December 19, 2008

Gangguan

ari tuh dalam beberapa hari yg lepas...
ana dpt 3 mesej dari unknown number..
org yg x diknali dan x nak ana kenali pun...
dier bgi mesej yg boleh mengundang fitnah kpd ana
nau'zubillah...
malah, dia pun bleh rosakkan imej sahabat sperjuangan ana...
naper die wat cam tuh?
laki or pmpn?
mana dpt no ana??
macam2 yg berlegar2 kat kepala ana..
ana buntu...
serba x kena..
yg pasti org tu knal ana...
urm...
FITNAH 2 ni jgn dibuat main...
bahaya...
sekali fitnah dah terpalit kt seseorg tu susah nk dihapuskan balik...
even dah terbukti seseorang tu x wat per yg difitnahnya
maybe boleh myebabkan reputasi seseorg tu tercemar atau mental terganggu...
so, jauhkanlah sikap ni.

Al-fitanahtu assyadhu min al-qatl

Fitnah tu lagi dasyat dari membunuh...

NAu'zubillah....moa2 kiter sumer dijauhkan dari fitnah ni...
Ameen!

1 comment:

Saidina Ali said...

salam..
ana kongsi sumtin yg membina ye.
al-quran takley tulis dgn tulisan rumi. sesetenah ulama' mengklasifikasikan sbg haram.
wallahu'alam