus diorang dapat result?? apa2 pun, kena rajin study.."study smart not hard ".mesti ramai yang dah dengar ungkapan ini kan?..urm tp bagi ana penting kedua-duanya...." study hard and smart".. barulah hasil pun berganda-ganda...kan? ^_^


Malam itu.....


"Tit,tit,tit" bunyi mesej masuk ke h/p comey kesayangan ana.
" Syahida, result dah dapat belum? - Jamil "
Ana tersenyum bila dapat mesej tu. Oooh, Jamil ini student kelas ana.huhu =P. Terus tangan ana membalas mesejnya.
" Dah..awk?" masa menunggu mesejnya, otak ana ligat jugak memikirkan resultnya.MAklumlah dia kata nak bersaing dengan ana periksa akhir tahun baru ini.
" Saya dapat no 5. percentage 66.36%... Ada 4A." bunyi macam bahagia jer Jamil dengan result dia. baguslah dia puas hati. Tak macam ana.
" Wah, tahniah. A awk lagi byk dari sy.." butang send ditekan.
"Syahida bagitaulah result Syahida. Kata nak bersaing." Aiseyh, nak tau result orang? Erm...dengan berat hati, ana pun bgtau lah...
" Saya dapat no 4/29...Yes, saya menang." Akhirnya mesej dihantar. Tak lama lepas tu,...
" HAH!! UNACCEPTABLE!!! WHY MUST YOU HIGHER THAN ME?? WHAT IS YOUR PERCENTAGE? I HAVE TO KNOW..WHY??WHY?? '' terkejut ana baca mesej dia. Emosional betul.ehehe, orang x puas hati,macam tu lah kot. huhu.. Saya pun menekan punat hp utk membalasnya
'' Amboi, x puas hati nmpaknya...Saya pya percentage 66.36 %. " lalu sy klik button send. Tak lama lepas tu, deringan lagu ' Tika itu- UNIC-' berkumandang. Ana tengok skrin hp
Terpapar nama - Hafizin Syed- Beraninya dia telefon ana..Ana serba salah nak angkat ke tak.Angkat, tak,angkat, tak...Lantas ana memberanikan diri untuk mengangkat panggilannya.mana tau panggilan penting or urgent...
" Hello, assalamualaikum.."
" Syahida,peratus awak sama dngan saya. macam mana awk boleh dapat no 4. sy no5?" Adus,Jamil,Jamil salam x jawab terus meluru mcm tuh..ish2...TAPI, haah baru ana perasan peratus ana sama dgn dia..knaper bleh jadi cam tuh? Patutlah dia x puas ati bukan main...
" Ntahlah, kiter pun x tau...maybe cikgu tersilap kot" agak jer nih..
" Mana adil mcam tu. Syahida dapat no lg tggi dari saya..Tak aci.." Jamil meluahkan perasaan tidak puas hatinya.
" Eh, sabar2...kita pun x sure naper bleh jadi cam tuh...nanti try lah tya cikgu...Ada kesilapan teknikal lah tu kot..." ana cuba tenangkan dia.
" Maknanya xder saper menang, xder saper kalah,ok? " Jamil buat deal baru plak..
" Ok, fine...tahun depan plak! " Aku berkata pula..huhu, alamatnya persaingan ana berterusan lagi dengan Jamil tahun depan.
" Ok, beres. Tahun depan kita tgk yer"...Takut plak ana dengar Jamil menyahut cabaran tuh. Tanpa mahu meleret-leretkan perbualan, ana stopkan kat situ.
"Ok, assalamualaikum..." ana mengakhiri dengan salam.
"Waalaikumussalam..."

Jenuhlah cam ni...Bersaing lagi alamatnya. xper2, bersaing secara sihat dapat meningkatkan semangat ana lagi...betul x??kan?









Comments

SYUE said…
salam
terror r ko...smpai bile2 pon ko still maintain...still bersaeng kt mane2 pown ko ditakdirkan pegi..huhu...aq plak...still cam ni...takut plak...erm rslt plak x smpai2 lg...sedeyh...erm,tolong aq psl poblem aq kt aq pnyer blog..
erm...bese jer lah syue..
mak aku puas bebel lagi,huhu
erm,ko doa2lah moga result ko cepat n selamat smpai...

Popular posts from this blog

Mini Showcase Fitri Haris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Hari ni nak sambung post yang lepas. Pasal Mini Showcase Fitri. Actually aku tau last minit pasal showcase ini, ada ajak sorang kawan aku ini minta temankan sekali, last minit juga. Then, untuk dijadikan cerita, aku pun bertolaklah dari rumah pukul 11. Bajet 2 jam perjalanan. Sebab event tu start pukul 1.30 kat UKM. Sampai je kat Stesen UKM aku solat dulu. Then naik teksi terus straight ke UKM. Aku tak keseorangan sebab kebetulan kawan aku yang sama-sama belajar kat kolej KPAKK pun join gak. Terus nampak dia kat depan pintu nak daftar tu. Salam salam dan tanya khabar gaya macam dah lama kenal padahal masa belajar dulu tak pernah pulak borak ngan dia,Then aku terus  duduk sebelah dia dan kawan dia. Kawan yang kata nak teman aku tu, tetibe cancel last minit. Gerak hati aku dah agak dah dia tak jadi teman. Berhuhuhu je lah aku.





Sampai-sampai je terus daftar dan bayar rm8. Fitri kata dia tak ambil sesen pun duit rm8 tu, tapi dia salurkan duit tu…

Baju kurung dan kasut sukan .

Termenung jap. Tengah fikir nak post apa. Otak blurrr sebab banyak sangat benda benda kecik yang macam bebola ikan kat tengah berlegar-legar dalam fikiran aku. *apakah ?? I mean assignment, quizess, presentation semua tu dah berkurang. So, macam tulaa. Okay, abaikan . aku merepek je. ( hakikatnya = Assignment takkan berkurang )




Saje letak gambar ni. Rinduu mak ! :')





Pendahuluan aku sangat laaa sadis. Apesal nih ? Apesal aku macam kelu lidah nak berkata-kata. Aku kan Kamus Pustaka Dewan dan Bahasa. Mana hilang vocab melayu aku? Huarggghh!! Ni semua assigment political sciences punya pasal! 5 hari aku hadaapp komputer pastu tibai segala benda pasal politik dalam English . Dalam english plak tu! Kau tau english aku sangatlah menonggeng. Apa kau rasa bila kau ada banyak benda nak cakap , tapi tak terluah sebab kau tak tau istilah khas untuk perkataan itu dalam english.Aku rasa macam ni ..... Bleeerghhhhhh ! Penat ! Sekejap sekejap gi google translate. Pastuh plak si Pak Google…

Heliza Tiru Style Aku. Tak boleh blaaa.

Ok, korang kena tipu. HAHA. Aku yang berangan-angan nak tiru style dia adalah. Hehee.




Wow, sungguh ! Dia memang canteeek. tapi part mekap tebal aku tak berkenan.



Aku suka heliza sangat-sangat! Sebab dia macam aku. Ke aku macam dia ? HAHA. Ntah laa, tapi yang pasti aku suka semua pakaian dia. Up-to-date dan bergaya tapi pada masa yang sama still menutup aurat. Artis Paling Sopan Berpakaian jatuh kepada Heliza Helmi. Tahniah !



Rajengnya study


Lagi satu en, dia ni bukannya sopan sangat sesopan pakaian dia, perangai dia pun gila-gila tau. Sengal semacam je. Aku selalu follow blog dia dan page kat fesbuk. Memang senget sikit kepala dia tapi dia suka publish status yang islamik, selalu ajak kita solat , saling mengingatkan antara satu sama lain. Sukalah dia. hehee.




Family dia. Happy je.



Stylenya baju dia. ;D




Comey. Hee.




Sengal uh dia. Time ni dia kat universiti. Dalam kuliah.




Kan aku dah cakap dia sengal. HAHA !




Aku suka ini. Sebab dia berjubah. :)




Ada video dia nyanyi lagu Chord G ni. Best ! Try…